JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
4
Shares
4
0
0
0
0

Vandaag kreeg ik voor de zoveelste keer de vraag: maar wat doe je nu eigenlijk? Naast ‘oh maar dat doe je dus ook?’, is dat de vraag die me het meest gesteld wordt sinds ik afgelopen oktober mijn baan opzei en de boer op ging met JoorKitchen. Ik heb wel deze uitgebreide voorstelpagina en ook een pagina waarop ik uitleg op welke manieren je allemaal met me kan samenwerken, maar blijkbaar is dat nog niet duidelijk te vinden of gewoon niet duidelijk genoeg. Met andere woorden: als ik nog docent Communicatie was, zou ik mezelf de feedback geven dat mijn (marketing)communicatie nog niet helemaal goed op orde is. Tijd dus voor ‘een rondje door de zaak.’ Wat is JoorKitchen en wat doe ik zoal?

Voor wie dat niet weet: ik startte komende april 4 jaar geleden met een simpel foodblog. Voor erbij, naast mijn werk als docent op Hogeschool Leiden. Van huis uit ben ik Neerlandica en gedurende de jaren stapelde ik daar een opleiding Communicatie en een inleidende fotografieopleiding bovenop. Toch kon ik nergens mijn liefde voor eten, schrijven en fotografie kwijt: dus dat werd JoorKitchen. En dat bleek een ideale combinatie.

In mijn baan als docent kon ik al mijn kennis kwijt over doelgroepgericht, foutloos en helder schrijven, over sociale media en over het (re)presenteren van jezelf of een bedrijf. In mijn blog ging de rest: creativiteit, fotografie en vooral heel veel lekker eten.

Maar toen…

Na 11 jaar onderwijs was de koek alleen op. Ik ben een docent in hart en nieren, maar toch geloofde ik erin dat ik iets anders moest gaan doen. Dat werden 11 maanden op de universiteit als studieadviseur. Ik maakte een weloverwogen besluit om mijn vaste baan als docent op te zeggen en ergens anders opnieuw te beginnen. Ook de keus om dat bij de universiteit te doen was weloverwogen.

Helaas was de praktijk weerbarstiger: de baan pastte totaal niet bij me. En dat zag ik eigenlijk al na een maand in. Het duurde nog 8 maanden voordat ik het durfde uit te spreken en ernaar durfde te handelen. In de tussentijd was ik gestart met het ontwikkelen van recepten voor Brenda Kookt en had ik hier en daar wat opdrachtgevers voor receptontwikkeling en -fotografie. Maar ik zei mijn baan op zonder dat ik iets anders had. Mijn plan was simpel: ik wil JoorKitchen verder uitbouwen en dan zien waar het schip strandt.

Maar wat doe je nu eigenlijk?

Dit dreigt een heel lang verhaal te worden, dus ik geef jullie de korte versie. Op het moment dat ik eraan dacht om mijn baan op te zeggen, zag ik een vacature bij Marley Spoon. Receptredacteur. Dat.moest.toch.zo.zijn? Ik schreef een brief op zondag, hakte op maandag de knoop door, zei op dinsdag mijn baan op en op woensdag popte er een mail in mijn mailbox. Marley Spoon: let’s talk.

En dan zijn we bij wat ik nu op dit moment doe. Ik vind het zelf ook nog lastig te omschrijven wat het allemaal is (hier heb ik het trouwens overzichtelijk op een rijtje gezet). Maar in het kort: ik ben redacteur en copywriter bij Marley Spoon, ik ontwikkel recepten voor Brenda Kookt en zo eens in de zoveel tijd voor andere opdrachtgevers, ik ben (beschikbaar als) fotograaf voor horecaondernemers en ik adviseer klanten over en help bij het vullen van hun website en sociale media, zowel in beeld als in tekst. En verder probeer ik iedere dag ook een beetje lol te maken, te sporten en vooral heel veel leuke mensen te ontmoeten. En mijn focus te vinden. Maar misschien is dat iets voor een volgende blog πŸ™‚ Wat denken jullie?

4
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Lakila Aperitivo Delft
  • Delft
  • Ontdekt!
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Lakila Aperitivo Delft

Lees verder
Volgende artikel
makkelijk valentijnshapje met Oreo
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk valentijnshapje met Oreo

Lees verder
Ook heel lekker
wat doe je nu eigenlijk?
Lees verder
  • Over JoorKitchen
  • Persoonlijk

Wat doe je nu eigenlijk 2.0?

Over JoorKitchen
Lees verder
  • Over JoorKitchen

Over JoorKitchen

Lees verder
  • Over JoorKitchen

Disclaimer JoorKitchen

1 reactie
  1. Krati Agarwal schreef:
    9 februari 2019 om 10:14 am

    Nice to read your lovely explanation. Often people get confused and don’t understand fully, maybe because its not as mainstream as other professions. But I love how you have interpreted your positiveness about what you love doing!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.