Wat doe je nu eigenlijk?

9 feb 2019 | Over JoorKitchen

Vandaag kreeg ik voor de zoveelste keer de vraag: maar wat doe je nu eigenlijk? Naast ‘oh maar dat doe je dus ook?’, is dat de vraag die me het meest gesteld wordt sinds ik afgelopen oktober mijn baan opzei en de boer op ging met JoorKitchen. Ik heb wel deze uitgebreide voorstelpagina en ook een pagina waarop ik uitleg op welke manieren je allemaal met me kan samenwerken, maar blijkbaar is dat nog niet duidelijk te vinden of gewoon niet duidelijk genoeg. Met andere woorden: als ik nog docent Communicatie was, zou ik mezelf de feedback geven dat mijn (marketing)communicatie nog niet helemaal goed op orde is. Tijd dus voor ‘een rondje door de zaak.’ Wat is JoorKitchen en wat doe ik zoal?

Voor wie dat niet weet: ik startte komende april 4 jaar geleden met een simpel foodblog. Voor erbij, naast mijn werk als docent op Hogeschool Leiden. Van huis uit ben ik Neerlandica en gedurende de jaren stapelde ik daar een opleiding Communicatie en een inleidende fotografieopleiding bovenop. Toch kon ik nergens mijn liefde voor eten, schrijven en fotografie kwijt: dus dat werd JoorKitchen. En dat bleek een ideale combinatie.

In mijn baan als docent kon ik al mijn kennis kwijt over doelgroepgericht, foutloos en helder schrijven, over sociale media en over het (re)presenteren van jezelf of een bedrijf. In mijn blog ging de rest: creativiteit, fotografie en vooral heel veel lekker eten.

Maar toen…

Na 11 jaar onderwijs was de koek alleen op. Ik ben een docent in hart en nieren, maar toch geloofde ik erin dat ik iets anders moest gaan doen. Dat werden 11 maanden op de universiteit als studieadviseur. Ik maakte een weloverwogen besluit om mijn vaste baan als docent op te zeggen en ergens anders opnieuw te beginnen. Ook de keus om dat bij de universiteit te doen was weloverwogen.

Helaas was de praktijk weerbarstiger: de baan pastte totaal niet bij me. En dat zag ik eigenlijk al na een maand in. Het duurde nog 8 maanden voordat ik het durfde uit te spreken en ernaar durfde te handelen. In de tussentijd was ik gestart met het ontwikkelen van recepten voor Brenda Kookt en had ik hier en daar wat opdrachtgevers voor receptontwikkeling en -fotografie. Maar ik zei mijn baan op zonder dat ik iets anders had. Mijn plan was simpel: ik wil JoorKitchen verder uitbouwen en dan zien waar het schip strandt.

Maar wat doe je nu eigenlijk?

Dit dreigt een heel lang verhaal te worden, dus ik geef jullie de korte versie. Op het moment dat ik eraan dacht om mijn baan op te zeggen, zag ik een vacature bij Marley Spoon. Receptredacteur. Dat.moest.toch.zo.zijn? Ik schreef een brief op zondag, hakte op maandag de knoop door, zei op dinsdag mijn baan op en op woensdag popte er een mail in mijn mailbox. Marley Spoon: let’s talk.

En dan zijn we bij wat ik nu op dit moment doe. Ik vind het zelf ook nog lastig te omschrijven wat het allemaal is (hier heb ik het trouwens overzichtelijk op een rijtje gezet). Maar in het kort: ik ben redacteur en copywriter bij Marley Spoon, ik ontwikkel recepten voor Brenda Kookt en zo eens in de zoveel tijd voor andere opdrachtgevers, ik ben (beschikbaar als) fotograaf voor horecaondernemers en ik adviseer klanten over en help bij het vullen van hun website en sociale media, zowel in beeld als in tekst. En verder probeer ik iedere dag ook een beetje lol te maken, te sporten en vooral heel veel leuke mensen te ontmoeten. En mijn focus te vinden. Maar misschien is dat iets voor een volgende blog 🙂 Wat denken jullie?

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

  1. Krati Agarwal

    Nice to read your lovely explanation. Often people get confused and don’t understand fully, maybe because its not as mainstream as other professions. But I love how you have interpreted your positiveness about what you love doing!

  2. Krati Agarwal

    Nice to read your lovely explanation. Often people get confused and don’t understand fully, maybe because its not as mainstream as other professions. But I love how you have interpreted your positiveness about what you love doing!

Een reactie versturen