Over JoorKitchen

25 apr 2015 | Over JoorKitchen

Welkom op JoorKitchen!

Ik ben Joor. Sinds ik me kan herinneren ben ik gek op eten en sinds mijn 14e kook ik met veel plezier. Ik startte ooit met een keer per week koken, maar kookte bijna dagelijks vanaf mijn 16e. Ik bedacht, zocht en maakte de recepten en deed ook graag de boodschappen. En dat doe ik nog steeds.

JoorKitchen?

Ik fotografeer alles wat los en vast zit en vind eten een heerlijk en makkelijk doelwit om op de foto te zetten. Vroeger schreef ik graag verhalen en gedichten, maar daar kwam op een gegeven moment de klad in. Toch bleef het schrijfvirus in mijn lijf en enkele jaren geleden stak dit hardnekkige virus weer de kop op. Zo ontstond JoorKitchen.

Ik schrijf hier over eten en alles daaromheen en ik fotografeer en bedenk lekkere, simpele gerechten die ik graag met jullie deel. Meestal zijn deze recepten vega, soms met vis en op z’n tijd met vlees. Voor die laatste categorie vraag ik mijn vriend, ‘de man’, naar zijn favoriete recepten. Ook zijn recepten zijn zoveel mogelijk from scratch en zo min mogelijk uit potjes en pakjes. En eens in de zoveel tijd laat ik graag weten wat er allemaal rondom eten te doen en te vinden is en hoe je sommige basic skills het beste uit kunt voeren.

Pescotariër

Op mijn 18e besloot ik om geen vlees meer te eten. Niet zozeer uit principiële overwegingen, maar meer omdat ik op dat moment al nauwelijks vlees at en ik vlees – tussen ons gezegd en gezwegen – eigenlijk niet zo lekker vond. De stap naar helemaal geen vlees was dus een kleine. Een aantal jaren lang at ik ook geen vis, maar dat maakte m’n keuzepalet vaak klein.

Vegetarisch eten is nu hip en de vegetarische keuken is stukken verbeterd, maar toen ik besloot vegetariër te worden was er voor vegetariërs slechts de keuze tussen enkele droge vleesvervangers of – in restaurants – de bekende gebakken brie *of willekeurig andere kaas*. Weer vis eten betekende meer keuze voor mij en minder stress voor de mensen om mij heen als ik kwam eten. Nog steeds eet ik vis, liefst verantwoorde vis en met mate. Ik ben dus wat je noemt een pescotariër.

Puur, simpel & gezond

Het liefst kook ik zoveel mogelijk puur, zoveel mogelijk vers en waar dat kan ‘from scratch’. En het liefst kook ik snel en simpel. Pakjes en potjes gebruik ik nauwelijks meer. Ik vind het daarnaast een uitdaging om te bedenken hoe ik zelf gerechten vanaf de basis op kan bouwen met verse ingrediënten. Natuurlijk ontkom ook ik er niet aan om af en toe een pakje of potje te gebruiken en dat moet ook kunnen. Soms moet een recept nu eenmaal gewoon simpel uitvoerbaar zijn en als de short cut betekent dat het met een pakje moet, dan so be it. Ik bak trouwens ook graag. Bakken hoort, vind ik, met boter en suiker, maar ook daar probeer ik te leren hoe dat anders kan.

Dat is JoorKitchen, simpele gerechten voor in je eigen keuken en meer. Enjoy!

Meedenken met of vragen aan JoorKitchen?

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, let me know! Je kunt me bereiken via Facebook of mailen via info[at]joorkitchen.nl. Ik vind het leuk als je meedenkt. En wil je meer zien? Volg me dan op Instagram.

En wil je weten op welke manier ik samenwerkingen met merken, producten of restauranteigenaren uitkies? Lees dan hier mijn disclaimer.

Over JoorKitchen

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen