Waarom er even wat minder berichten op JoorKitchen staan

25 feb 2016 | Persoonlijk

Wellicht heeft een aantal van jullie het gemerkt, het is de laatste tijd wat rustig geweest op JoorKitchen. Op Instagram en Facebook bleef ik wel actief, maar ik plaatste geen nieuwe recepten op het blog. Omdat ik van een aantal lezers begreep dat ik – joepie! – werd gemist, leek het me niet dan logisch aan jullie uit te leggen waarom er even wat minder recepten verschenen en de komende tijd zullen verschijnen. Hieronder mijn top-5 van smoesjes (;-)) over waarom jullie even minder updates zien.

1. Omdat ik net een communicatieopleiding heb afgerond

Het afgelopen jaar volgde ik een communicatieopleiding naast mijn werk en blog. Dat deed ik omdat ik niet tot mijn 67e voor de klas wil staan als docente schrijfvaardigheid en communicatieve vaardigheden. Bovendien ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar het werkveld waarvoor ik mijn studenten aflever. Dus dook ik het afgelopen jaar, samen met een groep topvrouwen, in de wereld van de communicatie. Ik werd er heel wat wijzer van en het was een fijne afwisseling met mijn baan.

In november rondde ik de opleiding af en in december hoorde ik dat ik geslaagd was. Ik merkte dat de combi van baan, opleiding en blog best wat gevraagd had, met name van mijn inspiratie. Het inspiratievat was leeg en ik besloot dat even zo te houden.

Foto 08-01-16 17 47 49

2. Omdat ik tijd wil besteden aan mijn fotografieopleiding op de Fotovakschool

Ik startte eind januari met de basisopleiding op de Fotovakschool in Rotterdam. Dit was al jaren een wens, maar ik durfde me niet eerder in te schrijven. En eigenlijk heb ik dat nog steeds niet gedaan. Ik ben namelijk gestart met de basisopleiding om te zien of de deeltijdopleiding iets voor me is. Ik ben erg benieuwd of het me gaat lukken om iedere week de opdrachten uit te voeren en om te ontdekken of ik een klein beetje talent heb voor het maken van foto’s.

Tot nu toe vind ik het een hele uitdaging om alle opdrachten te maken en ik klungel maar wat raak op en met mijn camera. Wat blijk ik nog weinig te weten en hoe groot blijkt mijn perfectionisme soms weer te zijn. Ach, ik klungel gewoon lekker door en ik leer hopelijk in de tussentijd ook nog eens wat 😉

Foto 30-01-16 11 46 17fotokatdef_DSC0110_DSC8030

3. Omdat een break voor nieuwe inspiratie heel welkom was

Ik startte JoorKitchen in april 2015 en had toen inmiddels al een hele pool aan recepten en ideeen opgebouwd. Ik twijfelde namelijk al een hele tijd of ik wel of niet met een blog zou starten. Ik had dus flink wat content om uit te putten. De voorraad recepten slonk echter snel en was rond december helemaal leeg. Door het drukke najaar en de donker wordende dagen, was het daarnaast op sommige dagen onmogelijk om gemaakte recepten te fotograferen. Gevolg? Na Kerstmis waren de recepten op en dat was ook het geval met mijn inspiratie. Ik kwam niet meer tot nieuwe ideeën. Dus besloot ik het even zo te laten.

Inmiddels heb ik af en toe weer een fijne creatieve brainwave en nieuwe ideeën voor recepten. Er staan inmiddels alweer wat recepten klaar voor de komende tijd. Hopelijk blijft de creativiteit stromen 🙂 En sinds ik mijn nieuwe flitser gebruik, is het ook mogelijk om als het donker is prima foto’s te maken 🙂

Foto 05-02-16 13 35 59

4. Omdat we druk waren met een huis en een nieuwe keuken

In december besloten ‘de man’ en ik te starten met een project van Wonen a la Carte. Een heel mooi concept waarbij je een basishuis koopt en dat, samen met de architect, helemaal aan je wensen aanpast. We gingen een druk traject in, waarin we niet alleen met de architect om de tafel zaten, maar waarin we ook op zoektocht gingen naar de perfecte keuken en badkamer. Tot eind januari waren we daar fanatiek mee bezig, totdat we ineens beseften dat ons enthousiasme was getemperd. Inmiddels hebben we besloten om niet verder te gaan met dit project. We hebben veel geleerd en zijn veel wijzer geworden over onze woonwensen en waar die elkaar raken en waar niet.

Helaas bleek Wonen a la Carte voor ons niet het beloofde land. Wij struikelden over de begeleiding en de beloften vanuit de organisatie en het uiteindelijke ontwerp dat voor ons budget mogelijk was. En over nog wat andere dingen, zoals een ontbrekende klik met de begeleiding en de frustratie die daardoor ontstond.

Je zou ook kunnen zeggen dat het sowieso ons droomhuis niet was als we secundaire zaken als begeleiding als breekpunt hebben ervaren. We weten het niet. Op dit moment voelt het nog een beetje wrang dat iets wat zo mooi leek, in praktijk zo tegenviel.

De komende tijd zoeken we rustig verder en we knappen in de tussentijd ons huidige huis op. Ook een mooi project. En het voordeel van dit traject? We hebben heel mooie keukenontwerpen die we hopen in de toekomst in een ander huis te kunnen toepassen 🙂

Foto 24-01-16 13 58 56Foto 24-01-16 13 58 34Foto 24-01-16 13 58 11

5. Omdat ik wil bedenken hoe ik verder wil met JoorKitchen

JoorKitchen bestaat in april een jaar. Dat is voor mij het moment om te bedenken welke kant ik op wil met JoorKitchen. Regelmatig krijg ik namelijk de vraag wat ik precies wil bereiken met mijn blog. Heel eerlijk? Ik zou het niet weten. Ik startte JoorKitchen een jaar geleden omdat ik mijn drie grootste fascinaties, fotografie, eten en schrijven, met elkaar wilde combineren en daar een platform voor zocht. Ook wilde ik laten zien dat ik meer kan dan alleen voor de klas staan en misschien wilde ik dat vooral aan mezelf bewijzen.

Nu wil ik de komende tijd gaan bedenken wat ik precies wil met JoorKitchen. Blijft het blog nog even zoals het nu is? Wil ik het uitbouwen met meer lifestyleachtige onderwerpen? Wil ik kijken of ik JoorKitchen meer op de kaart kan zetten? Ik ben er nog niet uit. En wie weet vraag ik jullie wel om input, dus let me know wat jij graag zou willen zien!

Ik ga in ieder geval de komende tijd weer wat recepten plaatsen op het blog, dus dat gaat sowieso gebeuren 🙂 Enjoy!

linzencurry2_DSC0146

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen