JoorKitchen ontdekt…. Lakila Aperitivo Delft

Schreef ik nog geen week geleden over een van de nieuwste tentjes in Delft Healthy & Happiness, is er alweer een nieuw tentje te bewonderen in het Delftse. Dit keer zijn het oude bekenden in een nieuw jasje: de dames van Salsa Verde zijn van net buiten het centrum naar in het centrum gekomen en openden kort geleden Lakila Aperitivo Delft.

Salsa Verde is een begrip in Delft en omstreken: niet alleen vanwege het fijne lunchplekje buiten de singels, maar vooral ook vanwege het gelijknamige cateringbedrijf. En op een goede manier: het eten van Salsa Verde is goed, lokaal, smakelijk en altijd weer bijzonder. En nu is er dus Lakila Aperitivo, dat het lunchplekje op de Delfgauwseweg vervangt (op de Delfgauwse weg zit nu alleen nog het cateringbedrijf van de dames) en zelfs uitbreidt tot borrelplek.

Lakila Aperitivo DelftLakila Aperitivo Delft

Lakila Aperitivo Delft?

Bij Lakila Aperitivo Delft kun je terecht voor zowel lunch als borrel, als diner. Hoewel het diner eigenlijk vooral bestaat uit een grotere selectie borrelhapjes – een echte dinerkaart is er nog niet. De lunch is nagenoeg hetzelfde gebleven: ook bij Lakila wordt er gewerkt met een weekmenu, afhankelijk van welke producten in het seizoen en verkrijgbaar zijn.

Dit nieuwe Delftse plekje zit in het oude pand van de beddenzaak op het Vrouwenregt. Een oud pand met grote ramen aan beide hoeken van het pand. Je hebt dus zowel zicht op de Vlamingstraat, het Vrouwjuttenland en de Voldersgracht. Het pand is niet heel groot, maar groot genoeg voor een 20-tal tafeltjes (tweezitjes en vierzits). Een grote bar in de hoek met een keuken erachter bevinden zich achterin het pand. De sfeer is zoals die bij Salsa Verde: een beetje vintage, een beetje botanisch en vooral heel warm.

Lakila Aperitivo DelftLakila Aperitivo DelftLakila Aperitivo Delft

Wat staat er op het menu?

Tja, dat weet je dus eigenlijk nooit van tevoren. Het enige wat je weet, is dat het lekker zal zijn. Bij Lakila Aperitivo Delft vind je iedere week weer andere lunchgerechten op het krijtbord. Soms worden oude gerechtjes herhaald, vaak ook vind je als je een week later komt een compleet nieuwe kaart. Erop licht Mediterraanse gerechtjes. Denk aan pizettes met serranoham of pompoenpuree en garnalen. Bruschetta met avocadomash, sardines en chili of een pasta al limone. Steeds zo’n 6-7 gerechtjes per week. Uit ervaring kan ik zeggen dat dat meer dan genoeg keus is: alles is lekker!

’s Avonds staan er borrelplanken op het menu, gevuld met allerhande lekkers. Ook is er ruime keuze uit wijn, drank of andere lekkere borrelingrediënten. Overdag zou ik trouwens gaan voor de lekker kruidige thee van kaneel, rozemarijn en sinaasappel. Erg lekker!

Lakila Aperitivo DelftLakila Aperitivo Delft

En?

Nou, had je het al geraden? Ik ben fan! Dat ik er twee keer in een week kwam, zegt eigenlijk genoeg. En beide keren zat de tent helemaal vol, dus ik geloof dat ik niet de enige ben met een voorliefde voor deze plek. Wat een fijne plek. En dat eten…! Zo fijn dat we ‘Salsa Verde’ nu ook in de binnenstad kunnen bezoeken. Dus een aanrader? Zeker! De borrel heb ik nog niet geprobeerd en ik heb de stille hoop dat er in de weekenden nog iets van ontbijt op de kaart te vinden zal zijn voor een extra fijne start van een weekenddag, dus ik blijf hier naartoe gaan. En jullie?

Lakila Aperitivo Delft

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen