JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
Over JoorKitchen
  • Over JoorKitchen

Over JoorKitchen

  • 25 april 2015
  • Geen reacties
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Welkom op JoorKitchen!

Ik ben Joor. Sinds ik me kan herinneren ben ik gek op eten en sinds mijn 14e kook ik met veel plezier. Ik startte ooit met een keer per week koken, maar kookte bijna dagelijks vanaf mijn 16e. Ik bedacht, zocht en maakte de recepten en deed ook graag de boodschappen. En dat doe ik nog steeds.

JoorKitchen?

Ik fotografeer alles wat los en vast zit en vind eten een heerlijk en makkelijk doelwit om op de foto te zetten. Vroeger schreef ik graag verhalen en gedichten, maar daar kwam op een gegeven moment de klad in. Toch bleef het schrijfvirus in mijn lijf en enkele jaren geleden stak dit hardnekkige virus weer de kop op. Zo ontstond JoorKitchen.

Ik schrijf hier over eten en alles daaromheen en ik fotografeer en bedenk lekkere, simpele gerechten die ik graag met jullie deel. Meestal zijn deze recepten vega, soms met vis en op z’n tijd met vlees. Voor die laatste categorie vraag ik mijn vriend, ‘de man’, naar zijn favoriete recepten. Ook zijn recepten zijn zoveel mogelijk from scratch en zo min mogelijk uit potjes en pakjes. En eens in de zoveel tijd laat ik graag weten wat er allemaal rondom eten te doen en te vinden is en hoe je sommige basic skills het beste uit kunt voeren.

Pescotariër

Op mijn 18e besloot ik om geen vlees meer te eten. Niet zozeer uit principiële overwegingen, maar meer omdat ik op dat moment al nauwelijks vlees at en ik vlees – tussen ons gezegd en gezwegen – eigenlijk niet zo lekker vond. De stap naar helemaal geen vlees was dus een kleine. Een aantal jaren lang at ik ook geen vis, maar dat maakte m’n keuzepalet vaak klein.

Vegetarisch eten is nu hip en de vegetarische keuken is stukken verbeterd, maar toen ik besloot vegetariër te worden was er voor vegetariërs slechts de keuze tussen enkele droge vleesvervangers of – in restaurants – de bekende gebakken brie *of willekeurig andere kaas*. Weer vis eten betekende meer keuze voor mij en minder stress voor de mensen om mij heen als ik kwam eten. Nog steeds eet ik vis, liefst verantwoorde vis en met mate. Ik ben dus wat je noemt een pescotariër.

Puur, simpel & gezond

Het liefst kook ik zoveel mogelijk puur, zoveel mogelijk vers en waar dat kan ‘from scratch’. En het liefst kook ik snel en simpel. Pakjes en potjes gebruik ik nauwelijks meer. Ik vind het daarnaast een uitdaging om te bedenken hoe ik zelf gerechten vanaf de basis op kan bouwen met verse ingrediënten. Natuurlijk ontkom ook ik er niet aan om af en toe een pakje of potje te gebruiken en dat moet ook kunnen. Soms moet een recept nu eenmaal gewoon simpel uitvoerbaar zijn en als de short cut betekent dat het met een pakje moet, dan so be it. Ik bak trouwens ook graag. Bakken hoort, vind ik, met boter en suiker, maar ook daar probeer ik te leren hoe dat anders kan.

Dat is JoorKitchen, simpele gerechten voor in je eigen keuken en meer. Enjoy!

Meedenken met of vragen aan JoorKitchen?

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, let me know! Je kunt me bereiken via Facebook of mailen via info[at]joorkitchen.nl. Ik vind het leuk als je meedenkt. En wil je meer zien? Volg me dan op Instagram.

En wil je weten op welke manier ik samenwerkingen met merken, producten of restauranteigenaren uitkies? Lees dan hier mijn disclaimer.

Over JoorKitchen

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • JoorKitchen
Vorige artikel
  • Over JoorKitchen

Disclaimer JoorKitchen

  • 15 augustus 2014
Lees verder
Volgende artikel
  • Over JoorKitchen

Wat doe je nu eigenlijk?

  • 9 februari 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
wat doe je nu eigenlijk?
Lees verder
  • Over JoorKitchen
  • Persoonlijk

Wat doe je nu eigenlijk 2.0?

  • 16 november 2019
Lees verder
  • Over JoorKitchen

Wat doe je nu eigenlijk?

  • 9 februari 2019
Lees verder
  • Over JoorKitchen

Disclaimer JoorKitchen

  • 15 augustus 2014

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?