JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Gastblog ‘de man’: nasi zonder pakjes

  • 20 februari 2017
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 281 x bekeken
Total
106
Shares
0
0
106
0
0

Daar ben ik weer. Dit keer laat ik jullie graag weten hoe je nasi maakt zonder pakjes en zakjes te gebruiken, dat is namelijk een heel stuk makkelijker dan je nu misschien denkt. En net zo snel als wanneer je uit pakjes kookt. Ik vind de inhoud van de pakjes en zakjes nasikruiden die je in de supermarkt koopt veel te zout. Bovendien smaakt de nasi nooit zoals ‘ie echt zou moeten smaken. Echte nasi smaakt heerlijk kruidig, licht pittig en vol. Die smaak bereik je niet met de meeste pakjes.

Ik kan me de laatste keer dat ik ‘supermarktnasi’ maakte niet meer herinneren. Sinds ik dit recept kreeg, heb ik nasi niet anders meer klaargemaakt. Voor Joor heb ik de nasi dit keer vega gemaakt, door de groenten en de rijst niet in dezelfde pan als het vlees te bakken. Voor mezelf heb ik in een later stadium natuurlijk wel kip en hamblokjes toegevoegd. Waarom vega doen als het ook met vlees kan, zeg maar. Knoeize!

zelfgemaakte nasi

Wat heb je nodig om nasi zonder pakjes en zakjes te maken voor 4 personen?

  • 300 gram basmatirijst
  • 500 gram gemengde groenten (wij gebruikten taugΓ©, prei in ringen, wortelen in reepjes en blimi – een pak nasigroenten kan ook gewoon)
  • 1 chilipeper, gesneden, zaadjes verwijderd
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, gesnipperd
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel djinten (komijnpoeder)
  • 3 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 2 theelepels sambal oelek
  • olijfolie

* voor erbij: kip en blokjes ham of, voor de vega’s, pinda’s, ei en platte peterselie.

zelfgemaakte nasi

Hoe maak je deze nasi from scratch?

1. Kook de rijst. Gebruik voor het koken van de rijst eventueel deze tips. Nog beter is het als je start met gekookte rijst die al afgekoeld is. Je gaat de rijst namelijk uiteindelijk bakken en koude rijst is steviger dan nog warme en bakt dus beter.

2. Meng de sambal en de ketjap manis door elkaar in een apart bakje. Bak in een wok de ui, het pepertje, de knoflook, de ketoembar en de djinten op middelhoog vuur glazig. Voeg hier de groenten aan toe.

3. Als de groenten beetgaar zijn, voeg je de rijst en de ketjapmix toe. Laat het gerecht nu rustig warm worden op laag – middelhoog vuur. Als de rijst is opgewarmd, is de nasi klaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

4. Je kunt nu de toppings toevoegen: in 1 pan gebakken hamblokjes en kip, ei, pinda’s, kroepoek en / of platte peterselie. Alles wat je maar lekker lijkt.

Eten er geen vega’s mee? Dan begin je met het bakken van de hamblokjes. Daar voeg je ui, knoflook en de kruiden aan toe en vervolgens de groenten en de ketjapmix. Als laatste de rijst. Meng nog een keer 3 eetlepels ketkap manis en 2 theelepels sambal oelek door elkaar. Bak kipblokjes in een aparte pan en voeg – als de kip bruin is – de ketjapmix toe. Laat pruttelen totdat de ketjapmix erg donkerbruin en gekarameliseerd is. Breng de kip eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de kip bij de nasi. Net zo makkelijk.

zelfgemaakte nasi

0
0
106
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • diner
  • nasi
  • rijst
Vorige artikel
JoorKitchen 2017
  • Persoonlijk

JoorKitchen 2017: terugkijken en vooruitplannen!

  • 1 januari 2017
Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: geroosterde tomaatjes en ricotta met tijm-balsamicodressing

  • 21 februari 2017
Lees verder
Ook lekker:
Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

  • 12 december 2019
zalmbonbons kerst
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Zalmbonbons voor kerst

  • 10 december 2019
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
pompoentraybake met ras al hanout
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

  • 21 november 2019
Griekse pita's met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

  • 19 november 2019
Snelle spaghetti met courgette, pesto en burrata
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Snelle spaghetti met courgetti en pesto

  • 13 november 2019
bahn mi met Pulled Oats
Lees verder
  • Lunch
  • Avondeten

BÑhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

  • 23 oktober 2019
Makkelijke soep van geroosterde paprika
Lees verder
  • Lunch
  • Avondeten

Makkelijke soep van geroosterde paprika

  • 17 oktober 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NU ONLINE | Tijd voor een echte beauty op tafel! Ik ben niet zo'n fan van bloemkoolsoep - die geur! - maar in deze makkelijke soep is die bloemkool echt heel erg lekker. Ik vond het wel een goed idee om de toch soms wat muffe geur en smaak van bloemkool wat op te frissen door een typisch kerstingredient te gebruiken: cranberry's! 140 50
ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 150 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen πŸ™ƒ Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 170 48
IT'S MY BIRTHDAY πŸŽ‰ | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu πŸ˜‰). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen πŸ™Œ 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig πŸ™ˆ? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren πŸ™ˆπŸ˜‚?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden πŸ˜‰ Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond πŸ™ƒ En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond πŸ˜‰ Dus koffietijd! 147 26
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?