JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

Total
3K
Shares
0
0
3K
0
0

Afgelopen week maakte ik zelf naan met dit toprecept van Foodess. Zoveel lekkerder dan gekochte naans, dus zeker een keer proberen! En toen had ik 4 naans en moest ik op zoek naar een lekkere topping. Dat werd deze naan met kip, avocado en zoetzure ui, een absolute topper en zó lekker!

Ik moest koken met wat we in huis hadden omdat ik geen zin had om naar de winkel te gaan. Dus haalde ik kip uit de vriezer en kikkererwten uit de opslag en gebruikte ik mijn zelfgemaakte everything-bagelmix (die ik hier nog een keer moet delen)! En dat paste onverwacht goed bij elkaar. Probeer maar.

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 300 gram kikkererwten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 1 komkommer
  • 100 gram yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 3 eetlepels sweetchilisaus
  • zoetzure rode ui
  • 1 avocado
  • 2 naans
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • topping: everything-bagelmix of chilivlokken, verse oregano of peterselie

Hoe maak je deze naan met kip, avocado en zoetzure ui

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Meng ze vervolgens op de bakplaat met het knoflookpoeder, paprikapoeder, de 2 eetlepels olie en peper en zout. Rooster ze 15 minuten in de oven.
  3. Rasp de komkommer grof en meng in een vergiet met wat zout. Laat zo even staan. Knijp vlak voor het serveren al het water uit de komkommer en meng met de yoghurt, een geperst teentje knoflook en peper en zout.
  4. Snijd de kipfilet in stukken. Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de sweetchilisaus vlak voor het einde toe en laat een paar minuten meebakken.
  5. Snijd de avocado in schijfjes.
  6. Verdeel de kikkererwten en kipfilet over de naans. Verdeel ook de avocado en een paar eetlepels komkommeryoghurt over de naans.
  7. Garneer de naans met zoetzure ui en de andere toppins. Serveer meteen.
Naan met kip, avocado en zoetzure ui2
Naan met kip, avocado en zoetzure ui4
0
0
3K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
snelle lunch met geroosterde druiven
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Lees verder
Volgende artikel
Romige gnochi met pesto en spinazie1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Lees verder
Ook heel lekker
spaghetti met venkel-cherrytomatensaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.