Naan met kip, avocado en zoetzure ui

25 feb 2023 | Avondeten, Lunch

Afgelopen week maakte ik zelf naan met dit toprecept van Foodess. Zoveel lekkerder dan gekochte naans, dus zeker een keer proberen! En toen had ik 4 naans en moest ik op zoek naar een lekkere topping. Dat werd deze naan met kip, avocado en zoetzure ui, een absolute topper en zó lekker!

Ik moest koken met wat we in huis hadden omdat ik geen zin had om naar de winkel te gaan. Dus haalde ik kip uit de vriezer en kikkererwten uit de opslag en gebruikte ik mijn zelfgemaakte everything-bagelmix (die ik hier nog een keer moet delen)! En dat paste onverwacht goed bij elkaar. Probeer maar.

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 300 gram kikkererwten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 1 komkommer
  • 100 gram yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 3 eetlepels sweetchilisaus
  • zoetzure rode ui
  • 1 avocado
  • 2 naans
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • topping: everything-bagelmix of chilivlokken, verse oregano of peterselie

Hoe maak je deze naan met kip, avocado en zoetzure ui

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Meng ze vervolgens op de bakplaat met het knoflookpoeder, paprikapoeder, de 2 eetlepels olie en peper en zout. Rooster ze 15 minuten in de oven.
  3. Rasp de komkommer grof en meng in een vergiet met wat zout. Laat zo even staan. Knijp vlak voor het serveren al het water uit de komkommer en meng met de yoghurt, een geperst teentje knoflook en peper en zout.
  4. Snijd de kipfilet in stukken. Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de sweetchilisaus vlak voor het einde toe en laat een paar minuten meebakken.
  5. Snijd de avocado in schijfjes.
  6. Verdeel de kikkererwten en kipfilet over de naans. Verdeel ook de avocado en een paar eetlepels komkommeryoghurt over de naans.
  7. Garneer de naans met zoetzure ui en de andere toppins. Serveer meteen.
Naan met kip, avocado en zoetzure ui2
Naan met kip, avocado en zoetzure ui4
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen