JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
444
Shares
1
0
443
0
0

Ik ben fan van plaattaarten. Niet alleen omdat ze gewoon superlekker zijn (bladerdeeg – jammie!), maar ook omdat je ze heel snel op tafel hebt staan en ze ideaal zijn om restjes op te maken. Er staan inmiddels ook al twee heerlijke recepten voor plaattaart op het blog, deze simpele, zomerse plaattaart met courgette en mascarpone en deze hartige herfsttaart met rode bieten en blauwe kaas en nu werd het tijd voor een nieuw exemplaar: plaattaart met zoete aardappel en blauwe kaas.

Ik maakte deze plaattaart toen ik wat zoete aardappelen over had. Die oranje aardappelen verkopen ze bij ons in de supermarkt alleen in zakken en die zak kan ik voor minimaal 2 maaltijden gebruiken. ‘De man’ is echter niet zo’n fan van zoete aardappel, dus ik moet iedere keer een nieuw ‘trucje’ verzinnen om ‘m aan de zoete aardappel te krijgen πŸ˜‰ Met deze taart lukte dat wonderwel πŸ˜‰ En, je kunt deze plaattaart ook prima koud eten, ideaal als al fresco-diner in de buitenlucht of als vega-variant bij een barbecue. Gewoon proberen dus. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze plaattaart zoete aardappel (2 personen)?

  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 ui, in halve ringen gesneden
  • 100 gram blauwe kaas (ik gebruikte Danish Blue)
  • zure room
  • peper en zout

Hoe maak je deze easy plaattaart?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

2. Kook de zoete aardappels in 15-20 minuten gaar. Laat ze na het koken even afkoelen.

2. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een rechthoekvorm op het bakpapier (drie plakjes in de breedtje, twee in de lengte). Vouw 1/2 centimeter van de rand naar binnen, zodat je een soort randje krijgt.

3. Prik met een vork wat gaatjes in het binnenste deel van de plaattaart (sla de randjes die je bij stap 2 gemaakt hebt dus over).

4. Zet de bodem 10 minuten in de oven en haal ‘m er dan weer uit.

5. Haal de schil van de zoete aardappels af.

6. Doe de zoete aardappels met het teentje knoflook en de helft van de blaadjes van de takjes tijm in een keukenmachine. Draai totdat je een mousse gekregen hebt. Breng deze mousse op smaak met peper en zout.

7. Smeer de zoete-aardappelmousse op de licht gebakken bodem. Sla de randjes over. Verdeel vervolgens de rode uien over de taart en doe dat ook met de blauwe kaas.

8. Zet de plaattaart 10-15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en het bladerdeeg gaar.

9. Serveer de plaattaart met wat losgeklopte room die je eroverheen drizzelt. Serveer met de overige helft van de tijmblaadjes.

1
0
443
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • kaas
  • plaattaart
  • taart
  • ui
  • vega
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Groene gazpacho van komkommer

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Naan maken – the easy way

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.