JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Plaattaart zoete aardappel en blauwe kaas

Total
389
Shares
1
0
388
0
0

Ik ben fan van plaattaarten. Niet alleen omdat ze gewoon superlekker zijn (bladerdeeg – jammie!), maar ook omdat je ze heel snel op tafel hebt staan en ze ideaal zijn om restjes op te maken. Er staan inmiddels ook al twee heerlijke recepten voor plaattaart op het blog, deze simpele, zomerse plaattaart met courgette en mascarpone en deze hartige herfsttaart met rode bieten en blauwe kaas en nu werd het tijd voor een nieuw exemplaar: plaattaart met zoete aardappel en blauwe kaas.

Ik maakte deze plaattaart toen ik wat zoete aardappelen over had. Die oranje aardappelen verkopen ze bij ons in de supermarkt alleen in zakken en die zak kan ik voor minimaal 2 maaltijden gebruiken. ‘De man’ is echter niet zo’n fan van zoete aardappel, dus ik moet iedere keer een nieuw ‘trucje’ verzinnen om ‘m aan de zoete aardappel te krijgen πŸ˜‰ Met deze taart lukte dat wonderwel πŸ˜‰ En, je kunt deze plaattaart ook prima koud eten, ideaal als al fresco-diner in de buitenlucht of als vega-variant bij een barbecue. Gewoon proberen dus. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze plaattaart zoete aardappel (2 personen)?

  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 ui, in halve ringen gesneden
  • 100 gram blauwe kaas (ik gebruikte Danish Blue)
  • zure room
  • peper en zout

Hoe maak je deze easy plaattaart?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

2. Kook de zoete aardappels in 15-20 minuten gaar. Laat ze na het koken even afkoelen.

2. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een rechthoekvorm op het bakpapier (drie plakjes in de breedtje, twee in de lengte). Vouw 1/2 centimeter van de rand naar binnen, zodat je een soort randje krijgt.

3. Prik met een vork wat gaatjes in het binnenste deel van de plaattaart (sla de randjes die je bij stap 2 gemaakt hebt dus over).

4. Zet de bodem 10 minuten in de oven en haal ‘m er dan weer uit.

5. Haal de schil van de zoete aardappels af.

6. Doe de zoete aardappels met het teentje knoflook en de helft van de blaadjes van de takjes tijm in een keukenmachine. Draai totdat je een mousse gekregen hebt. Breng deze mousse op smaak met peper en zout.

7. Smeer de zoete-aardappelmousse op de licht gebakken bodem. Sla de randjes over. Verdeel vervolgens de rode uien over de taart en doe dat ook met de blauwe kaas.

8. Zet de plaattaart 10-15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en het bladerdeeg gaar.

9. Serveer de plaattaart met wat losgeklopte room die je eroverheen drizzelt. Serveer met de overige helft van de tijmblaadjes.

1
0
388
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • kaas
  • plaattaart
  • taart
  • ui
  • vega
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Groene gazpacho van komkommer

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Naan maken – the easy way

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.