JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

Total
9
Shares
0
0
9
0
0

Tijd voor een heerlijk romige soep boordevol groenten! Sommige dagen heb je dit soort dikke, romige soepen gewoon nodig. Ik tenminste wel. Dan wil ik niets anders dan een bord vol romige soep. Het liefst vol groenten, zodat ik meteen al mijn groenten binnen heb en toch niet het gevoel heb dat ik ontzettend gezond eet. Deze romige tomaten-venkelsoep met ricotta is het antwoord op al deze wensen!

Ik maak graag restjessoep waar ik allerlei restgroenten in stop. Deze soep is daar een echt voorbeeld van. Ik had een paprika over en een venkel en besloot daar een soep mee te maken. Toen ik ook nog wat ricotta tegenkwam en wat pesto was het recept snel bedacht. Soms is het zo simpel!

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta1

Wat heb je nodig voor deze romige tomaten-venkelsoep met ricotta voor 3-4 personen?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 venkel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels ricotta plus extra om te serveren
  • stuk oud stokbrood
  • 2 eetlepels pesto
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta2

Hoe maak je deze heerlijke, romige soep met tomaten?

  1. Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snijd dan de paprika in stukjes en doe hetzelfde met de venkel.
  2. Verwarm vervolgens wat olijfolie in een grote kookpan en fruit hierin de ui. Voeg dan de knoflook en tomatenpuree toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg dan de oregano, de paprika- en venkelstukjes toe en roer goed om.
  3. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de laurierblaadjes toe. Vul het lege blik helemaal met water en voeg dat samen met het bouillonblokje toe aan de pan. Breng de groenten dan aan de kook, leg een deksel op de pan, zet het vuur zacht en laat de soep 20 minuten pruttelen.
  4. Snijd in de tussentijd het brood in blokjes en meng ze met de pesto. Verwarm daarna een koekenpan met daarin een beetje olie op middelhoog vuur en bak hierin de pestocroutons goudbruin en krokant.
  5. Blend als laatste de groenten tot een soep. Voeg dan de ricotta toe en roer deze door de soep. Breng deze soep op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep met nog wat extra pesto, de pestocroutons en ricotta. Voeg eventueel wat groen van de venkel toe.
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
0
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Smoothiebowl met avocado en cacao1
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Lees verder
Volgende artikel
gnocchi and cheese1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.