JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

Total
11
Shares
0
0
11
0
0

Tijd voor een heerlijk romige soep boordevol groenten! Sommige dagen heb je dit soort dikke, romige soepen gewoon nodig. Ik tenminste wel. Dan wil ik niets anders dan een bord vol romige soep. Het liefst vol groenten, zodat ik meteen al mijn groenten binnen heb en toch niet het gevoel heb dat ik ontzettend gezond eet. Deze romige tomaten-venkelsoep met ricotta is het antwoord op al deze wensen!

Ik maak graag restjessoep waar ik allerlei restgroenten in stop. Deze soep is daar een echt voorbeeld van. Ik had een paprika over en een venkel en besloot daar een soep mee te maken. Toen ik ook nog wat ricotta tegenkwam en wat pesto was het recept snel bedacht. Soms is het zo simpel!

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta1

Wat heb je nodig voor deze romige tomaten-venkelsoep met ricotta voor 3-4 personen?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 venkel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels ricotta plus extra om te serveren
  • stuk oud stokbrood
  • 2 eetlepels pesto
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta2

Hoe maak je deze heerlijke, romige soep met tomaten?

  1. Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snijd dan de paprika in stukjes en doe hetzelfde met de venkel.
  2. Verwarm vervolgens wat olijfolie in een grote kookpan en fruit hierin de ui. Voeg dan de knoflook en tomatenpuree toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg dan de oregano, de paprika- en venkelstukjes toe en roer goed om.
  3. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de laurierblaadjes toe. Vul het lege blik helemaal met water en voeg dat samen met het bouillonblokje toe aan de pan. Breng de groenten dan aan de kook, leg een deksel op de pan, zet het vuur zacht en laat de soep 20 minuten pruttelen.
  4. Snijd in de tussentijd het brood in blokjes en meng ze met de pesto. Verwarm daarna een koekenpan met daarin een beetje olie op middelhoog vuur en bak hierin de pestocroutons goudbruin en krokant.
  5. Blend als laatste de groenten tot een soep. Voeg dan de ricotta toe en roer deze door de soep. Breng deze soep op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep met nog wat extra pesto, de pestocroutons en ricotta. Voeg eventueel wat groen van de venkel toe.
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
0
0
11
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Smoothiebowl met avocado en cacao1
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Lees verder
Volgende artikel
gnocchi and cheese1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 70 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
WAAR IS DE IK IN JOUW ONDERNEMERSCHAP? ⁠ 112 17
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.