JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

  • 3 februari 2022
  • Geen reacties
Total
8
Shares
0
0
8
0
0

Tijd voor een heerlijk romige soep boordevol groenten! Sommige dagen heb je dit soort dikke, romige soepen gewoon nodig. Ik tenminste wel. Dan wil ik niets anders dan een bord vol romige soep. Het liefst vol groenten, zodat ik meteen al mijn groenten binnen heb en toch niet het gevoel heb dat ik ontzettend gezond eet. Deze romige tomaten-venkelsoep met ricotta is het antwoord op al deze wensen!

Ik maak graag restjessoep waar ik allerlei restgroenten in stop. Deze soep is daar een echt voorbeeld van. Ik had een paprika over en een venkel en besloot daar een soep mee te maken. Toen ik ook nog wat ricotta tegenkwam en wat pesto was het recept snel bedacht. Soms is het zo simpel!

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta1

Wat heb je nodig voor deze romige tomaten-venkelsoep met ricotta voor 3-4 personen?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 venkel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels ricotta plus extra om te serveren
  • stuk oud stokbrood
  • 2 eetlepels pesto
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta2

Hoe maak je deze heerlijke, romige soep met tomaten?

  1. Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snijd dan de paprika in stukjes en doe hetzelfde met de venkel.
  2. Verwarm vervolgens wat olijfolie in een grote kookpan en fruit hierin de ui. Voeg dan de knoflook en tomatenpuree toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg dan de oregano, de paprika- en venkelstukjes toe en roer goed om.
  3. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de laurierblaadjes toe. Vul het lege blik helemaal met water en voeg dat samen met het bouillonblokje toe aan de pan. Breng de groenten dan aan de kook, leg een deksel op de pan, zet het vuur zacht en laat de soep 20 minuten pruttelen.
  4. Snijd in de tussentijd het brood in blokjes en meng ze met de pesto. Verwarm daarna een koekenpan met daarin een beetje olie op middelhoog vuur en bak hierin de pestocroutons goudbruin en krokant.
  5. Blend als laatste de groenten tot een soep. Voeg dan de ricotta toe en roer deze door de soep. Breng deze soep op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep met nog wat extra pesto, de pestocroutons en ricotta. Voeg eventueel wat groen van de venkel toe.
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
0
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Smoothiebowl met avocado en cacao1
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

  • 29 januari 2022
Lees verder
Volgende artikel
gnocchi and cheese1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.