Swiepswoepswap: Loaded zoete aardappel met geroosterde kikkererwten

30 sep 2021 | Avondeten, Lunch, Vegan, Vegetarisch

Ja! Ik heb weer een nieuwe SwiepSwoepSwap van die leuke Mandy and More! En deze keer gaf ze me een behoorlijke spannende opdracht: ik mocht koken van de fantastische site van een van de beste foodfotografen van Nederland én degene die mij tijdens een workshop ooit echt enthousiast maakte over foodfotografie: Simone van Simone’s Kitchen. Ik had dus al knikkende knieën voordat ik überhaupt startte met deze swiep 🙈 Deze loaded zoete aardappel met geroosterde kikkererwten, zoetzure rode ui en avocadomayo is mijn deelname aan deze editie van de Swiep!

In mijn ogen is Simone echt de crème de la crème wat betreft foodfotografie en haar foto’s vind ik altijd mooi. Dus het voelt best wel spannend om een recept van haar op de foto te zetten. Want beter dan zij dat gedaan heeft kan ik dat zeker niet 🙈 Dus ging ik op zoek naar een recept dat me lekker lekker én dat ik een lekkere swiep kon geven zodat ik de ruimte zou voelen om er ook een eigen foto van te maken 😬

Al snel viel mijn oog op heerlijke loaded zoete aardappel met gehakt en tomaatjes en een tuinkersmayonaise. Simone gaf in haar tekst zelf al de optie om daar een vegetarische variant met kikkererwten van te maken en daar heb ik op doorgeborduurd. En ik heb geprobeerd er een Simone-waardige foto van te maken. Zodat ze hopelijk een beetje trots is op haar oud-workshopvolger.

Ga ik nu met klamme handjes zitten wachten op haar reactie 😬

Loaded zoete aardappel

Wat heb je nodig voor deze loaded zoete aardappel (2 personen)?

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels (vegan) mayonaise
  • 1 limoen
  • tuinkers
  • 100 gram cherrytomaatjes (ik gebruikte een mix van kleuren)
  • peper en zout
Loaded zoete aardappel

Hoe maak je deze lekkere vegetarische maaltijd met zoete aardappel?

  1. Verwarm de oven voor 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de zoete aardappels goed schoon en verwijder boven- en onderkant. Halveer ze dan over de lengte, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en verdeel er 2 eetlepels olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Rooster de zoete aardappels 30 – 40 minuten of totdat ze gaar zijn.
  3. Snijd de halve rode ui in dunne hele (of halve) ringen. Meng ze in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Laat staan tot het serveren.
  4. Laat in de tussentijd de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon. Meng ze dan in een kommetje met de overige eetlepel olijfolie, de komijnpoeder, de cayennepeper en het knoflookpoeder. Leg ze 10 minuten voor het einde van de baktijd van de zoete aardappel op de bakplaat en rooster ze mee.
Loaded zoete aardappel

En dan?

5. Prak de avocado fijn in een kommetje en voeg de mayonaise toe. Snijd de limoen in partjes en voeg het sap van 1 partje toe aan de avocadomayonaise. Knip ook wat tuinkers af en roer dat door de mayonaise. Breng de mayo op smaak met peper en een beetje zout.

6. Halveer de cherrytomaatjes.

7. Leg de zoete aardappelhelften op de borden. Prak ze lichtjes fijn met een vork. Verdeel vervolgens de kikkererwten, de zoetzure ui, de cherrytomaatjes en wat tuinkers eroverheen. Schep op iedere bord een flinke lik avocadomayonaise. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Loaded zoete aardappel
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen