JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Swiepswoepswap: Loaded zoete aardappel met geroosterde kikkererwten

Loaded zoete aardappel
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ja! Ik heb weer een nieuwe SwiepSwoepSwap van die leuke Mandy and More! En deze keer gaf ze me een behoorlijke spannende opdracht: ik mocht koken van de fantastische site van een van de beste foodfotografen van Nederland én degene die mij tijdens een workshop ooit echt enthousiast maakte over foodfotografie: Simone van Simone’s Kitchen. Ik had dus al knikkende knieën voordat ik überhaupt startte met deze swiep 🙈 Deze loaded zoete aardappel met geroosterde kikkererwten, zoetzure rode ui en avocadomayo is mijn deelname aan deze editie van de Swiep!

In mijn ogen is Simone echt de crème de la crème wat betreft foodfotografie en haar foto’s vind ik altijd mooi. Dus het voelt best wel spannend om een recept van haar op de foto te zetten. Want beter dan zij dat gedaan heeft kan ik dat zeker niet 🙈 Dus ging ik op zoek naar een recept dat me lekker lekker én dat ik een lekkere swiep kon geven zodat ik de ruimte zou voelen om er ook een eigen foto van te maken 😬

Al snel viel mijn oog op heerlijke loaded zoete aardappel met gehakt en tomaatjes en een tuinkersmayonaise. Simone gaf in haar tekst zelf al de optie om daar een vegetarische variant met kikkererwten van te maken en daar heb ik op doorgeborduurd. En ik heb geprobeerd er een Simone-waardige foto van te maken. Zodat ze hopelijk een beetje trots is op haar oud-workshopvolger.

Ga ik nu met klamme handjes zitten wachten op haar reactie 😬

Loaded zoete aardappel

Wat heb je nodig voor deze loaded zoete aardappel (2 personen)?

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels (vegan) mayonaise
  • 1 limoen
  • tuinkers
  • 100 gram cherrytomaatjes (ik gebruikte een mix van kleuren)
  • peper en zout
Loaded zoete aardappel

Hoe maak je deze lekkere vegetarische maaltijd met zoete aardappel?

  1. Verwarm de oven voor 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de zoete aardappels goed schoon en verwijder boven- en onderkant. Halveer ze dan over de lengte, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en verdeel er 2 eetlepels olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Rooster de zoete aardappels 30 – 40 minuten of totdat ze gaar zijn.
  3. Snijd de halve rode ui in dunne hele (of halve) ringen. Meng ze in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Laat staan tot het serveren.
  4. Laat in de tussentijd de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon. Meng ze dan in een kommetje met de overige eetlepel olijfolie, de komijnpoeder, de cayennepeper en het knoflookpoeder. Leg ze 10 minuten voor het einde van de baktijd van de zoete aardappel op de bakplaat en rooster ze mee.
Loaded zoete aardappel

En dan?

5. Prak de avocado fijn in een kommetje en voeg de mayonaise toe. Snijd de limoen in partjes en voeg het sap van 1 partje toe aan de avocadomayonaise. Knip ook wat tuinkers af en roer dat door de mayonaise. Breng de mayo op smaak met peper en een beetje zout.

6. Halveer de cherrytomaatjes.

7. Leg de zoete aardappelhelften op de borden. Prak ze lichtjes fijn met een vork. Verdeel vervolgens de kikkererwten, de zoetzure ui, de cherrytomaatjes en wat tuinkers eroverheen. Schep op iedere bord een flinke lik avocadomayonaise. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Loaded zoete aardappel
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
The Good Baker-pizza's - review JoorKitchen
  • Ontdekt!
  • Vegetarisch

The Good Baker-pizza’s – review JoorKitchen

Lees verder
Volgende artikel
gnocchi met paprikpapesto
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Vegan
  • Vegetarisch

Kidsfood: snelle gnocchi met paprikapesto

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.