JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Loaded zoete aardappel
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ja! Ik heb weer een nieuwe SwiepSwoepSwap van die leuke Mandy and More! En deze keer gaf ze me een behoorlijke spannende opdracht: ik mocht koken van de fantastische site van een van de beste foodfotografen van Nederland én degene die mij tijdens een workshop ooit echt enthousiast maakte over foodfotografie: Simone van Simone’s Kitchen. Ik had dus al knikkende knieën voordat ik überhaupt startte met deze swiep 🙈 Deze loaded zoete aardappel met geroosterde kikkererwten, zoetzure rode ui en avocadomayo is mijn deelname aan deze editie van de Swiep!

In mijn ogen is Simone echt de crème de la crème wat betreft foodfotografie en haar foto’s vind ik altijd mooi. Dus het voelt best wel spannend om een recept van haar op de foto te zetten. Want beter dan zij dat gedaan heeft kan ik dat zeker niet 🙈 Dus ging ik op zoek naar een recept dat me lekker lekker én dat ik een lekkere swiep kon geven zodat ik de ruimte zou voelen om er ook een eigen foto van te maken 😬

Al snel viel mijn oog op heerlijke loaded zoete aardappel met gehakt en tomaatjes en een tuinkersmayonaise. Simone gaf in haar tekst zelf al de optie om daar een vegetarische variant met kikkererwten van te maken en daar heb ik op doorgeborduurd. En ik heb geprobeerd er een Simone-waardige foto van te maken. Zodat ze hopelijk een beetje trots is op haar oud-workshopvolger.

Ga ik nu met klamme handjes zitten wachten op haar reactie 😬

Loaded zoete aardappel

Wat heb je nodig voor deze loaded zoete aardappel (2 personen)?

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels (vegan) mayonaise
  • 1 limoen
  • tuinkers
  • 100 gram cherrytomaatjes (ik gebruikte een mix van kleuren)
  • peper en zout
Loaded zoete aardappel

Hoe maak je deze lekkere vegetarische maaltijd met zoete aardappel?

  1. Verwarm de oven voor 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de zoete aardappels goed schoon en verwijder boven- en onderkant. Halveer ze dan over de lengte, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en verdeel er 2 eetlepels olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Rooster de zoete aardappels 30 – 40 minuten of totdat ze gaar zijn.
  3. Snijd de halve rode ui in dunne hele (of halve) ringen. Meng ze in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Laat staan tot het serveren.
  4. Laat in de tussentijd de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon. Meng ze dan in een kommetje met de overige eetlepel olijfolie, de komijnpoeder, de cayennepeper en het knoflookpoeder. Leg ze 10 minuten voor het einde van de baktijd van de zoete aardappel op de bakplaat en rooster ze mee.
Loaded zoete aardappel

En dan?

5. Prak de avocado fijn in een kommetje en voeg de mayonaise toe. Snijd de limoen in partjes en voeg het sap van 1 partje toe aan de avocadomayonaise. Knip ook wat tuinkers af en roer dat door de mayonaise. Breng de mayo op smaak met peper en een beetje zout.

6. Halveer de cherrytomaatjes.

7. Leg de zoete aardappelhelften op de borden. Prak ze lichtjes fijn met een vork. Verdeel vervolgens de kikkererwten, de zoetzure ui, de cherrytomaatjes en wat tuinkers eroverheen. Schep op iedere bord een flinke lik avocadomayonaise. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Loaded zoete aardappel
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
The Good Baker-pizza's - review JoorKitchen
  • Ontdekt!
  • Vegetarisch

The Good Baker-pizza’s – review JoorKitchen

Lees verder
Volgende artikel
gnocchi met paprikpapesto
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Vegan
  • Vegetarisch

Kidsfood: snelle gnocchi met paprikapesto

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.