JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
rijst met zoetzure saus
  • Avondeten

Zoetzure saus met rijst en groenten

Total
62
Shares
1
0
61
0
0

Soms sta je er niet bij stil hoe makkelijk het is om sommige gerechten thuis zelf te maken. Eerder maakte ik uit die categorie al nasi, sate ajam en tjap tjoy, maar dat was allemaal alweer een tijdje geleden. Dus werd het tijd voor een nieuw recept: zoetzure saus. Toen ‘de man’ en ik dit gerecht maakten, stonden we versteld over hoe lekker dit was en hoe snel het op tafel stond. De authentieke smaak, tegen minimale inspanning. Wat wil je nodig meer?

Laat je niet weerhouden door de hoeveelheid ingrediënten. Het enige echte werk zit ‘m in het snijden van de groenten. Als je dat doet terwijl je op het koken van de rijst wacht, staat dit gerecht binnen 15 minuten op tafel. Echt waar! Ik beloof je dat het het snijden waard is. Enjoy!

rijst met zoetzure saus

Wat heb je nodig voor deze zoetzure saus?

  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 250 gram kastanjechampignons, in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 komkommer, in dunne reepjes gesneden
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 1/2 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 theelepel maizena

Voor de saus

  • 4 eetlepels ananassap (uit het blik van de ananasstukjes)
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 1 theelepel chilisaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 tomaat, ontveld
  • 150 ml groentebouillon

Verder

  • rijst

rijst met zoetzure sausrijst met zoetzure saus

Hoe maak je dit lekkere gerecht?

1. Meng de ingredienten voor de saus in een kom.

2. Fruit de uiringen in een wok of grote koekenpan totdat ze glazig zien.

3. Voeg dan de champignonreepjes toe en bak hier ze samen met de stukjes knoflook 2-3 minuten.

4. Doe vervolgens de groenten samen met de ananas in dezelfde pan en roerbak een minuut of 2-3.

5. Vermeng de maizena met een eetlepel water (en eventueel nog een eetlepel) totdat je een papje hebt.

6. Giet de saus in de pan en roerbak nog een minuut of 3. Meng dan ook het maizenapapje door de saus. Blijf roeren totdat de saus gebonden is.

Serveer de zoetzure saus met rijst, bosuitjes en kroepoek.

rijst met zoetzure saus

1
0
61
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chinees
  • groenten
  • saus
  • vega
  • zoetzuur
Vorige artikel
geprakte aardappelen
  • Avondeten

Aardappel anders: geprakte aardappelen

Lees verder
Volgende artikel
Makkelijke soep van geroosterde paprika
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke soep van geroosterde paprika

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

2 reacties
  1. Marianne schreef:
    2 september 2018 om 5:49 pm

    Als je het recept volgt zoals het er staat, klopt er e.e.a. niet. Alle ingredienten voor de saus staan aan het begin genoemd, die moet je bij elkaar in een kom doen. Dan staat er dat je de knoflook bij de kip moet doen, en op het laatst de maizena erbij. Maar die zaten allemaal al in de kom voor de saus. Ook de 300ml bouillon was wel erg veel, dan moet je veel maizena toevoegen om het gebonden te maken, of lang laten indikken. Het eindresultaat wat ik ervan gemaakt had was best lekker, maar ik vond het recept niet duidelijk. Jammer!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      2 september 2018 om 6:17 pm

      Hoi Marianne, wat vervelend om te horen dat het recept niet duidelijk (genoeg) was. Sorry daarvoor. Het is een van de eerste recepten die ik schreef voor JoorKitchen en ik denk dat het een recept is dat we hier thuis erg op gevoel maken. Tijd dus om dit gerecht binnenkort nog een keer te maken volgens de tekst in het recept en eens kritisch tegen het licht te houden. Dank je wel voor je feedback! Wel fijn dat het eindresultaat wel best lekker was. Groet, Joor

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.