JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
rijst met zoetzure saus
  • Avondeten

Zoetzure saus met rijst en groenten

Total
63
Shares
1
0
62
0
0

Soms sta je er niet bij stil hoe makkelijk het is om sommige gerechten thuis zelf te maken. Eerder maakte ik uit die categorie al nasi, sate ajam en tjap tjoy, maar dat was allemaal alweer een tijdje geleden. Dus werd het tijd voor een nieuw recept: zoetzure saus. Toen ‘de man’ en ik dit gerecht maakten, stonden we versteld over hoe lekker dit was en hoe snel het op tafel stond. De authentieke smaak, tegen minimale inspanning. Wat wil je nodig meer?

Laat je niet weerhouden door de hoeveelheid ingrediënten. Het enige echte werk zit ‘m in het snijden van de groenten. Als je dat doet terwijl je op het koken van de rijst wacht, staat dit gerecht binnen 15 minuten op tafel. Echt waar! Ik beloof je dat het het snijden waard is. Enjoy!

rijst met zoetzure saus

Wat heb je nodig voor deze zoetzure saus?

  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 250 gram kastanjechampignons, in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 komkommer, in dunne reepjes gesneden
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 1/2 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 theelepel maizena

Voor de saus

  • 4 eetlepels ananassap (uit het blik van de ananasstukjes)
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 1 theelepel chilisaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 tomaat, ontveld
  • 150 ml groentebouillon

Verder

  • rijst

rijst met zoetzure sausrijst met zoetzure saus

Hoe maak je dit lekkere gerecht?

1. Meng de ingredienten voor de saus in een kom.

2. Fruit de uiringen in een wok of grote koekenpan totdat ze glazig zien.

3. Voeg dan de champignonreepjes toe en bak hier ze samen met de stukjes knoflook 2-3 minuten.

4. Doe vervolgens de groenten samen met de ananas in dezelfde pan en roerbak een minuut of 2-3.

5. Vermeng de maizena met een eetlepel water (en eventueel nog een eetlepel) totdat je een papje hebt.

6. Giet de saus in de pan en roerbak nog een minuut of 3. Meng dan ook het maizenapapje door de saus. Blijf roeren totdat de saus gebonden is.

Serveer de zoetzure saus met rijst, bosuitjes en kroepoek.

rijst met zoetzure saus

1
0
62
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chinees
  • groenten
  • saus
  • vega
  • zoetzuur
Vorige artikel
geprakte aardappelen
  • Avondeten

Aardappel anders: geprakte aardappelen

Lees verder
Volgende artikel
Makkelijke soep van geroosterde paprika
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke soep van geroosterde paprika

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

2 reacties
  1. Marianne schreef:
    2 september 2018 om 5:49 pm

    Als je het recept volgt zoals het er staat, klopt er e.e.a. niet. Alle ingredienten voor de saus staan aan het begin genoemd, die moet je bij elkaar in een kom doen. Dan staat er dat je de knoflook bij de kip moet doen, en op het laatst de maizena erbij. Maar die zaten allemaal al in de kom voor de saus. Ook de 300ml bouillon was wel erg veel, dan moet je veel maizena toevoegen om het gebonden te maken, of lang laten indikken. Het eindresultaat wat ik ervan gemaakt had was best lekker, maar ik vond het recept niet duidelijk. Jammer!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      2 september 2018 om 6:17 pm

      Hoi Marianne, wat vervelend om te horen dat het recept niet duidelijk (genoeg) was. Sorry daarvoor. Het is een van de eerste recepten die ik schreef voor JoorKitchen en ik denk dat het een recept is dat we hier thuis erg op gevoel maken. Tijd dus om dit gerecht binnenkort nog een keer te maken volgens de tekst in het recept en eens kritisch tegen het licht te houden. Dank je wel voor je feedback! Wel fijn dat het eindresultaat wel best lekker was. Groet, Joor

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.