JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Ei in avocado

Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Soms word je van kleine gerechtjes heel erg gelukkig. Dat gebeurde mij nadat ik dit receptje voor het eerste probeerde. Ik ben gek op ei en ik ben gek op avocado (dat kun je onder andere zien aan dit lekkere recept voor mashed avocado), maar op deze manier had ik ze nog niet gecombineerd. Deze ei in avocado kost je nauwelijks tijd, smaakt heerlijk en staat in een mum van tijd op tafel. Ideaal!

Ik maakte er voor dit ontbijtje ook nog wat geroosterde tomaatjes in balsamicoazijn bij. Op die manier was het een volwaardig en ook best gezond ontbijtje. Weer eens wat anders zo ‘s morgens vroeg. En weet je wat fijn is? Dit receptje kun je ook prima als lunchgerecht op tafel zetten. Gewoon doen. Enjoy!

ei in avocado

Wat heb je nodig voor ei in avocado voor 2 personen?

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout

ei in avocado

Hoe maak je dit lekkere ontbijtgerechtje?

1. Verwarm de oven voor op 140 graden.

2. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal.

3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Pas op je handen als je dat doet!

4. Schep de ruimtes waar de pit eerst zat nog een klein beetje groter, zodat het ei er straks goed inpast.

5. Leg de halve avocado’s in een ovenschaal. Breek boven iedere avocado een eitje.

ei in avocado

6. Verdeel de balsamicoazijn over de tomaatjes. Eventueel kun je hier nog wat verse of gedroogde rozemarijn overheen strooien. Breng de tomaatjes als laatste op smaak met peper en zout.

7. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over de ei in avocado. Breng ook deze vervolgens op smaak met peper en zout.

8. Zet de ovenschaal voorzichtig in de oven en bak de ei in avocado 6 – 8 minuten.

Serveer de ei in avocado met brood.

ei in avocado

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • ei
  • ontbijt
Vorige artikel
cinnamon buns
  • Ontbijt
  • Zoet

Easy cinnamon buns

Lees verder
Volgende artikel
  • Ontbijt

Pannenkoekjes van ei en banaan

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.