JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
nasi
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gastblog ‘de man’: nasi zonder pakjes

Total
7
Shares
0
0
7
0
0

Daar ben ik weer. Dit keer laat ik jullie graag weten hoe je nasi maakt zonder pakjes en zakjes te gebruiken, dat is namelijk een heel stuk makkelijker dan je nu misschien denkt. En net zo snel als wanneer je uit pakjes kookt. Ik vind de inhoud van de pakjes en zakjes nasikruiden die je in de supermarkt koopt veel te zout. Bovendien smaakt de nasi nooit zoals ‘ie echt zou moeten smaken. Echte nasi smaakt heerlijk kruidig, licht pittig en vol. Die smaak bereik je niet met de meeste pakjes.

Ik kan me de laatste keer dat ik ‘supermarktnasi’ maakte niet meer herinneren. Sinds ik dit recept kreeg, heb ik nasi niet anders meer klaargemaakt. Voor Joor heb ik de nasi dit keer vega gemaakt, door de groenten en de rijst niet in dezelfde pan als het vlees te bakken. Voor mezelf heb ik in een later stadium natuurlijk wel kip en hamblokjes toegevoegd. Waarom vega doen als het ook met vlees kan, zeg maar. Knoeize!

zelfgemaakte nasi

Wat heb je nodig om nasi zonder pakjes en zakjes te maken voor 4 personen?

  • 300 gram basmatirijst
  • 500 gram gemengde groenten (wij gebruikten taugé, prei in ringen, wortelen in reepjes en blimi – een pak nasigroenten kan ook gewoon)
  • 1 chilipeper, gesneden, zaadjes verwijderd
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, gesnipperd
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel djinten (komijnpoeder)
  • 3 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 2 theelepels sambal oelek
  • olijfolie

* voor erbij: kip en blokjes ham of, voor de vega’s, pinda’s, ei en platte peterselie.

nasi zonder pakjes en zakjes

Hoe maak je deze nasi from scratch?

1. Kook de rijst. Gebruik voor het koken van de rijst eventueel deze tips. Nog beter is het als je start met gekookte rijst die al afgekoeld is. Je gaat de rijst namelijk uiteindelijk bakken en koude rijst is steviger dan nog warme en bakt dus beter.

2. Meng vervolgens de sambal en de ketjap manis door elkaar in een apart bakje. Bak in een wok de ui, het pepertje, de knoflook, de ketoembar en de djinten op middelhoog vuur glazig. Voeg hier de groenten aan toe.

3. Als de groenten beetgaar zijn, voeg je de rijst en de ketjapmix toe. Laat het gerecht nu rustig warm worden op laag – middelhoog vuur. Als de rijst is opgewarmd, is de nasi klaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

4. Je kunt nu de toppings toevoegen: in 1 pan gebakken hamblokjes en kip, ei, pinda’s, kroepoek en / of platte peterselie. Alles wat je maar lekker lijkt.

Eten er geen vega’s mee? Dan begin je met het bakken van de hamblokjes. Daar voeg je ui, knoflook en de kruiden aan toe en vervolgens de groenten en de ketjapmix. Als laatste de rijst. Meng nog een keer 3 eetlepels ketkap manis en 2 theelepels sambal oelek door elkaar. Bak kipblokjes in een aparte pan en voeg – als de kip bruin is – de ketjapmix toe. Laat pruttelen totdat de ketjapmix erg donkerbruin en gekarameliseerd is. Breng de kip eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de kip bij de nasi. Net zo makkelijk.

nasi

0
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • diner
  • nasi
  • rijst
Vorige artikel
Gevulde avocado
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gevulde avocado met pesto

Lees verder
Volgende artikel
Thaise viskoekjes
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.