JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Total
5
Shares
1
0
4
0
0

Tja. Het wordt een beetje een oud riedeltje, maar ook deze tosti moet je gewoon gaan proeven. Ik kan er veel woorden aan vuil gaan maken (en uiteraard doe ik dat straks dan ook :-)), maar als je deze tosti proeft snap je meteen waarom deze combinatie van smaken zichzelf meteen met stip op nummer 1 in mijn tosti-top-10 knalt. Deze tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes is gewoon Heel. Erg. Lekker.

Heb je weleens gebakken of gefrituurde kappertjes op? Zo niet, meteen doen. Je weet niet wat je meemaakt én je bent meteen verslaafd. Beloof ik je. En als je ze dan combineert met heerlijk zacht gebakken, zoete uien en een lichtpittige kaas op een knapperig gebakken boterham dan… ja, dan ben je toch wel een beetje in de foodiehemel beland. Probeer maar. Echt.

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1

Wat heb je nodig voor deze tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes (2 personen)?

  • eetlepel boter plus extra om mee te besmeren
    • 2 uien
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 2 theelepels suiker
    • snuf zout
    • 2 theelepels kappertjes
    • 4 dikke plakken brood
    • zoveel kaas als je wil (kies een lichtpittige of pittige kaas)
    • olie om in te bakken
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes2

Hoe maak je deze heerlijke tosti’s?

  1. Smelt de boter in een koekenpan. Snijd de uien in dunne, halve ringen en voeg ze toe aan de koekenpan. Bak de uien op zacht vuur, zo lang mogelijk, tot ze helemaal zacht zijn.
  2. Voeg dan de balsamicoazijn en de suiker toe en roer goed door. Breng daarna op smaak met een snuf zout en haal ze uit de pan. Veeg de pan schoon.
  3. Voeg een klein beetje olie toe aan de pan. Dep de kappertjes droog met een beetje keukenpapier en bak ze vervolgens in de pan totdat ze knapperig zijn.
  4. Smeer alle stukken brood in met boter en beleg ze met kaas. Schep dan de gebakken ui op 2 van de plakken brood en verdeel hier de kappertjes overheen. Leg er dan een met kaas belegde plak brood bovenop.
  5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smeer de 2 tosti’s aan de buitenkant in met boter en bak ze in de pan totdat ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Serveer meteen.
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes4
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes5
1
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
gnocchi and cheese1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Lees verder
Volgende artikel
pasta rode saus met verstopte groenten1
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.