Voor de lunch voor de vegetarier Voor het diner

Gezonde pastasalade

24 maart 2018

Op dagen dat ik snel iets lekkers, maar toch gezonds wil eten of op dagen dat ik geen zin heb om lang na te denken over het avondeten, kom ik uit bij deze pastasalade. Ik maak ‘m in meerdere varianten, maar dit is wel mijn meest favoriete variant. Vooral de combinatie van lenteuitjes, mozzarella, basilicum en pijnboompitjes is er eentje die me heel gelukkig maakt. Ik weet niet waarom, maar ik kan echt blij worden van deze salade. Ik heb ‘m inmiddels trouwens ook al ontzettend vaak gemaakt. Thuis, voor vrienden, voor familie, en allemaal vinden ze ‘m even lekker. Ik wilde ‘m daarom jullie niet onthouden… Enjoy!

gezonde pastasalade

Wat heb je nodig voor deze lekkere pastasalade voor 2 personen?

Voor de pastasalade

  • 160 gram pasta (ik gebruik vaak farfalle of fusilli)
  • 100 gram spinazie
  • 2 lente-uitjes, in stukjes gesneden
  • 1 bol mozzarella (liefst buffelmozzarella)
  • 2 tomaten, in kleine stukjes met het zachte gedeelte eruitgehaald
  • 1 avocado, in blokjes
  • 15 gram basilicum
  • handje pijnboompitjes

Voor de dressing

  • 1 eetlepel zwarte balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

gezonde pastasalade

Hoe maak je deze heerlijke pastasalade?

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een kom de avocado, de tomaatblokjes met de lente-uitjes. Houd de rest nog even apart.

2. Maak vervolgens de dressing en breng deze op smaak met peper en zout. Check de smaak: is deze te zoet? Voeg dan wat extra mosterd toe. Is ‘ie te pittig, voeg dan wat honing toe. Speel wat met de ingrediënten totdat de smaak je aanstaat. Bedenk wel, een dressing hoort als je ‘m los proeft wat sterk te smaken, als je ‘m straks mengt met de andere ingrediënten verliest hij wat van zijn kracht.

3. Verwarm daarna de pijnboompitjes in een pan op laag vuur. Je kunt ze ‘droog’ bakken, maar ik voeg altijd een klein drupje olijfolie toe, als een soort geleiding. Ik heb altijd geleerd dat de pijnboompitjes dan sneller bruin worden. Haal ze uit de pan als ze mooi bruin zijn geworden en laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier (die stap is alleen nodig als je wat olie hebt toegevoegd).

4. Giet de pasta af als deze gaar is en laat kort even staan. Roer dan de helft van de dressing door de pasta en voeg de pasta toe aan de kom met de avocado, de tomaat en de lente-uitjes.

5. Voeg nu de spinazie en de basilicum toe en mix de pastasalade door elkaar. Maak de borden op door daar een schep pastasalade op te scheppen en het geheel af te maken met stukken mozzarella en pijnboompitjes. Verdeel de overige dressing over de borden.

gezonde pastasaladegezonde pastasalade

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply