JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit… Guilty pleasures van Oh My Foodness

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Och jee, er ligt sinds donderdagmiddag een zeer gevaarlijk kookboek op mijn keukentafel. Gevaarlijk omdat er ontzettend veel lekkere recepten in staan en nog gevaarlijker omdat ik er inmiddels enkele recepten uit gemaakt heb en daarvan blijf eten. Welk boek er op mijn keukentafel ligt? Guilty pleasures van Oh My Foodness. Ik zei al eerder dat dit de tijd van de foodbloggers is en ook achter Oh My Foodness vind je een foodblogster: Sabine Koning, die sinds jaar en dag blogt en sinds 4 jaar in de foodbloggerswereld te vinden is.

Na reviews van twee kookboeken die vooral gingen over gezond eten en suikerloos bakken – het Skinny Six-kookboek van Chickslovefood en In perfecte conditie van Ellen Hoog – is een kookboek dat Guilty pleasures heet een hele verandering (en misschien ook wel een verademing). Sabine maakte dit kookboek niet alleen omdat ze zelf graag snoept en lekkere dingen eet, maar ook omdat de rubriek Guilty pleasures op haar site erg goed liep. Ik vind het fijn om te merken dat er naast de ‘suikerlozen’ ook mensen zijn die – net als ik – kunnen genieten van een lekkere snack of een suikervolle traktatie (op z’n tijd).

Koning, Sabine. Guilty pleasures

Guilty pleasures

In Guilty pleasures vind je meer dan 60 recepten voor die momenten waarop je zin hebt in lekker eten en geen zin hebt in calorieรซn tellen. Het boek staat bomvol snacks, taarten, toetjes en andere heerlijke ‘sinners’. De recepten zijn onderverdeeld in 8 hoofdstukken, met allemaal veelzeggende namen: Fastfood friday, Perfect pie’s, Dudefood (favoriet van ‘de man’), Fingerlicking five, Sexy sweets, Happy homemade, 180 degrees to heaven en Delish desserts. Als taalliefhebber ben ik met alleen de inhoudsopgave al tevreden, heerlijk die allitererende titels ๐Ÿ™‚

Mijn oordeel over Guilty pleasures in sterren (max is 5*****)

Looks: ***** (4)
Vega / vis vs vlees: **** (4)
Simpelheid van de recepten: ***** (5)

DSC_7229DSC_7237

Guilty pleasures is gedrukt op dik glanzend papier en heeft een geheel eigen uitstraling: minder mierzoet dan je op basis van de cover zou verwachten. Het zwart van de letters is doorgevoerd in het kookboek, wat het geheel een ietwat ruwere uitstraling geeft. Mijn voorkeur heeft dat iets minder. Wel heeft ieder recept een eigen (grote) foto (een dikke pre!) en zijn de foto’s mooi, helder en ‘fingerlicking good’. Voor mijn smaak zijn ze iets te donker, maar ik snap de keuze zeker: deze opmaak en indeling past meer en beter bij Sabine en geeft het geheel minder een ‘meisje-bakt-taarten-en-lacht-schattig-uitstraling’. Een omschrijving waar je Sabine tekort mee zou doen.

DSC_7247DSC_7251

Het grote ‘struikelblok’ van Guilty pleasures voor mij is de hoeveelheid vleesrecepten in het boek. Dat zijn er behoorlijk wat. Voor mij blijven dus vooral de zoetigheden over (geen straf), gelukkig ‘de man’ is heel erg blij met het hoofdstuk Dudefood en alle vleesgerechten die er in het boek staan. Daarom dus 4 sterren: voor mij zouden dat er 3 zijn en voor ‘de man’ 5. Gemiddeld een 4.

In Guilty pleasures staan veel recepten die weinig moeite kosten, maar die een mooi en aansprekend resultaat opleveren. Petje af voor Sabine, zelfs pulled pork kan ze vangen in een supermakkelijk recept. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je lang bezig bent met de recepten uit dit kookboek. Ideaal als je op een avond geen zin hebt om te koken en ook geen zin hebt om naar de Mac te rijden: maak gewoon je eigen Big Mac of Buffalo-chickenpizza.

DSC_7300DSC_7309

Recepten

Ik maakte maar liefst 5 (*oeps*) recepten uit Guilty pleasures: de Kinder-Buenocheesecake (uit Fastfood friday, voor het 4-jarig neefje van ‘de man’), pulled pork (uit het hoofdstuk Dudefood), garlic bread (uit Happy homemade), speculaastiramisu en de witte-chocolademousse met munt (uit Delish desserts). Wat zal ik zeggen? ‘De man’ zit nog te glimlachen, nadat ik hem gisteren verraste met de pulled pork en ik kijk nu al uit naar vanavond, als ik weer een stukje speculaastiramisu mag eten.

DSC_7190DSC_7168

Wat mij opviel was eigenlijk wat ik eerder al zei: alle recepten zijn makkelijk te maken, maar hebben een heerlijk resultaat. De pulled pork was supereasy te maken, de witte-chocolademousse was fluweelzacht en heerlijk, het garlic bread smaakte duizend keer beter dan die uit de supermarkt en de Kinder-Buenocheesecake maakte ‘de man’ en mij tot lievelingsoom en -tante van het neefje.

DSC_7272DSC_7265

En?

Tja. Guilty pleasures heeft 1 heel groot nadeel: je kunt er niet dagelijks uit koken. Dat kan wel, maar dan ben je na een maand 10 kilo zwaarder (als het meezit). Verder ben ik fan van dit boek: makkelijke recepten met maximaal resultaat, lekkere smaken en recepten die gegarandeerd zorgen voor traktaties op je bord. Iets meer vega- en visrecepten in Guilty pleasures 2 en ik ben helemaal tevreden ๐Ÿ™‚

Nieuwsgierig geworden?

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • boek
  • foodie
  • kookboek
  • review
Vorige artikel
  • Lunch
  • Ontbijt

Kokos-limoenbrood uit All day breakfast

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Makkelijke taartjes met appel en karamel

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Reviews kookboeken

Toast met avocadoboter en tomatensalsa (Ottolenghi)

Lees verder
  • Reviews kookboeken
  • Zoet

JoorKitchen kookt uit: Cheesecake van OhMyFoodness

review Kaneel & Kardemon
Lees verder
  • Reviews kookboeken

Gastblog Annemieke: review Kaneel & Kardemom

Lees verder
  • Food
  • Reviews kookboeken

Gastblog Annemieke: review Good Morning!

Lees verder
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. All day breakfast van TLT – The Little Things

Lees verder
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. In perfecte conditie van Ellen Hoog

Lees verder
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit… Miljuschka’s Foodtrucks

Lees verder
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. Het skinny six-kookboek van Chickslovefood

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.