Toast met avocadoboter en tomatensalsa (Ottolenghi)

13 nov 2018 | Lunch, Ontbijt, Reviews kookboeken

Voor Brenda Kookt mocht ik het nieuwste boek van Ottolenghi, Simpel, reviewen. Om dat goed te doen, kookte ik meerdere recepten uit dit nieuwe kookboek. Een van die recepten deelde ik op de blog van Brenda, het andere deel ik graag met jullie. Waarom? Omdat het superlekker is en een heel fijne lunch.

Deze toast met avocadoboter heeft alles in zich om lekker gevonden te kunnen worden: romige avocadoboter, zoute en pittige salsa en knapperig knoflookbrood. Ik was instant verliefd. Maar is het koken uit Simpel ook echt zo simpel? Dat laat ik je weten in deze review die ik voor de site van Brenda schreef. Nieuwsgierig? Gewoon even klikken! En maak dan meteen deze toast met avocadoboter, jammie!

wat heb je nodig voor deze toast met avocadoboter?

  • `2-3 goed rijpe avocado’s
  • 60 gram boter, op kamertemperatuur in blokjes van 2cm
  • 1 1/2 eetlepel limoenrasp
  • 1 1/2 eetlepel limoensap
  • 10 gram verse dragon, gehakt
  • 10 gram verse dille, gehakt
  • 200 gram cherrytomaatjes, in vieren
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 1 kleine teen knoflook, gehalveerd
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper
  • extra benodigd: keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere toast met avocadoboter

1. Doe de avocado en de boter met de helft van de limoenrasp, de helft van het limoensap en 1/2 theelepel zout in de keukenmachine. Pureer glad. Schep het avocadomengsel in een kleine kom en voeg vervolgens 2/3 van de dragon en dille toe en meng goed. Zet de avocadoboter tot gebruik in de koelkast.

2. Meng voor de salsa de tomaten met de kappertjes, her overgebleven limoensap, de olijfolie en flink wat peper. Zet de salsa tot gebruik opzij.

3. Gril of rooster het brood en wrijf de sneden aan een kant in met de snijkant van de knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer elke snede met de avocadoboter. Verdeel de tomatensalsa erover.

Bestrooi de toast met wat komijnpoeder en de overgebleven kruiden. Maal er nog wat peper en zout over, besprenkel met nog wat olie en dien op.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen