JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Reviews kookboeken

Toast met avocadoboter en tomatensalsa (Ottolenghi)

  • 13 november 2018
  • Geen reacties
Total
865
Shares
1
0
864
0
0

Voor Brenda Kookt mocht ik het nieuwste boek van Ottolenghi, Simpel, reviewen. Om dat goed te doen, kookte ik meerdere recepten uit dit nieuwe kookboek. Een van die recepten deelde ik op de blog van Brenda, het andere deel ik graag met jullie. Waarom? Omdat het superlekker is en een heel fijne lunch.

Deze toast met avocadoboter heeft alles in zich om lekker gevonden te kunnen worden: romige avocadoboter, zoute en pittige salsa en knapperig knoflookbrood. Ik was instant verliefd. Maar is het koken uit Simpel ook echt zo simpel? Dat laat ik je weten in deze review die ik voor de site van Brenda schreef. Nieuwsgierig? Gewoon even klikken! En maak dan meteen deze toast met avocadoboter, jammie!

wat heb je nodig voor deze toast met avocadoboter?

  • `2-3 goed rijpe avocado’s
  • 60 gram boter, op kamertemperatuur in blokjes van 2cm
  • 1 1/2 eetlepel limoenrasp
  • 1 1/2 eetlepel limoensap
  • 10 gram verse dragon, gehakt
  • 10 gram verse dille, gehakt
  • 200 gram cherrytomaatjes, in vieren
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 1 kleine teen knoflook, gehalveerd
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper
  • extra benodigd: keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere toast met avocadoboter

1. Doe de avocado en de boter met de helft van de limoenrasp, de helft van het limoensap en 1/2 theelepel zout in de keukenmachine. Pureer glad. Schep het avocadomengsel in een kleine kom en voeg vervolgens 2/3 van de dragon en dille toe en meng goed. Zet de avocadoboter tot gebruik in de koelkast.

2. Meng voor de salsa de tomaten met de kappertjes, her overgebleven limoensap, de olijfolie en flink wat peper. Zet de salsa tot gebruik opzij.

3. Gril of rooster het brood en wrijf de sneden aan een kant in met de snijkant van de knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer elke snede met de avocadoboter. Verdeel de tomatensalsa erover.

Bestrooi de toast met wat komijnpoeder en de overgebleven kruiden. Maal er nog wat peper en zout over, besprenkel met nog wat olie en dien op.

1
0
864
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • brood
  • lunch
  • ontbijt
  • toast
  • tomaten
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Wonderlijk lekkere wortelsoep

  • 30 oktober 2018
Lees verder
Volgende artikel
wentelteefjes
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Wentelteefjes van (paas)stol

  • 27 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Bananenbrood-ontbijtkoek
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

  • 14 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
pumpkin spice granola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pumpkin spice – granola

  • 31 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?