Kidsfood: snelle gnocchi met paprikapesto

12 okt 2021 | Avondeten, Kidsfood, Vegan, Vegetarisch

Voor mijn opdrachtgever Love My Salad mocht ik laatst een zestal babyhapjes ontwikkelen voor baby’s van 6, 8 en 12 maanden. En ik vond dat zo ontzettend leuk om te doen, dat ik het plan heb om ook hier op mijn eigen site eens in de zoveel tijd recepten te delen die zowel lekker zijn voor kids als voor ouders. En ik start met deze heerlijke, snelle gnocchi met paprikapesto.

Mijn 2 dames zijn fan van gnocchi. Ik ook, dus ik zet dat graag op tafel. En omdat ik weet dat jullie ook vaak op zoek zijn naar recepten met gnocchi, koos ik voor 1 van mijn to-gorecepten hier thuis om uit te werken voor jullie. Dit recept is zó simpel, zó lekker en ook nog eens zó makkelijk aan te passen aan de volwassen eters. Dus pas dit basisrecept vooral aan aan wat ze bij jou thuis lekker vinden en waar ze aan toe zijn. En uiteraard is dit ook een heerlijk, makkelijk en snel recept om te maken als je geen kids hebt. Probeer maar!

gnocchi met paprikpapesto

Wat heb je nodig voor 4 personen (2 volwassen, 2 kids) voor deze gnocchi met paprikapesto?

  • 2 pakken gnocchi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 2 puntpaprika’s
  • 4 tomaten
  • 2 theelepels rode pesto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • voor de ouders: peper en zout, verse peterselie, pijnboompitten en eventueel een groene salade on the side
  • extra nodig: staafmixer
gnocchi met paprikpapesto

Hoe maak je dit lekkere kidsproof recept met gnocchi?

  1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ze als ze gaar zijn met een schuimspaan uit de pan, doe de gnocchi in een vergiet en spoel ze koud af.
  2. Snipper vervolgens de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de puntpaprika’s in stukjes, net als de tomaten.
  3. Verwarm dan een grote koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hier de olijfolie in. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is. Voeg dan de oregano toe en bak 1 minuut.
  4. Voeg dan paprika- en tomatenstukjes toe en ook 50 ml water. Doe een deksel op de pan en laat 15 – 20 minuten pruttelen totdat de paprika zacht is.
  5. Doe de groenten vervolgens in een hoge maatbeker samen met de pesto en mix tot een saus.
  6. Eten er kleine kinderen mee? Snijd de gnocchi dan in kleinere stukjes (ik doe meestal 6 stukjes uit 1 gnocchi). De vorm van gnocchi is – net als druiven – niet zo handig ivm verslikking.
  7. Meng de saus door de gnocchi. Breng het deel van de volwassenen op smaak met peper en zout. Bestrooi met verse peterselie.
  8. Lekker met pijnboompitten en een groene salade on the side.
gnocchi met paprikpapesto
gnocchi met paprikpapesto
gnocchi met paprikpapesto
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen