JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Kidsproof pannenkoeken met spinazie
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Ontbijt

Kidsproof pannenkoeken met spinazie

  • 9 november 2021
  • Geen reacties
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Ik ben voor de dames altijd op zoek naar recepten die makkelijk zijn, die ze lekker vinden én die ook nog enigszins voedzame gerechtjes opleveren. Deze keer: kidsproof pannenkoeken met spinazie, ook al ‘dinosaurus-pannenkoekjes’ of Shrek-pancakes genoemd 😀

De dames zijn fan van pannenkoeken. Logisch, ze zijn lekker zacht, happen makkelijk weg en de gemiddelde pannenkoek smaakt toch ietsje zoeter dan een volkoren boterham. Om de pannenkoekjes die de dames krijgen toch ietsje voedzamer te maken, gebruik ik boekweitmeel (geen gluten en meer voedingsstoffen) en voeg ik een handje spinazie toe. Onze dames vinden ze heerlijk en merken niet dat er spinazie inzit.

Serveer de ‘dinosaurus-pannenkoekjes’ warm of koud of vries ze in nadat ze afgekoeld zijn. Bij ons gaan ze zo uit de vriezer mee in de luiertas (uiteraard met een bakje eromheen 😉 ) en zijn ze ontdooid op het moment dat de dames trek krijgen!

Kidsproof pannenkoeken met spinazie

Wat heb je nodig voor 4 kidsproof pannenkoeken met spinazie?

  • 1 ei
  • 100 gram boekweitmeel
  • 120 ml (haver)melk
  • 1/2 theelepel kaneel
  • handje verse spinazie
  • olie om in te bakken
Kidsproof pannenkoeken met spinazie

Hoe maak je deze lekkere ‘dinosaurus-pannenkoekjes’?

  1. Doe het ei samen met het meel, de havermelk, de kaneel en de spinazie in een hoge (maat)beker. Gebruik een staafmixer om alles te mixen tot een beslag. Dit beslag wordt redelijk dik. Wil je het vloeibaarder? Voeg dan extra melk of water toe.
  2. Bak de kidsproof pannenkoeken met spinazie af in een kleine koekenpan met daarin olijfolie. Gebruik eventueel een deksel op de pan om de bovenkant van de pannenkoekjes sneller te laten stollen zodat je de pannenkoekjes om kunt draaien.
  3. Serveer de ‘dinosaurus-pannenkoekjes’ warm of koud of vries ze in nadat ze afgekoeld zijn. Bij ons gaan ze zo uit de vriezer mee in de luiertas (uiteraard met een bakje eromheen 😉 ) en zijn ze ontdooid op het moment dat de dames trek krijgen!
Kidsproof pannenkoeken met spinazie
Kidsproof pannenkoeken met spinazie
0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Chocolate chip pancakes2
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Chocolate chip pancakes

  • 23 oktober 2021
Lees verder
Volgende artikel
Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

  • 11 november 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

  • 3 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.