JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
113
Shares
7
0
106
0
0

Oke, sommige recepten zijn eigenlijk te makkelijk om ze recepten te noemen. Dat geldt bijvoorbeeld voor dit makkelijke auberginehapje uit de oven. Maar toch is dit hapje zo lekker dat ik het graag als recept met jullie wil delen. Ik weet namelijk dat er veel mensen zijn zoals ik die eigenlijk niet zo erg houden van aubergine. Totdat ze dit hapje proberen!

Ik ben zelf niet zo’n fan van aubergine en zal deze groente dus niet snel op tafel zetten. Laat staan dat ik ‘m op de borreltafel zet. Want borrelhapjes moeten toch vooral lekker zijn. Maar dankzij Ottolenghi weet ik inmiddels dat de combi aubergine-yoghurt-granaatappelpitjes superlekker is. En dat ik aubergine best lekker vindt als ‘ie in de oven is geroosterd met wat lekkere kruiden erop. Dus dat probeerde ik ook bij dit borrelhapje en dat lukte heel erg goed. Give it a try!

Wat heb je nodig voor deze auberginehapjes uit de oven?

  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel ras-al-hanoutkruiden
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • voor erbij: yoghurt, munt en granaatappelpitjes
  • extra nodig: kwastje

Hoe maak je dit makkelijke borrelhapje?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Mix in een kommetje de ras-al-hanoutkruiden met het zout en de olijfolie.

3. Snijd de aubergine over de lengte in twee helften. Snijd iedere helft in plakken van 1 centimeter dik.

4. Leg de plakken aubergine op de bakplaat en bestrijk ze met het kruidenmengsel. Keer alle plakken vervolgens om en doe hetzelfde met de andere kant.

5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de plakken aubergine in 15 minuten bruin en gaar.

Serveer het auberginehapje met yoghurt, munt en granaatappelpitjes.

7
0
106
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aubergine
  • borrel
  • groente
  • hapjes
Vorige artikel
  • Ontbijt

Overnight chiapudding met havermout

Lees verder
Volgende artikel
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.