Voor de borrel

Auberginehapjes

24 oktober 2018

Oke, sommige recepten zijn eigenlijk te makkelijk om ze recepten te noemen. Dat geldt bijvoorbeeld voor dit makkelijke auberginehapje uit de oven. Maar toch is dit hapje zo lekker dat ik het graag als recept met jullie wil delen. Ik weet namelijk dat er veel mensen zijn zoals ik die eigenlijk niet zo erg houden van aubergine. Totdat ze dit hapje proberen!

Ik ben zelf niet zo’n fan van aubergine en zal deze groente dus niet snel op tafel zetten. Laat staan dat ik ‘m op de borreltafel zet. Want borrelhapjes moeten toch vooral lekker zijn. Maar dankzij Ottolenghi weet ik inmiddels dat de combi aubergine-yoghurt-granaatappelpitjes superlekker is. En dat ik aubergine best lekker vindt als ‘ie in de oven is geroosterd met wat lekkere kruiden erop. Dus dat probeerde ik ook bij dit borrelhapje en dat lukte heel erg goed. Give it a try!

Wat heb je nodig voor deze auberginehapjes uit de oven?

  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel ras-al-hanoutkruiden
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • voor erbij: yoghurt, munt en granaatappelpitjes
  • extra nodig: kwastje

Hoe maak je dit makkelijke borrelhapje?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Mix in een kommetje de ras-al-hanoutkruiden met het zout en de olijfolie.

3. Snijd de aubergine over de lengte in twee helften. Snijd iedere helft in plakken van 1 centimeter dik.

4. Leg de plakken aubergine op de bakplaat en bestrijk ze met het kruidenmengsel. Keer alle plakken vervolgens om en doe hetzelfde met de andere kant.

5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de plakken aubergine in 15 minuten bruin en gaar.

Serveer het auberginehapje met yoghurt, munt en granaatappelpitjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply