JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
  • Geen reacties
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Tijd voor een nieuw recept voor de comfortfoodweek. Dat is deze maaltijd absoluut! Met een verrassend ingrediënten, want deze Mexicaanse loaded fries top je onder andere met gehakt van champignons. Huh? Gehakt van champignons? Yes!

Als je champignons namelijk heel klein hakt en bak in een pan en daarna mengt met een beetje passata en lekker veel kruiden en smaakmakers, dan krijg je een heerlijk romig geheel dat heerlijk matcht met de friszure smaken van de zoetzure ui en tomatensalsa. En je krijgt er ook makkelijk een shitload aan groenten mee binnen, zeker als je hier kiest voor zoeteaardappelfriet. Yum! Proberen maar!

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse Loaded fries voor 4 personen?

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 750 gram zoeteaardappelfriet of gewone friet
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • een eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 ml passata
  • 200 gram cherrytomaten
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • verse platte peterselie of koriander
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • extra nodig: keukenmachine
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons2

Hoe maak je deze friet met extra veel topping?

  1. Hak de kastanjechampignons klein in een keukenmachine.
  2. Bak de zoeteaardappelfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd vervolgens de helft van de rode ui in dunne, halve of kwart ringen. Snipper de andere helft. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn.
  4. Meng dan de uiringen in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Laat staan en roer af en toe om.
  5. Verwarm hierna olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Voeg dan de gehakte champignons toe en bak deze totdat al het vocht eruit is.
  6. Voeg dan de chilipoeder, de komijn, de sojasaus, balsamicoazijn en de passata toe en roer goed door. Laat nog even pruttelen totdat het een klein beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de cherrytomaten klein en meng ze in een kommetje met het limoensap en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Snijd wat peterselie of koriander grof en meng dat door de tomatensalsa.
  8. Serveer de friet met daarbovenop een schep champignongehakt. Garneer met de zoetzure rode ui, de tomatensalsa en verse peterselie of koriander. Serveer er eventueel nog mayonaise bij.
750 gram zoeteaardappelfriet of gewone friet3
0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Snelle romige pasta met paprikasaus1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
Lees verder
Volgende artikel
5x comfortfood 1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.