JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Total
10
Shares
0
0
10
0
0

Tijd voor een nieuw recept voor de comfortfoodweek. Dat is deze maaltijd absoluut! Met een verrassend ingrediënten, want deze Mexicaanse loaded fries top je onder andere met gehakt van champignons. Huh? Gehakt van champignons? Yes!

Als je champignons namelijk heel klein hakt en bak in een pan en daarna mengt met een beetje passata en lekker veel kruiden en smaakmakers, dan krijg je een heerlijk romig geheel dat heerlijk matcht met de friszure smaken van de zoetzure ui en tomatensalsa. En je krijgt er ook makkelijk een shitload aan groenten mee binnen, zeker als je hier kiest voor zoeteaardappelfriet. Yum! Proberen maar!

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse Loaded fries voor 4 personen?

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 750 gram zoeteaardappelfriet of gewone friet
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • een eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 ml passata
  • 200 gram cherrytomaten
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • verse platte peterselie of koriander
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • extra nodig: keukenmachine
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons2

Hoe maak je deze friet met extra veel topping?

  1. Hak de kastanjechampignons klein in een keukenmachine.
  2. Bak de zoeteaardappelfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd vervolgens de helft van de rode ui in dunne, halve of kwart ringen. Snipper de andere helft. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn.
  4. Meng dan de uiringen in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Laat staan en roer af en toe om.
  5. Verwarm hierna olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Voeg dan de gehakte champignons toe en bak deze totdat al het vocht eruit is.
  6. Voeg dan de chilipoeder, de komijn, de sojasaus, balsamicoazijn en de passata toe en roer goed door. Laat nog even pruttelen totdat het een klein beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de cherrytomaten klein en meng ze in een kommetje met het limoensap en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Snijd wat peterselie of koriander grof en meng dat door de tomatensalsa.
  8. Serveer de friet met daarbovenop een schep champignongehakt. Garneer met de zoetzure rode ui, de tomatensalsa en verse peterselie of koriander. Serveer er eventueel nog mayonaise bij.
750 gram zoeteaardappelfriet of gewone friet3
0
0
10
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Snelle romige pasta met paprikasaus1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Lees verder
Volgende artikel
5x comfortfood 1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.