Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Tijd voor een nieuw recept voor de comfortfoodweek. Dat is deze maaltijd absoluut! Met een verrassend ingrediënten, want deze Mexicaanse loaded fries top je onder andere met gehakt van champignons. Huh? Gehakt van champignons? Yes!

Als je champignons namelijk heel klein hakt en bak in een pan en daarna mengt met een beetje passata en lekker veel kruiden en smaakmakers, dan krijg je een heerlijk romig geheel dat heerlijk matcht met de friszure smaken van de zoetzure ui en tomatensalsa. En je krijgt er ook makkelijk een shitload aan groenten mee binnen, zeker als je hier kiest voor zoeteaardappelfriet. Yum! Proberen maar!

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse Loaded fries voor 4 personen?

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 750 gram zoeteaardappelfriet of gewone friet
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • een eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 ml passata
  • 200 gram cherrytomaten
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • verse platte peterselie of koriander
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • extra nodig: keukenmachine
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons2

Hoe maak je deze friet met extra veel topping?

  1. Hak de kastanjechampignons klein in een keukenmachine.
  2. Bak de zoeteaardappelfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd vervolgens de helft van de rode ui in dunne, halve of kwart ringen. Snipper de andere helft. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn.
  4. Meng dan de uiringen in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Laat staan en roer af en toe om.
  5. Verwarm hierna olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Voeg dan de gehakte champignons toe en bak deze totdat al het vocht eruit is.
  6. Voeg dan de chilipoeder, de komijn, de sojasaus, balsamicoazijn en de passata toe en roer goed door. Laat nog even pruttelen totdat het een klein beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de cherrytomaten klein en meng ze in een kommetje met het limoensap en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Snijd wat peterselie of koriander grof en meng dat door de tomatensalsa.
  8. Serveer de friet met daarbovenop een schep champignongehakt. Garneer met de zoetzure rode ui, de tomatensalsa en verse peterselie of koriander. Serveer er eventueel nog mayonaise bij.
750 gram zoeteaardappelfriet of gewone friet3
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen