JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Ik ben fan van borrelen. Gezellig met een drankje met vrienden en familie wat kleine lekkere hapjes eten, is mijn definitie van een goede borrel. Niet verrassend vind ik het dan ook erg leuk om voor borrelhapjes te zorgen. De ene keer doe ik dat met veel bombarie en maak ik er echt een groot festijn van, de andere keer vind ik het een uitdaging om met wat simpele gerechten toch net iets anders dan anders neer te zetten. Zo zal ik misschien eerder zelf wat noten roosteren en kruiden dan een bakje voorgekruide noten uit de supermarkt halen, of ik zal – zoals bij deze borrel – de chips net iets meer ‘pimpen’ om dat borrelhapje net iets bijzonderder te maken.

Aangezien de feestmaand december bijna is aangebroken, leek het me leuk om de komende weken wat aandacht te besteden aan (simpele) borrelplankjes. Dit is mijn eerste plankje: gezonde mozzarellaspiesjes, vijgen-gorgonzolaspiesjes en ‘licht gepimpte’ Buggles (mijn favo chips). Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit plankje borrelhapjes?

Voor de mozzarellaspiesjes (12 stuks)
* 24 cherrytomaatjes
* 12 bolletjes mini(buffel)mozzarella
* 24 blaadjes basilicum

Voor de vijgenspiesjes (12 stuks)
* 4 gedroogde vijgen, in kwarten
* 100 gram gorgonzola, in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm
* 100 gram gerookt buikspek (vleeswaar)
* eventueel: wat honing en platte peterselie

Voor de Buggles
* zakje Buggles
* 1 bakje smeerkaas
* chilipepermolen

* 24 (kleine) satéprikkers

Hoe maak je dit lekkere plankje borrelhapjes?

Rijg voor de mozzarellaspiesjes eerst een cherrytomaatje aan de sateprikker, gevolgd door een blaadje basilicum. Rijg dan een bolletje mozzarella, weer een blaadje basilicum en nog een cherrytomaatje aan de prikker.

Voor de vijgenspiesjes rijg je alleerst een kwart vijg en dan een blokje gorgonzola aan de sateprikker. Eindig met een plakje gerookt buikspek. Je kunt ervoor kiezen om de spiesjes te serveren met wat platte peterselie en een ‘drizzle’ van honing.

Voor de Buggles doe je de chips in een kommetje en de smeerkaas in een ander kommetje. Maal hier flink wat chilipeper uit de molen overheen.

DSC_7478DSC_7474

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • borrel
  • hapjes
Vorige artikel
  • Ontbijt

Gekarameliseerde grapefruit uit All day breakfast

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Kinder Buenocheesecake uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.