Borrelhapjes #1

20 nov 2015 | Borrel

Ik ben fan van borrelen. Gezellig met een drankje met vrienden en familie wat kleine lekkere hapjes eten, is mijn definitie van een goede borrel. Niet verrassend vind ik het dan ook erg leuk om voor borrelhapjes te zorgen. De ene keer doe ik dat met veel bombarie en maak ik er echt een groot festijn van, de andere keer vind ik het een uitdaging om met wat simpele gerechten toch net iets anders dan anders neer te zetten. Zo zal ik misschien eerder zelf wat noten roosteren en kruiden dan een bakje voorgekruide noten uit de supermarkt halen, of ik zal – zoals bij deze borrel – de chips net iets meer ‘pimpen’ om dat borrelhapje net iets bijzonderder te maken.

Aangezien de feestmaand december bijna is aangebroken, leek het me leuk om de komende weken wat aandacht te besteden aan (simpele) borrelplankjes. Dit is mijn eerste plankje: gezonde mozzarellaspiesjes, vijgen-gorgonzolaspiesjes en ‘licht gepimpte’ Buggles (mijn favo chips). Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit plankje borrelhapjes?

Voor de mozzarellaspiesjes (12 stuks)
* 24 cherrytomaatjes
* 12 bolletjes mini(buffel)mozzarella
* 24 blaadjes basilicum

Voor de vijgenspiesjes (12 stuks)
* 4 gedroogde vijgen, in kwarten
* 100 gram gorgonzola, in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm
* 100 gram gerookt buikspek (vleeswaar)
* eventueel: wat honing en platte peterselie

Voor de Buggles
* zakje Buggles
* 1 bakje smeerkaas
* chilipepermolen

* 24 (kleine) satéprikkers

Hoe maak je dit lekkere plankje borrelhapjes?

Rijg voor de mozzarellaspiesjes eerst een cherrytomaatje aan de sateprikker, gevolgd door een blaadje basilicum. Rijg dan een bolletje mozzarella, weer een blaadje basilicum en nog een cherrytomaatje aan de prikker.

Voor de vijgenspiesjes rijg je alleerst een kwart vijg en dan een blokje gorgonzola aan de sateprikker. Eindig met een plakje gerookt buikspek. Je kunt ervoor kiezen om de spiesjes te serveren met wat platte peterselie en een ‘drizzle’ van honing.

Voor de Buggles doe je de chips in een kommetje en de smeerkaas in een ander kommetje. Maal hier flink wat chilipeper uit de molen overheen.

DSC_7478DSC_7474

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen