Borrelhapjes #2 – komkommerschuitjes met surimi

18 dec 2015 | Borrel

Recepten voor borrelhapjes kun je wat mij betreft niet genoeg hebben. Ik vind het namelijk altijd erg leuk om bij een borrel niet het standaardassortiment zoutjes en nootjes aan te bieden, maar ook daarnaast of daarvoor in de plaats ook eens wat anders op tafel te zetten. Deze komkommerschuitjes met surimi serveerde ik op mijn verjaardag en dat was een dikke hit. Na een tijdje was de komkommer op, maar de surimi nog niet, dus schakelden we over op toastjes. En wat bleek? Dat was net zo lekker!

Wil je dus deze kerst een beetje op de lijn blijven letten? Dan zijn deze komkommerschuitjes echt iets voor jou! En minder bang voor je gewicht? Maak dan alsnog de surimimix en serveer deze op je favo toast.

Dit recept is nummer 3 van de ’10 days to Christmas’ 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 10 – 15 borrelhapjes?

* 1 komkommer, in dikke schijfjes
* 100 gram surimi, grof gehakt
* 1 eetlepel mayonaise
* 1 eetlepel creme fraiche
* 1 theelepel cayennepeper
* 1/2 rode ui, gesnipperd
* 1 lente-uitje, in heel dunne reepjes

Hoe maak je deze lekkere, gezonde borrelhapjes?

Mix in een kom de surimi en de rode ui met de mayonaise, de creme fraiche en de cayennepeper. Roer goed door elkaar.

Schep vervolgens 1/2 eetlepel mix op ieder komkommerschijfje en garneer ieder schijfje met wat reepjes lente-ui.

Geen zin in komkommer? De surimimix is ook heerlijk op toastjes!

PC010124PC010122

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen