Borrelhapjes #4: 3x avocadodip

28 dec 2015 | Borrel

Oud & Nieuw (en eigenlijk iedere borrel) staat voor mij synoniem voor veel en veel lekkere (borrel)hapjes. Liefst ieder keer andere hapjes en veel om uit te kiezen. Omdat ik ook, vooral zo kort na de kerstdagen, me niet helemaal vol wil eten, maak ik ook graag wat gezonde(re) hapjes voor bij de borrel. Daarom kwam ik, toen ik aan het nadenken was over hapjes voor bij de borrel, uit bij de avocado. Dit ontzettend veelzijdige (en lekkere!) product, komt bij mij vaak op tafel te staan, zo ook bij de borrel.

Deze drie avocadodips – een kaas-uiendip, een oosterse dip en een gezonde dip – kun je prima op toast eten. ‘De man’ zit ze, as we speak, te eten met Buggles en als ik hem mag geloven is ook dat een prima combi 🙂 Voor ieder wat wils dus. Enjoy :-)!

Wat heb je nodig voor de kaas-uiendip?

* 1 avocado
* 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
* 1 klein sjalotje, gesnipperd
* 1 eetlepel olijfolie extra vergine
* zeezout
* peper

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado in de keukenmachine tot je een zacht mengsel hebt of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de eetlepel olijfolie, de fijngesnipperde sjalot en de geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met zeezout en peper.

Wat heb je nodig voor de oosterse dip?

* 1 avocado
* 1 eetlepel sojasaus
* 1/2 teentje knoflook, geperst
* 1/2 eetlepel limoensap
* chilipeper uit de molen
* eventueel: klein stukje bosui

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado in de keukenmachine tot een zacht mengsel of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de eetlepel sojasaus, de knoflook en het limoensap aan toe. Doe de dip in een kommetje en maal hier nog wat chilipeper uit de molen overheen.

Wat heb je nodig voor de gezonde dip?

* 1 avocado
* 1 grote eetlepel kwark of volle yoghurt
* 1 teentje knoflook, geperst
* zeezout
* peper

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado met de kwark of yoghurt in de keukenmachine fijn of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de knoflook aan toe en breng de dip op smaak met zeezout en peper.

DSC_7779

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen