JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
  • Borrel

Borrelhapjes #4: 3x avocadodip

  • 28 december 2015
  • Geen reacties
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Oud & Nieuw (en eigenlijk iedere borrel) staat voor mij synoniem voor veel en veel lekkere (borrel)hapjes. Liefst ieder keer andere hapjes en veel om uit te kiezen. Omdat ik ook, vooral zo kort na de kerstdagen, me niet helemaal vol wil eten, maak ik ook graag wat gezonde(re) hapjes voor bij de borrel. Daarom kwam ik, toen ik aan het nadenken was over hapjes voor bij de borrel, uit bij de avocado. Dit ontzettend veelzijdige (en lekkere!) product, komt bij mij vaak op tafel te staan, zo ook bij de borrel.

Deze drie avocadodips – een kaas-uiendip, een oosterse dip en een gezonde dip – kun je prima op toast eten. ‘De man’ zit ze, as we speak, te eten met Buggles en als ik hem mag geloven is ook dat een prima combi 🙂 Voor ieder wat wils dus. Enjoy :-)!

Wat heb je nodig voor de kaas-uiendip?

* 1 avocado
* 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
* 1 klein sjalotje, gesnipperd
* 1 eetlepel olijfolie extra vergine
* zeezout
* peper

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado in de keukenmachine tot je een zacht mengsel hebt of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de eetlepel olijfolie, de fijngesnipperde sjalot en de geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met zeezout en peper.

Wat heb je nodig voor de oosterse dip?

* 1 avocado
* 1 eetlepel sojasaus
* 1/2 teentje knoflook, geperst
* 1/2 eetlepel limoensap
* chilipeper uit de molen
* eventueel: klein stukje bosui

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado in de keukenmachine tot een zacht mengsel of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de eetlepel sojasaus, de knoflook en het limoensap aan toe. Doe de dip in een kommetje en maal hier nog wat chilipeper uit de molen overheen.

Wat heb je nodig voor de gezonde dip?

* 1 avocado
* 1 grote eetlepel kwark of volle yoghurt
* 1 teentje knoflook, geperst
* zeezout
* peper

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado met de kwark of yoghurt in de keukenmachine fijn of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de knoflook aan toe en breng de dip op smaak met zeezout en peper.

DSC_7779

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • borrel
  • dip
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Camembert uit de oven

  • 27 december 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Oud & nieuw: compilatie borrelhapjes

  • 30 december 2015
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
loempia's met Pulled Oats1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegetarisch

Fusion loempia’s met Pulled Oats

  • 16 april 2020
Feestkrans van vijgen en camembert
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Feestkrans van vijgen en camembert

  • 14 december 2019
zelf eiersalade maken
Lees verder
  • Borrel
  • Lunch
  • Ontbijt

Zelf eiersalade maken

  • 1 november 2019
Lees verder
  • Borrel

Luxe borrelplank met vega-bitterballen

  • 1 oktober 2019
Loaded nacho's met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel

Loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo

  • 16 juli 2019

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?