JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Oud & Nieuw (en eigenlijk iedere borrel) staat voor mij synoniem voor veel en veel lekkere (borrel)hapjes. Liefst ieder keer andere hapjes en veel om uit te kiezen. Omdat ik ook, vooral zo kort na de kerstdagen, me niet helemaal vol wil eten, maak ik ook graag wat gezonde(re) hapjes voor bij de borrel. Daarom kwam ik, toen ik aan het nadenken was over hapjes voor bij de borrel, uit bij de avocado. Dit ontzettend veelzijdige (en lekkere!) product, komt bij mij vaak op tafel te staan, zo ook bij de borrel.

Deze drie avocadodips – een kaas-uiendip, een oosterse dip en een gezonde dip – kun je prima op toast eten. ‘De man’ zit ze, as we speak, te eten met Buggles en als ik hem mag geloven is ook dat een prima combi 🙂 Voor ieder wat wils dus. Enjoy :-)!

Wat heb je nodig voor de kaas-uiendip?

* 1 avocado
* 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
* 1 klein sjalotje, gesnipperd
* 1 eetlepel olijfolie extra vergine
* zeezout
* peper

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado in de keukenmachine tot je een zacht mengsel hebt of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de eetlepel olijfolie, de fijngesnipperde sjalot en de geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met zeezout en peper.

Wat heb je nodig voor de oosterse dip?

* 1 avocado
* 1 eetlepel sojasaus
* 1/2 teentje knoflook, geperst
* 1/2 eetlepel limoensap
* chilipeper uit de molen
* eventueel: klein stukje bosui

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado in de keukenmachine tot een zacht mengsel of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de eetlepel sojasaus, de knoflook en het limoensap aan toe. Doe de dip in een kommetje en maal hier nog wat chilipeper uit de molen overheen.

Wat heb je nodig voor de gezonde dip?

* 1 avocado
* 1 grote eetlepel kwark of volle yoghurt
* 1 teentje knoflook, geperst
* zeezout
* peper

Hoe maak je deze dip?

Maal de avocado met de kwark of yoghurt in de keukenmachine fijn of prak de avocado met een vork klein. Voeg hier de knoflook aan toe en breng de dip op smaak met zeezout en peper.

DSC_7779

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • borrel
  • dip
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Camembert uit de oven

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Oud & nieuw: compilatie borrelhapjes

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.