Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

17 nov 2019 | Dessert, Feestdagen, Zoet

Na het succes van mijn vorige crumble (deze crumble met zacht fruit en passievrucht vond ik het tijd voor een nieuwe versie! En wel eentje speciaal voor Sinterklaas 🙂 Dat werd deze bijzondere sinterklaascrumble met koffiemascarpone!

Koffie en kersen is sowieso altijd een goed idee (ik maakte al eerder deze heerlijke speculoostiramisu met kersen voor Brenda Kookt en dat was een hit. Tijd dus voor een JoorKitchen-versie! Door speculaasjes en spceculaaskruiden toe te voegen aan deze crumble, vond ik hem wel geschikt voor Sinterklaas. Maar ook na de Sinterklaastijd is dit een heerlijk toetje. Snel proberen dus!

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

Wat heb je nodig voor deze sinterklaascrumble met koffiemascarpone voor 4 personen?

  • 125 gram diepvrieskersen (niet ontdooid!)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/8 theelepel zout
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel vanille-essence

Voor de crumble

  • 7 speculaasjes
  • 50 gram (haver)meel
  • 1/8 theelepel zout
  • 75 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Voor de koffiemascarpone

  • 100 gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1-2 eetlepels espresso

Extra benodigd: 4 ramekinschaaltjes

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

Hoe maak je dit lekkere Sinttoetje?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de ramekinschaaltjes in met een klein beetje boter.

2. Meng de bevroren kersen met de suiker, het zout, de speculaaskruiden, de maizena en de vanille-essence. Verdeel het mengsel daarna over de ramekins.

3. Maak de crumble door de speculaasjes te breken. Dat doe je het snelste door ze in een dikke plastic zak te doen en er met een pan op te drukken. Meng ze vervolgens met het meel, het zout, in stukjes gesneden boter, de suiker en de speculaaskruiden. Meng goed met je handen totdat je een soort nat zand hebt. Verdeel het mengsel daarna over de ramekins.

4. Bak de Sinterklaascrumble daarna 20-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat kersenmix bubbelt.

5. Maak in de tussentijd de koffiemascarpone door de mascarpone los te kloppen. Meng het dan met poedersuiker en espresso. Voeg meer suiker toe als je de mascarpone niet zoet genoeg vindt.

Serveer de Sinterklaascrumble met koffiemascarpone warm.

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- Ă©n portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen