JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

Total
126
Shares
2
0
124
0
0

Na het succes van mijn vorige crumble (deze crumble met zacht fruit en passievrucht vond ik het tijd voor een nieuwe versie! En wel eentje speciaal voor Sinterklaas πŸ™‚ Dat werd deze bijzondere sinterklaascrumble met koffiemascarpone!

Koffie en kersen is sowieso altijd een goed idee (ik maakte al eerder deze heerlijke speculoostiramisu met kersen voor Brenda Kookt en dat was een hit. Tijd dus voor een JoorKitchen-versie! Door speculaasjes en spceculaaskruiden toe te voegen aan deze crumble, vond ik hem wel geschikt voor Sinterklaas. Maar ook na de Sinterklaastijd is dit een heerlijk toetje. Snel proberen dus!

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

Wat heb je nodig voor deze sinterklaascrumble met koffiemascarpone voor 4 personen?

  • 125 gram diepvrieskersen (niet ontdooid!)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/8 theelepel zout
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel vanille-essence

Voor de crumble

  • 7 speculaasjes
  • 50 gram (haver)meel
  • 1/8 theelepel zout
  • 75 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Voor de koffiemascarpone

  • 100 gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1-2 eetlepels espresso

Extra benodigd: 4 ramekinschaaltjes

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

Hoe maak je dit lekkere Sinttoetje?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de ramekinschaaltjes in met een klein beetje boter.

2. Meng de bevroren kersen met de suiker, het zout, de speculaaskruiden, de maizena en de vanille-essence. Verdeel het mengsel daarna over de ramekins.

3. Maak de crumble door de speculaasjes te breken. Dat doe je het snelste door ze in een dikke plastic zak te doen en er met een pan op te drukken. Meng ze vervolgens met het meel, het zout, in stukjes gesneden boter, de suiker en de speculaaskruiden. Meng goed met je handen totdat je een soort nat zand hebt. Verdeel het mengsel daarna over de ramekins.

4. Bak de Sinterklaascrumble daarna 20-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat kersenmix bubbelt.

5. Maak in de tussentijd de koffiemascarpone door de mascarpone los te kloppen. Meng het dan met poedersuiker en espresso. Voeg meer suiker toe als je de mascarpone niet zoet genoeg vindt.

Serveer de Sinterklaascrumble met koffiemascarpone warm.

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

2
0
124
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
wat doe je nu eigenlijk?
  • Over JoorKitchen
  • Persoonlijk

Wat doe je nu eigenlijk 2.0?

Lees verder
Volgende artikel
Griekse pita's met Pulled Oats
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.