JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
geprakte aardappelen
  • Avondeten

Aardappel anders: geprakte aardappelen

Total
77
Shares
15
0
62
0
0

Een paar weken geleden, volgden ‘de man’ en ik de serie Chef’s table op Netflix. Waanzinnig. In de serie worden 6 topkoks gevolgd en geïnterviewd over hun werk en leven. Mijn favoriet was de Italiaanse chef Massimo Bottura, maar allemaal hadden ze hun eigen nukken en eigenaardigheden. Gemene deler? Hun passie voor hun werk en de bevlogenheid waarmee ze daarover konden vertellen. Helaas heeft de serie (nog) maar 6 afleveringen en ik wacht met spanning op meer.

De meest curieuze persoon in de serie was voor mij Francis Mallman, een man met twee gezichten. Vrijgevochten, wild en kokend boven grote vuren op de Argentijnse vlakten en vader van een eenjarig meisje, kokend in een Frans driesterrenrestaurant. Ik vond het een vreemde vogel. Maar koken kan hij zeker. ‘De man’ sprak het wel aan, dat koken boven open vuur. Tijdens een van de door Mallman bereide diners, maakte hij wat wij nu ‘geprakte aardappelen’ zijn gaan noemen. Het zag er zo lekker uit, dat we het zelf geprobeerd en goedgekeurd hebben. En daarom nu weer een aflevering van ‘Aardappel anders’. Enjoy!

geprakte aardappelen

Wat heb je nodig om ‘geprakte aardappelen’ te maken voor 2 personen?

  • 6 middelgrote aardappelen, kruimelig
  • zeezout
  • olijfolie

geprakte aardappelen

Hoe maak je deze versie van ‘Aardappel anders’?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de bakplaat in de oven zit.

2. Kook de aardappels in 15 min zacht in water met zout. De aardappels mogen nog niet uit elkaar vallen.

3. Leg ondertussen een vel bakpapier op een hete ovenplaat en verdeel 1 eetlepel olijfolie over het bakpapier.

4. Giet na het koken de aardappels af en leg ze op de bakplaat. Je gaat nu de aardappels pletten. Dat kun je het beste doen met een theedoek om je hand, de aardappels zijn heet. Zet je duim in het midden van de aardappel en druk hard. De aardappel ploft nu in elkaar. Doe dit bij iedere aardappel.

5. Verdeel een goede hoeveelheid olijfolie over de aardappels en strooi wat grof zeezout over iedere aardappel.

6. Zet de aardappels nu voor 15 – 20 minuten in de oven. Check tussentijds of ze niet te bruin worden.

7. Zet na de baktijd de grill nog een paar minuten aan voor een extra krokante aardappel.

Serveer met wat extra grof zeezout, met chimichurri of met een dot crème fraiche.

geprakte aardappelengeprakte aardappelen

15
0
62
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappelen
  • oven
Vorige artikel
pompoensoep met salie
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoensoep met salie

Lees verder
Volgende artikel
rijst met zoetzure saus
  • Avondeten

Zoetzure saus met rijst en groenten

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.