JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
geprakte aardappelen
  • Avondeten

Aardappel anders: geprakte aardappelen

Total
73
Shares
15
0
58
0
0

Een paar weken geleden, volgden ‘de man’ en ik de serie Chef’s table op Netflix. Waanzinnig. In de serie worden 6 topkoks gevolgd en geïnterviewd over hun werk en leven. Mijn favoriet was de Italiaanse chef Massimo Bottura, maar allemaal hadden ze hun eigen nukken en eigenaardigheden. Gemene deler? Hun passie voor hun werk en de bevlogenheid waarmee ze daarover konden vertellen. Helaas heeft de serie (nog) maar 6 afleveringen en ik wacht met spanning op meer.

De meest curieuze persoon in de serie was voor mij Francis Mallman, een man met twee gezichten. Vrijgevochten, wild en kokend boven grote vuren op de Argentijnse vlakten en vader van een eenjarig meisje, kokend in een Frans driesterrenrestaurant. Ik vond het een vreemde vogel. Maar koken kan hij zeker. ‘De man’ sprak het wel aan, dat koken boven open vuur. Tijdens een van de door Mallman bereide diners, maakte hij wat wij nu ‘geprakte aardappelen’ zijn gaan noemen. Het zag er zo lekker uit, dat we het zelf geprobeerd en goedgekeurd hebben. En daarom nu weer een aflevering van ‘Aardappel anders’. Enjoy!

geprakte aardappelen

Wat heb je nodig om ‘geprakte aardappelen’ te maken voor 2 personen?

  • 6 middelgrote aardappelen, kruimelig
  • zeezout
  • olijfolie

geprakte aardappelen

Hoe maak je deze versie van ‘Aardappel anders’?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de bakplaat in de oven zit.

2. Kook de aardappels in 15 min zacht in water met zout. De aardappels mogen nog niet uit elkaar vallen.

3. Leg ondertussen een vel bakpapier op een hete ovenplaat en verdeel 1 eetlepel olijfolie over het bakpapier.

4. Giet na het koken de aardappels af en leg ze op de bakplaat. Je gaat nu de aardappels pletten. Dat kun je het beste doen met een theedoek om je hand, de aardappels zijn heet. Zet je duim in het midden van de aardappel en druk hard. De aardappel ploft nu in elkaar. Doe dit bij iedere aardappel.

5. Verdeel een goede hoeveelheid olijfolie over de aardappels en strooi wat grof zeezout over iedere aardappel.

6. Zet de aardappels nu voor 15 – 20 minuten in de oven. Check tussentijds of ze niet te bruin worden.

7. Zet na de baktijd de grill nog een paar minuten aan voor een extra krokante aardappel.

Serveer met wat extra grof zeezout, met chimichurri of met een dot crème fraiche.

geprakte aardappelengeprakte aardappelen

15
0
58
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappelen
  • oven
Vorige artikel
pompoensoep met salie
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoensoep met salie

Lees verder
Volgende artikel
rijst met zoetzure saus
  • Avondeten

Zoetzure saus met rijst en groenten

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.