JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
142
Shares
1
0
141
0
0

Na al dat geweld van Sinterklaas en met de kerstdagen om de hoek leek het me een goed idee om er deze week nog even wat makkelijke maaltijden doorheen te gooien. Je weet wel, van die maaltijden waar je niet lang over na hoeft te denken, maar die toch heerlijk smaken en snel op tafel staan. Mooi voorbeeld is deze aardappelschotel met pindasaus, waarvoor je de pindasaus helemaal zelf maakt.

Verrassing ingredient van deze schotel is spitskool, een zeer goedkope groente. En laat dat nu juist heel goed uitkomen in deze dure maand december. Alleen maar voordelen voor deze ovenschotel dus! Wat denk je, snel proberen?

aardappelschotel met pindasaus

Wat heb je nodig voor deze aardappelschotel met pindasaus voor 4 personen?

    • 1 spitskool
    • een kilo vastkokende aardappelen
    • 1 rode puntpaprika
    • peper en zout
    • koriander ter garnering

Voor de homemade pindasaus

  • 4 eetlepels biologische pindakaas (zonder stukjes)
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 25 ml ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 – 2 theelepels limoensap
  • peper en zout

aardappelschotel met pindasaus

Hoe maak je deze lekkere schotel?

1. Was de aardappels zorgvuldig en snijd ze in grotere stukken. Doe ze in een pan met water en kook ze in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat even staan.

2. Snijd in de tussentijd de spitskool in kleinere stukjes. Doe dit ook met de paprika.

3. Maak vervolgens de homemade pindasaus. Hiervoor doe je een beetje olie in een steelpannetje en daarin fruit je de gesnipperde sjalot, de knoflook en de gember. Voeg daarna de pindakaas, de ketjap en de sambal toe. Roer goed door. Voeg als laatste de kokosmelk toe – het lijkt alsof de saus gaat schiften, maar dat is niet zo! – en roer al die tijd goed door. Proef en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Laat rustig even doorkoken tot het iets dikker wordt en zet het vuur dan uit.

4. Verwarm een wok met 1 -2 eetlepels olie op hoog vuur. Doe hierin de gesneden spitskool en de puntpaprika. Laat heel even fruiten. Voeg dan de aardappels toe en de helft van de pindasaus plus 50 – 100 ml water. Laat goed doorwarmen totdat de spitskool zacht is.

Serveer de aardappelschotel met de rest van de pindasaus en garneer met koriander.

aardappelschotel met pindasaus

1
0
141
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • groente
  • kool
  • oven
  • schotel
Vorige artikel
  • Zoet

7x Sinterklaasrecept

Lees verder
Volgende artikel
capresetaart 4
  • Avondeten
  • Feestdagen

Taartje Caprese

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.