JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
bahn mi met tofu
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Bahn mi met tofu en hoisinmayonaise

Total
147
Shares
11
0
136
0
0

Tijd voor een Oosters maaltje! Sinds ik bij Marley Spoon werk kom ik met regelmatig in aanraking met deze Vietnamese broodjes: bahn mi. En ik vond het tijd voor een JoorKitchen-variant. Dus maakte ik deze heerlijke bahn mi met tofu en een mayonaise met hoisin. Want ik vond het ook tijd voor deze Oosterse saus die ik echt heel erg lekker vind!

Hoisinsaus heeft namelijk een heel mooie eigenschap: het geeft je mond een echt umamigevoel en laat dat nou net het soort gevoel zijn dat je mist als je weinig of geen vlees eet. Champignons geven je dit gevoel ook, net als sojasaus. Maar hoisin is net iets lekkerder vind ik. Dus tijd voor dit lekkere gerechtje!

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, je hoeft voor dit receptje niet heel veel te doen. I promise!

bahn mi met tofu

Wat heb je nodig voor bahn mi met tofu voor 2 personen?

Voor de tofu

  • 1 blok tofu
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 60 ml rijstazijn
  • 30 ml hoisinsaus
  • 60 ml soyasaus

Voor de zoetzure groenten

  • 4 eetlepels rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • wortel
  • 1 komkommer
  • 100 gram rode kool

Voor de hoisinmayonaise

  • 60 ml (vegan) mayonaise (=4 eetlepels)
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels agavesiroop
  • 1 theelepel sriracha of sambal

Verder nog nodig

  • 2 broodjes of 1 stokbrood
  • bosuitjes ter garnering

bahn mi met tofu

Hoe maak je deze lekkere Vietnamese broodjes met tofu?

1. Snijd de tofu in plakken van ongeveer een centimeter dik.

2. Mix daarna de ingredienten voor de tofumarinade in een grote kom en leg hier de plakken tofu in. Laat minimaal 15 minuten marineren.

3. Snijd de wortel, komkommer en rode kool in dunne repen en mix ze in een kom met de rijstwijnazijn, de suiker en het zout. Laat minimaal 10 minuten zo staan. Eventueel kun je de rode kool apart in een kom doen met een deel van de dressing, zo worden je overige groenten niet roze.

4. Doe vervolgens een in een kom de ingredienten voor de hoisinmayonaise bij elkaar en roer goed door.

5. Verwarm dan een droge koekenpan op hoog vuur. Schud de plakken tofu goed droog en leg ze vervolgens in de koekenpan. Bak ze zo’n 5 minuten per kant totdat ze bruin en knapperig zijn. Voeg de laatste minuut nog wat van de dressing toe en laat dat karameliseren.

Snijd vervolgens de broodjes op en smeer ze in met de hoisinmayonaise. Leg er dan enkele tofuplakken op en top dat met (uitgelekte) zoetzure groenten. Garneer met extra hoisinsaus en bosuitjes.

bahn mi met tofu

11
0
136
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Berchem Antwerpen
  • Persoonlijk

Waarom ik fotograferen in restaurants zo gaaf vind

Lees verder
Volgende artikel
snelle gebakken gnocchi
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Snelle gebakken gnocchi met ricotta

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.