JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
bahn mi met tofu
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Bahn mi met tofu en hoisinmayonaise

Total
145
Shares
11
0
134
0
0

Tijd voor een Oosters maaltje! Sinds ik bij Marley Spoon werk kom ik met regelmatig in aanraking met deze Vietnamese broodjes: bahn mi. En ik vond het tijd voor een JoorKitchen-variant. Dus maakte ik deze heerlijke bahn mi met tofu en een mayonaise met hoisin. Want ik vond het ook tijd voor deze Oosterse saus die ik echt heel erg lekker vind!

Hoisinsaus heeft namelijk een heel mooie eigenschap: het geeft je mond een echt umamigevoel en laat dat nou net het soort gevoel zijn dat je mist als je weinig of geen vlees eet. Champignons geven je dit gevoel ook, net als sojasaus. Maar hoisin is net iets lekkerder vind ik. Dus tijd voor dit lekkere gerechtje!

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, je hoeft voor dit receptje niet heel veel te doen. I promise!

bahn mi met tofu

Wat heb je nodig voor bahn mi met tofu voor 2 personen?

Voor de tofu

  • 1 blok tofu
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 60 ml rijstazijn
  • 30 ml hoisinsaus
  • 60 ml soyasaus

Voor de zoetzure groenten

  • 4 eetlepels rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • wortel
  • 1 komkommer
  • 100 gram rode kool

Voor de hoisinmayonaise

  • 60 ml (vegan) mayonaise (=4 eetlepels)
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels agavesiroop
  • 1 theelepel sriracha of sambal

Verder nog nodig

  • 2 broodjes of 1 stokbrood
  • bosuitjes ter garnering

bahn mi met tofu

Hoe maak je deze lekkere Vietnamese broodjes met tofu?

1. Snijd de tofu in plakken van ongeveer een centimeter dik.

2. Mix daarna de ingredienten voor de tofumarinade in een grote kom en leg hier de plakken tofu in. Laat minimaal 15 minuten marineren.

3. Snijd de wortel, komkommer en rode kool in dunne repen en mix ze in een kom met de rijstwijnazijn, de suiker en het zout. Laat minimaal 10 minuten zo staan. Eventueel kun je de rode kool apart in een kom doen met een deel van de dressing, zo worden je overige groenten niet roze.

4. Doe vervolgens een in een kom de ingredienten voor de hoisinmayonaise bij elkaar en roer goed door.

5. Verwarm dan een droge koekenpan op hoog vuur. Schud de plakken tofu goed droog en leg ze vervolgens in de koekenpan. Bak ze zo’n 5 minuten per kant totdat ze bruin en knapperig zijn. Voeg de laatste minuut nog wat van de dressing toe en laat dat karameliseren.

Snijd vervolgens de broodjes op en smeer ze in met de hoisinmayonaise. Leg er dan enkele tofuplakken op en top dat met (uitgelekte) zoetzure groenten. Garneer met extra hoisinsaus en bosuitjes.

bahn mi met tofu

11
0
134
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Berchem Antwerpen
  • Persoonlijk

Waarom ik fotograferen in restaurants zo gaaf vind

Lees verder
Volgende artikel
snelle gebakken gnocchi
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Snelle gebakken gnocchi met ricotta

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.