Bietensalade met gebakken geitenkaas

12 feb 2019 | Avondeten, Lunch

Soms moet je het jezelf even makkelijk maken. Dat deed ik met deze bietensalade met gebakken geitenkaas. Echt heel veel is het niet, dit recept, en toch is het heel erg lekker. Het enige dat je hoeft te doen is de bieten en de basilicum snijden, de dressing maken en de geitenkaas bakken. Binnen 15 minuten klaar en toch een klein feestje op tafel. Misschien een ideetje voor Valentijn?

Dus mocht je nog een fijne lunch of makkelijke, lichte maaltijd zoeken voor tijdens een date? Maak deze makkelijke salade.

bietensalade met gebakken geitenkaas

Wat heb je nodig voor deze bietensalade met gebakken geitenkaas voor 2 personen?

  • 1 rol geitenkaas (150 gram
  • 1 ei
  • flinke hand panko
  • zonnebloemolie
  • 400 gram voorgekookte bieten
  • 1 bakje basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • 1-2 eetlepels honing
  • peper en zout

bietensalade met gebakken geitenkaas

Hoe maak je deze makkelijke salade met bietjes?

1. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Klopt het ei los in een kommetje en doe de panko in een ander kommetje. Leg een stuk keukenpapier op een bord of snijplank.

2. Haal met je ene hand een schijfje geitenkaas door het losgeklopte ei. Leg het schijfje met diezelfde hand in het kommetje met panko. Gebruik vervolgens je andere hand om de geitenkaas door de panko te rollen en leg het schijfje met deze hand weer in het ei. Wissel weer van hand, haal het geitenkaasschijfje door het ei, leg het in het kommetje met panko en gebruik weer je andere hand om de geitenkaas met panko te bedekken. Leg dan op het keukenpapier. Doe dit met alle schijfjes.

3. Snijd vervolgens de bieten in dunne schijfjes en de basilicum in kleine stukjes. Gebruik een kookring of leg de schijfjes zo op een bord (ik wisselde een laagje bietenschijfjes om met wat basilicum).

4. Maak dan de dressing door de olijfolie extra vierge te mengen met de mosterd en de honing. Eventueel kun je 1 of 2 theelepels bietensap door de dressing doen om de dressing mooi roze te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5. Breng een flinke laag zonnebloemolie in een middelgrote koekenpan aan de kook. Leg de schijfjes in de pan als de olie heet is en bak ze aan elke kant zo’n 2-3 minuten of totdat ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan en leg bij de salade op het bord.

Serveer de dressing naast de salade.

bietensalade met gebakken geitenkaas

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen