JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
76
Shares
30
0
46
0
0

Soms heb ik van die gerechten die ik al een hele tijd wil maken om een heel gekke reden. Deze bietensoep met rucolapesto is er zo eentje. Ik vind de kleur van bietensoep namelijk echt fantastisch, die kleur doet het echt heel erg goed op de foto. Zeker als je ‘m combineert met groen en blauw, zoals hier op de foto’s. Dus moest ik deze soep een keer maken – gek he?

Gelukkig bleek deze soep ook heel erg lekker, dus maakte ik ‘m niet alleen voor de kleur. Ik combineerde de bieten namelijk met venkel voor een wat frissere smaak en maakte er een notige rucolapesto bij voor nog wat meer body aan de soep. Het resultaat is een lekker dikke soep waar je snel vol van zit. Ideaal op deze koude en natte dagen! Snel maken dus 🙂

bietensoep

Wat heb je nodig voor deze bietensoep met rucolapesto voor 4 personen?

  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 500 gram voorgekookte bieten
  • 1 venkel
  • 2 aardappelen
  • 2 takjes verse tijm
  • 250 gram ricotta
  • handje rucola
  • handje pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

bietensoep

Hoe maak je deze lekkere bietensoep?

1. Snijd de knoflook en sjalot klein. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook.

2. Snijd in de tussentijd de bieten grof in stukken. Doe dit ook met de venkel (verwijder wel het loof) en de aardappelen.

3. Doe de aardappelen, bieten en venkel bij de ui en knoflook in de pan. Roer even goed door.

4. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg de blaadjes toe aan de pan. Voeg ook 600ml water toe.

5. Breng aan de kook, doe het vuur laag als het water kookt en dek de pan af met een deksel. Kook 15-20 minuten totdat de aardappelen en bieten gaar zijn.

6. Blend de soep totdat je een mooi geheel hebt. Voeg eventueel wat water toe als je de soep te dik vindt.

7. Doe dan 2 grote eetlepels soep in een kommetje en schep er 2 grote eetlepels ricotta bij. Mix even goed door en giet daarna bij de soep. Roer goed door en breng de soep vervolgens op smaak met flink wat peper en zout.

8. Maak de rucolapesto door de rucola samen met de pijnboompitjes en de parmezaanse kaas in een keukenmachine of gebruik een handblender. Giet er olijfolie bij zodat je een mooi geheel krijgt en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met een eetlepel ricotta erin en een swirl van rucolapesto.

bietensoep

30
0
46
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Oosterse brownies
  • Zoet

Oosterse brownies

Lees verder
Volgende artikel
ontbijtcake a la Kek Delft
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake a la Kek Delft

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.