JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Een goed diner staat of valt wat mij betreft bij de bijgerechten. Vaal vergeten we die nog wel eens, maar een lekker, passend en smaakvol bijgerecht is net zo belangrijk als een hoofdgerecht. Ik besteed dus bij het bedenken van een diner net zoveel tijd in het bedenken van het hoofd- als het bijgerecht. Ik heb eigenlijk altijd een vast stramien: 1 recept voor koolhydraten (doorgaans iets met aardappelen – zoals gratin, puree of patat), 1 recept voor een warm groentegerecht en 1 recept voor een koud groentegerecht (doorgaans een salade).

Dit recept valt eigenlijk tussen de laatste twee categorieën in. Dit recept is afkomstig uit het nieuwste kookboek van Koken met Karin, De vrolijke tafel. Ik vind het een heerlijk smakelijk recept met een hoog kerstgehalte. Daarom is dit recept kerstgerecht nummer 3 🙂 Enjoy!

Luiten, Karin. De vrolijke tafel

Wat heb je nodig voor deze salade voor 4 personen?

* 1 bloemkool, in kleine roosjes
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 1 (gele) courgette, in plakjes
* handje kerstomaatjes, gehalveerd
* 1 eetlepel ras-al-harnout
* 2 eetlepels geschaafde amandelen
* 100 gram Turkse yoghurt
* sap van 1/2 citroen
* 1 teentje knoflook, geperst
* handje platte peterselie, fijngehakt
* olijfolie + olijfolie extra vergine
* zout
* 1 afsluitbare plastic zak
* grillpan

Hoe maak je deze heerlijke salade?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en strooit hier de ras-al-hanout overheen. Voeg ook een flinke scheut olijfolie en zout toe. Hussel dan alles door elkaar.

Halveer vervolgens de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Leg alle 4 de helften met de snijkant op de bakplaat naast de bloemkool. Zet de bakplaat 25-30 minuten in de oven.

Verwarm een grillpan op middelhoog tot hoog vuur en grill hierop de courgetteplakjes totdat deze bruine grillstreepjes aan beide kanten hebben.

Maak ook alvast de dressing: meng hiervoor de knoflook, de peterselie, de yoghurt, 2 eetlepels olijfolie extra vergine en het citroensap in een kommetje door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster als laatste het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat ze bruin zijn.

Haal de bakplaat na 25 – 30 minuten uit de oven en doe de helften paprika’s in een plastic zak. Sluit de zak en laat de paprika’s een kwartier liggen. Haal ze daarna uit de zak en trek de velletjes van de paprika’s af. Dat moet makkelijk gaan. Scheur vervolgens de paprika’s in repen.

Voeg de bloemkool, de paprikareepjes, de courgetteplakjes en het amandelschaafsel samen in een kom. Drizzle hier de dressing overheen en maak af met wat extra peterselie.

Benieuwd naar meer recepten uit De vrolijke tafel? 

DSC_7127DSC_7115

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bloemkool
  • groente
  • paprika
  • salade
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Filodeegtaartjes met kaas, vijgen en tijm

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Borrelhapjes #2 – komkommerschuitjes met surimi

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.