JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Frietjes van polenta en rozemarijn

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Ik ben gek op frietjes, dat wisten jullie vast al. Maar wisten jullie ook al dat het mij ook niet echt uitmaakt waar die frietjes van gemaakt zijn? Patat van zoete aardappel is heel erg lekker, ik maakte ook friet van knolselderij en ook dat smaakte lekker en de normale friet kun je me altijd voorschotelen. Het werd dus hoog tijd om weer eens een nieuwe variant te proberen: deze friet van polenta. Ik kwam op het idee door Jamie’s Italian, waar ‘de man’ en ik kort geleden aten, daar staat deze variant op de kaart. Ik was positief verrast door de smaak en de textuur ervan en wilde deze polentafrietjes thuis meteen namaken. Het resultaat was bijna net zo lekker en een stuk eenvoudiger te maken dan je denkt. Probeer het eens! Enjoy πŸ™‚

Wat heb je nodig voor deze heerlijke frietjes voor 2 personen?

* 500 ml water
* 75 gram maismeel / polenta
* 1 takje rozemarijn
* zeezout
* 3 eetlepels bloem
* neutrale olie: zonnebloemolie of rijstolie

Hoe maak je deze lekker originele frietjes?

Kook het water in een pan. Voeg vervolgens het maismeel toe. Zet het vuur zacht. Roer gedurende 20 minuten met regelmaat door de polenta. Je zult zien dat de maismeel steeds meer wordt opgenomen door het water en dat het steeds dikker wordt. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en snijdt ze heel fijn. Voeg de rozemarijn en een flinke snuf zeezout de laatste minuut toe aan de polenta.

Stort na 20 minuten de polenta in een bakblik van 20 cm. Laat buiten de koelkast afkoelen en zet het bakblik, afgedekt met plastic folie, minimaal 30 minuten in de koelkast.

Haal de polenta als deze helemaal opgestijfd is uit het bakblik en snij er met een scherp mes frietjes uit.

Doe de bloem in een bord en rol ieder frietje kort door de bloem. Zorg dat er niet een te dikke laag bloem op de frietjes achterblijft.

DSC_7085

Schenk een laag van minimaal 1 cm olie in een pan met anti-aanbaklaag. Verwarm de olie op middelhoog vuur. Blijf er wel bij, dit gaat snel. Bak vervolgens de frietjes in de olie. Dat duurt ongeveer een minuut of 10. Draai regelmatig om.

Haal de frietjes met een schuimspaan uit de pan als ze mooi bruin gebakken zijn. Leg ze op een vel keukenpapier en strooi er meteen wat zeezout overheen. Dien de frietjes op met je favoriete saus. Wij aten ze met truffelmayo – zelf gekocht – en dat was een lekkere combi.

DSC_7089

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • friet
  • polenta
  • rozemarijn
Vorige artikel
  • Avondeten

Hartige taart met spinazie, tomaat en parmezaanse kaas

Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet…. bij De Tosti van Josti

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.