JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Ik ben gek op frietjes, dat wisten jullie vast al. Maar wisten jullie ook al dat het mij ook niet echt uitmaakt waar die frietjes van gemaakt zijn? Patat van zoete aardappel is heel erg lekker, ik maakte ook friet van knolselderij en ook dat smaakte lekker en de normale friet kun je me altijd voorschotelen. Het werd dus hoog tijd om weer eens een nieuwe variant te proberen: deze friet van polenta. Ik kwam op het idee door Jamie’s Italian, waar ‘de man’ en ik kort geleden aten, daar staat deze variant op de kaart. Ik was positief verrast door de smaak en de textuur ervan en wilde deze polentafrietjes thuis meteen namaken. Het resultaat was bijna net zo lekker en een stuk eenvoudiger te maken dan je denkt. Probeer het eens! Enjoy πŸ™‚

Wat heb je nodig voor deze heerlijke frietjes voor 2 personen?

* 500 ml water
* 75 gram maismeel / polenta
* 1 takje rozemarijn
* zeezout
* 3 eetlepels bloem
* neutrale olie: zonnebloemolie of rijstolie

Hoe maak je deze lekker originele frietjes?

Kook het water in een pan. Voeg vervolgens het maismeel toe. Zet het vuur zacht. Roer gedurende 20 minuten met regelmaat door de polenta. Je zult zien dat de maismeel steeds meer wordt opgenomen door het water en dat het steeds dikker wordt. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en snijdt ze heel fijn. Voeg de rozemarijn en een flinke snuf zeezout de laatste minuut toe aan de polenta.

Stort na 20 minuten de polenta in een bakblik van 20 cm. Laat buiten de koelkast afkoelen en zet het bakblik, afgedekt met plastic folie, minimaal 30 minuten in de koelkast.

Haal de polenta als deze helemaal opgestijfd is uit het bakblik en snij er met een scherp mes frietjes uit.

Doe de bloem in een bord en rol ieder frietje kort door de bloem. Zorg dat er niet een te dikke laag bloem op de frietjes achterblijft.

DSC_7085

Schenk een laag van minimaal 1 cm olie in een pan met anti-aanbaklaag. Verwarm de olie op middelhoog vuur. Blijf er wel bij, dit gaat snel. Bak vervolgens de frietjes in de olie. Dat duurt ongeveer een minuut of 10. Draai regelmatig om.

Haal de frietjes met een schuimspaan uit de pan als ze mooi bruin gebakken zijn. Leg ze op een vel keukenpapier en strooi er meteen wat zeezout overheen. Dien de frietjes op met je favoriete saus. Wij aten ze met truffelmayo – zelf gekocht – en dat was een lekkere combi.

DSC_7089

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • friet
  • polenta
  • rozemarijn
Vorige artikel
  • Tips & tricks

Karamelsaus maken

Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet…. bij De Tosti van Josti

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.