Frisse salade van bloedsinaasappel en venkel

13 mrt 2019 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Soms heb ik gewoon al lekker de zomer in m’n bol en wil ik lichter eten op tafel zetten. Zo ontstond de frisse salade van bloedsinaasappel en venkel. Ik heb namelijk een nieuwe obsessie. Of nou ja, eigenlijk zijn het er twee: bloedsinaasappels (die kleur!) en venkel (die smaak!). Met name die laatste heb ik de laatste jaren weinig in gerechten gebruikt. En dat is jammer, want deze groente is dus echt superveelzijdig.

Voor dit recept besloot ik de venkel te karameliseren met bloedsinaasappelsap en honing. Op die manier krijg je een lekker zoete venkel. De romige avocado en de frisse bloedsinaasappel doen de rest. Ik ben fan! Jij ook?

frisse salade van bloedsinaasappel en venkel

Wat heb je nodig voor deze frisse salade van bloedsinaasappel en venkel voor 2 personen?

  • 2 venkels
  • 1 avocado
  • 4 bloedsinaasappels
  • 1 eetlepel honing
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • handje pistachenoten
  • olijfolie
  • peper en zout

frisse salade met bloedsinaasappel en venkel

Hoe maak je deze lekkere, lauwwarme salade?

1. Snijd het loof van de venkel. Bewaar het wel, je kunt het straks als garnering gebruiken. Snijd vervolgens ook de onderkant van de venkel af en gooi weg. Snijd de rest van de venkel in zo dun mogelijke plakken.

2. Snijd de schil van 3 van de 4 bloedsinaasappels en snijd de sinassappels vervolgens in dunne plakjes.

3. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olijfolie toe. Voeg dan de venkel toe. Bak zo’n 5-8 minuten totdat de venkel zacht is. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd in de tussentijd de avocado in dunne plakjes.

5. Snijd de laatste bloedsinaasappel in tweeën en pers 1 helft uit boven de koekenpan. Voeg dan ook de eetlepel honing toe. Zet het vuur hoger en bak 2-3min totdat de venkel begint te karameliseren. Let wel goed op, het kan snel verbranden!

6. Haal de venkel uit de kom en leg op 2 borden. Verdeel er vervolgens de bloedsinaasappelschijfjes, de avocado, de geitenkaas en de pistachenoten overheen.

Garneer met het venkelloof en dien meteen op.

frisse salade van bloedsinaasappel en venkel

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen