JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
35
Shares
1
0
34
0
0

Soms heb ik gewoon al lekker de zomer in m’n bol en wil ik lichter eten op tafel zetten. Zo ontstond de frisse salade van bloedsinaasappel en venkel. Ik heb namelijk een nieuwe obsessie. Of nou ja, eigenlijk zijn het er twee: bloedsinaasappels (die kleur!) en venkel (die smaak!). Met name die laatste heb ik de laatste jaren weinig in gerechten gebruikt. En dat is jammer, want deze groente is dus echt superveelzijdig.

Voor dit recept besloot ik de venkel te karameliseren met bloedsinaasappelsap en honing. Op die manier krijg je een lekker zoete venkel. De romige avocado en de frisse bloedsinaasappel doen de rest. Ik ben fan! Jij ook?

frisse salade van bloedsinaasappel en venkel

Wat heb je nodig voor deze frisse salade van bloedsinaasappel en venkel voor 2 personen?

  • 2 venkels
  • 1 avocado
  • 4 bloedsinaasappels
  • 1 eetlepel honing
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • handje pistachenoten
  • olijfolie
  • peper en zout

frisse salade met bloedsinaasappel en venkel

Hoe maak je deze lekkere, lauwwarme salade?

1. Snijd het loof van de venkel. Bewaar het wel, je kunt het straks als garnering gebruiken. Snijd vervolgens ook de onderkant van de venkel af en gooi weg. Snijd de rest van de venkel in zo dun mogelijke plakken.

2. Snijd de schil van 3 van de 4 bloedsinaasappels en snijd de sinassappels vervolgens in dunne plakjes.

3. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olijfolie toe. Voeg dan de venkel toe. Bak zo’n 5-8 minuten totdat de venkel zacht is. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd in de tussentijd de avocado in dunne plakjes.

5. Snijd de laatste bloedsinaasappel in tweeën en pers 1 helft uit boven de koekenpan. Voeg dan ook de eetlepel honing toe. Zet het vuur hoger en bak 2-3min totdat de venkel begint te karameliseren. Let wel goed op, het kan snel verbranden!

6. Haal de venkel uit de kom en leg op 2 borden. Verdeel er vervolgens de bloedsinaasappelschijfjes, de avocado, de geitenkaas en de pistachenoten overheen.

Garneer met het venkelloof en dien meteen op.

frisse salade van bloedsinaasappel en venkel

1
0
34
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
zoeteaardappelfriet
  • Avondeten

Zoeteaardappelfriet met truffelmayo

Lees verder
Volgende artikel
vegetarische pides met baharat
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vegetarische pides met baharat

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.