JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
94
Shares
0
0
94
0
0

Currygerechten ben ik eigenlijk pas echt gaan waarderen toen ik merkte hoe makkelijk je dit soort gerechten zelf kunt maken. Curry’s uit pakjes of potten vind ik vaak te zout en daarom at ik ze weinig. Maar curry’s kun je dus heel makkelijk zelf maken. Deze curry met garnalen is heerlijk vol van smaak, snel en makkelijk te maken en bovendien ook erg veelzijdig: we maakten deze curry al eerder met kip (voor ‘de man’) en met linzen (de vega-variant), maar deze versie met garnalen blijft mijn all time favorite. Enjoy!

garnalencurry

Wat heb je nodig om deze curry from scratch zelf te maken voor 2 personen?

  • 300 gram garnalen (wij gebruiken altijd de ingevroren rauwe en gepelde garnalen van de AH)

Voor de marinade

  • 1 eetlepel geperste knoflook (ongeveer 1-2 knoflookteentjes)
  • 1 eetlepel geraspte gember (ongeveer 3-4 cm gemberwortel)
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Voor de saus

  • 1 theelepel currypoeder (wij gebruiken de Red Thai curry van Jonnie Boer)
  • 1 theelepel garam marsala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 kruidnagels
  • hele chilipeper, in stukjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje (geen kaneelstokjes in huis? Vervang dit kaneelstokje dan door een theelepel kaneel)
  • 3 kardemonpeultjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 100 ml passata (tomatensaus)
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 100 ml water
  • yoghurt
  • rasp van 1/4 citroen
  • koriander

garnalencurry

Hoe maak je deze curry from scratch?

1. Meng allereerst in een bak de garnalen met de ingrediënten voor de marinade. Laat de garnalen minimaal 30 minuten marineren. Korter kan ook, maar dan marineren de garnalen te weinig om echt een lekkere smaak te krijgen. Gebruik je ingevoren garnalen? Laat dan eerst de garnalen ontdooien. (tip: vul een bak met warm water en laat de garnalen hierin opwarmen. Ververs het water als het te koud word. Dep de garnalen voor gebruik wel eerst goed droog)

2. Start met een pan met dikke bodem (hapjespan of Dutch oven). Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en laat de pan heet worden (middelhoog vuur).

3. Voeg daarna de fijngehakte ui toe en laat in 3 – 4 minuten glazig worden.

4. Voeg vervolgens het currypoeder, de garam masala en het paprikapoeder toe. Roer goed door, de kruiden worden op deze manier gekookt en smaken straks minder poederig. Voeg vervolgens de kruidnagel, chilipeper, het laurierblad en het kaneelstokje toe. Voeg ook nog een eetlepel olie toe. Roer weer flink en laat 5 minuten bakken.

5. Plet in de tussentijd de kardemonpeulen met een mes en voeg de zaadjes uit de peulen toe aan je kruidenmengsel.

En dan?

6. Schenk dan de passata, de tomatenblokjes en het water in de pan en roer weer goed door. Laat de saus dan 20 minuten goed opwarmen op laag vuur en met de deksel op de pan.

7. Voeg de laatste 5 minuten de garnalen en 1 eetlepel yoghurt toe. Kook de saus daarna niet meer, anders gaat deze schiften. Je kunt er ook voor kiezen om de garnalen eerst enkele minuten in een pan met olie te bakken, wij laten die stap vaak achterwege.

8. Verwijder het laurierblad, het kaneelstokje, de kruidnagels en de kardemonzaadjes voordat je de curry opdient.

Serveer deze curry met naanbrood of rijst en met koriander, wat geraspte citroenschil en yoghurt.

garnalencurrygarnalencurry

0
0
94
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • curry
  • diner
  • dinner
  • recept
Vorige artikel
Fonteyn
  • Hotspots
  • Overig

JoorKitchen ontdekt… Fonteyn in Groede

Lees verder
Volgende artikel
kroketjes
  • Avondeten
  • Borrel

5x comfortfood voor Brenda Kookt

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.