JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
garnalencurry
  • Avondeten

Garnalencurry from scratch

  • 28 maart 2019
  • Geen reacties
Total
72
Shares
0
0
72
0
0

Currygerechten ben ik eigenlijk pas echt gaan waarderen toen ik merkte hoe makkelijk je dit soort gerechten zelf kunt maken. Curry’s uit pakjes of potten vind ik vaak te zout en daarom at ik ze weinig. Maar curry’s kun je dus heel makkelijk zelf maken. Deze curry met garnalen is heerlijk vol van smaak, snel en makkelijk te maken en bovendien ook erg veelzijdig: we maakten deze curry al eerder met kip (voor ‘de man’) en met linzen (de vega-variant), maar deze versie met garnalen blijft mijn all time favorite. Enjoy!

garnalencurry

Wat heb je nodig om deze curry from scratch zelf te maken voor 2 personen?

  • 300 gram garnalen (wij gebruiken altijd de ingevroren rauwe en gepelde garnalen van de AH)

Voor de marinade

  • 1 eetlepel geperste knoflook (ongeveer 1-2 knoflookteentjes)
  • 1 eetlepel geraspte gember (ongeveer 3-4 cm gemberwortel)
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Voor de saus

  • 1 theelepel currypoeder (wij gebruiken de Red Thai curry van Jonnie Boer)
  • 1 theelepel garam marsala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 kruidnagels
  • hele chilipeper, in stukjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje (geen kaneelstokjes in huis? Vervang dit kaneelstokje dan door een theelepel kaneel)
  • 3 kardemonpeultjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 100 ml passata (tomatensaus)
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 100 ml water
  • yoghurt
  • rasp van 1/4 citroen
  • koriander

garnalencurry

Hoe maak je deze curry from scratch?

1. Meng allereerst in een bak de garnalen met de ingrediënten voor de marinade. Laat de garnalen minimaal 30 minuten marineren. Korter kan ook, maar dan marineren de garnalen te weinig om echt een lekkere smaak te krijgen. Gebruik je ingevoren garnalen? Laat dan eerst de garnalen ontdooien. (tip: vul een bak met warm water en laat de garnalen hierin opwarmen. Ververs het water als het te koud word. Dep de garnalen voor gebruik wel eerst goed droog)

2. Start met een pan met dikke bodem (hapjespan of Dutch oven). Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en laat de pan heet worden (middelhoog vuur).

3. Voeg daarna de fijngehakte ui toe en laat in 3 – 4 minuten glazig worden.

4. Voeg vervolgens het currypoeder, de garam masala en het paprikapoeder toe. Roer goed door, de kruiden worden op deze manier gekookt en smaken straks minder poederig. Voeg vervolgens de kruidnagel, chilipeper, het laurierblad en het kaneelstokje toe. Voeg ook nog een eetlepel olie toe. Roer weer flink en laat 5 minuten bakken.

5. Plet in de tussentijd de kardemonpeulen met een mes en voeg de zaadjes uit de peulen toe aan je kruidenmengsel.

En dan?

6. Schenk dan de passata, de tomatenblokjes en het water in de pan en roer weer goed door. Laat de saus dan 20 minuten goed opwarmen op laag vuur en met de deksel op de pan.

7. Voeg de laatste 5 minuten de garnalen en 1 eetlepel yoghurt toe. Kook de saus daarna niet meer, anders gaat deze schiften. Je kunt er ook voor kiezen om de garnalen eerst enkele minuten in een pan met olie te bakken, wij laten die stap vaak achterwege.

8. Verwijder het laurierblad, het kaneelstokje, de kruidnagels en de kardemonzaadjes voordat je de curry opdient.

Serveer deze curry met naanbrood of rijst en met koriander, wat geraspte citroenschil en yoghurt.

garnalencurrygarnalencurry

0
0
72
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • curry
  • diner
  • dinner
  • recept
Vorige artikel
groene soep
  • Avondeten
  • Lunch

Groene soep met croutons en zalm

  • 26 maart 2019
Lees verder
Volgende artikel
kroketjes
  • Avondeten
  • Borrel

5x comfortfood voor Brenda Kookt

  • 31 maart 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Courgettesoep met een twist
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?