JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Garnalencurry from scratch

Total
91
Shares
0
0
91
0
0

Currygerechten ben ik eigenlijk pas echt gaan waarderen toen ik merkte hoe makkelijk je dit soort gerechten zelf kunt maken. Curry’s uit pakjes of potten vind ik vaak te zout en daarom at ik ze weinig. Maar curry’s kun je dus heel makkelijk zelf maken. Deze curry met garnalen is heerlijk vol van smaak, snel en makkelijk te maken en bovendien ook erg veelzijdig: we maakten deze curry al eerder met kip (voor ‘de man’) en met linzen (de vega-variant), maar deze versie met garnalen blijft mijn all time favorite. Enjoy!

garnalencurry

Wat heb je nodig om deze curry from scratch zelf te maken voor 2 personen?

  • 300 gram garnalen (wij gebruiken altijd de ingevroren rauwe en gepelde garnalen van de AH)

Voor de marinade

  • 1 eetlepel geperste knoflook (ongeveer 1-2 knoflookteentjes)
  • 1 eetlepel geraspte gember (ongeveer 3-4 cm gemberwortel)
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Voor de saus

  • 1 theelepel currypoeder (wij gebruiken de Red Thai curry van Jonnie Boer)
  • 1 theelepel garam marsala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 kruidnagels
  • hele chilipeper, in stukjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje (geen kaneelstokjes in huis? Vervang dit kaneelstokje dan door een theelepel kaneel)
  • 3 kardemonpeultjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 100 ml passata (tomatensaus)
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 100 ml water
  • yoghurt
  • rasp van 1/4 citroen
  • koriander

garnalencurry

Hoe maak je deze curry from scratch?

1. Meng allereerst in een bak de garnalen met de ingrediënten voor de marinade. Laat de garnalen minimaal 30 minuten marineren. Korter kan ook, maar dan marineren de garnalen te weinig om echt een lekkere smaak te krijgen. Gebruik je ingevoren garnalen? Laat dan eerst de garnalen ontdooien. (tip: vul een bak met warm water en laat de garnalen hierin opwarmen. Ververs het water als het te koud word. Dep de garnalen voor gebruik wel eerst goed droog)

2. Start met een pan met dikke bodem (hapjespan of Dutch oven). Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en laat de pan heet worden (middelhoog vuur).

3. Voeg daarna de fijngehakte ui toe en laat in 3 – 4 minuten glazig worden.

4. Voeg vervolgens het currypoeder, de garam masala en het paprikapoeder toe. Roer goed door, de kruiden worden op deze manier gekookt en smaken straks minder poederig. Voeg vervolgens de kruidnagel, chilipeper, het laurierblad en het kaneelstokje toe. Voeg ook nog een eetlepel olie toe. Roer weer flink en laat 5 minuten bakken.

5. Plet in de tussentijd de kardemonpeulen met een mes en voeg de zaadjes uit de peulen toe aan je kruidenmengsel.

En dan?

6. Schenk dan de passata, de tomatenblokjes en het water in de pan en roer weer goed door. Laat de saus dan 20 minuten goed opwarmen op laag vuur en met de deksel op de pan.

7. Voeg de laatste 5 minuten de garnalen en 1 eetlepel yoghurt toe. Kook de saus daarna niet meer, anders gaat deze schiften. Je kunt er ook voor kiezen om de garnalen eerst enkele minuten in een pan met olie te bakken, wij laten die stap vaak achterwege.

8. Verwijder het laurierblad, het kaneelstokje, de kruidnagels en de kardemonzaadjes voordat je de curry opdient.

Serveer deze curry met naanbrood of rijst en met koriander, wat geraspte citroenschil en yoghurt.

garnalencurrygarnalencurry

0
0
91
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • curry
  • diner
  • dinner
  • recept
Vorige artikel
Fonteyn
  • Hotspots
  • Overig

JoorKitchen ontdekt… Fonteyn in Groede

Lees verder
Volgende artikel
kroketjes
  • Avondeten
  • Borrel

5x comfortfood voor Brenda Kookt

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.