JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Jerk chicken
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Toen Joor mij vroeg of ik af en toe hier wilde gastbloggen over vleesrecepten heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Hier bloggen over vlees betekent namelijk dat ik aan de slag kan met buikspek, burgers, gevulde kip en al die recepten waar ik nog nieuwsgierig naar ben. Er is namelijk maar een ding waardoor ik samenwonen met Joor wat minder vind: echte vlees-vlees-vleesschotels (denk: hele kip uit de oven, rollades, stoofschotels *jammie*) maak je makkelijker als je allebei vlees eet. En vlees eten doet zij al 14 jaar niet meer. Vlees klaarmaken trouwens wel. Gelukkig.

Dit recept maakte ik enkele weken geleden. We zochten een recept waarbij ik met vlees en zij met vis of vega-producten aan de slag kon (zo doen we dat vaker). Het werden wraps met kip / garnalen en een mangosalade. Voor mijn wraps maakte ik jerk chicken met zelfgemaakte barbecuesaus. Knoeize!

Wat heb je nodig voor deze robuuste jerk chicken voor 2 personen?**

** ik at hier twee dagen van 🙂

* 2 kippenpoten
* bier (ik gebruikte een flesje Leffe bruin)

Voor de ‘rub’

* 1/2 theelepel paprikapoeder
* 1/2 theelepel cayennepeper
* 1/2 eetlepel venkelzaad
* 1/2 eetlepel korianderzaad
* 1/2 theelepel komijnzaad
* 1/2 gedroogde chili
* 1/2 theelepel zeezout
* 1/2 eetlepel zwarte peper
* 1/2 eetlepel bruine suiker
* olijfolie

Voor de barbecuesaus (maar die kun je natuurlijk ook gewoon kopen 🙂 )

* 1 eetlepel bruine suiker
* 1/2 eetlepel witte suiker
* 1/2 eetlepel zoete paprikapoeder
* 1 theelepel carribean spice (wij gebruikten die van Jonnie Boer), deze kun je ook weglaten
* 1/2 theelepel cayennepeper
* 1/2 theelepel hot sauce
* 2 dopjes rum (74R Bacardi of Havana Club)
* 1 eetlepel worchestersauce
* 2,5 eetlepels azijn
* 1 1/2 theelepel dijonmosterd
* 1 eetlepel honing
* 200 ml ketchup

Hoe maak je deze jerk chicken met barbecuesaus?

Verwarm de over voor op 200 graden. Maal de zaadjes voor de rub fijn in een vijzel (wij hebben er een handig apparaatje voor, een soort koffiemolentje). Mix de fijngemalen zaadjes met de andere ingrediënten voor de rub. Sprenkel wat olijfolie over de kippenpoten en wrijf goed in. Wrijf nu de rub op de kippenpoten. Zorg dat alle delen van de poot bedekt zijn met de rub.

Vul een ovenschaal met het bier. Leg de kip op een rooster dat in je ovenschaal past. Bier en kip raken elkaar niet. Maak een stuk bakpapier nat een drapeer dit over de kippenpoten zodat er een soort mini-oventje ontstaat. Het bier zal door de warmte in de oven een klein beetje verdampen en zo de kip smaak geven.

Foto 19-04-15 18 06 40 (1)

Zet de kippenpoten voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de barbecuesaus. Hiervoor gooi je, heel makkelijk, alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een sauspan. Deksel erop en 15 minuten laten pruttelen of totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Proef tussendoor of je nog iets aan de smaak aan moet passen. Haal 15 minuten voor tijd de kippenpoten uit de oven en smeer ze vol met de barbecuesaus. Zet ze vervolgens weer in de oven en probeer nog even geduld te hebben. Check wel tussendoor of de kippenpoten niet verbranden. Maar, schrik niet als de kip donker wordt. Door de hoeveelheid suiker in de saus karameliseert de poot snel. Dit hoort. Zwart worden hoort niet.

*Note van Joor*: geen zin in kip? Gebruik de rub om garnalen in te smeren en zet de garnalen, in een ovenschaal, 2 minuten in de oven. Smeer ze daarna in met de barbecuesaus en zet ze voor 2 minuten terug in de oven. Net zo lekker 😉

Foto 19-04-15 19 00 55

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • diner
  • kip
  • man
  • recept
Vorige artikel
  • Uncategorized

Lees verder
Volgende artikel
  • Tips & tricks

Fluffy rijst op meerdere manieren

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.