JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: tikka masala

  • 7 november 2015
  • Geen reacties
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Yes! Daar ben ik weer eens 🙂 Het is alweer veel te lang geleden dat ik een gastblog schreef, dus maak ik er vandaag meteen een wat uitgebreider recept van. Deze tikka masala vraagt wat tijd, maar is – als je alleen naar de handelingen kijkt – heel eenvoudig te maken. Je moet er alleen wel tijd voor nemen, hoewel de meeste tijd gaat zitten in het wachten op het heerlijke eindresultaat 🙂 Ik vind het altijd heerlijk om zo te ‘klungelen’ in de keuken en lekker mijn gang te gaan. Helaas kan het daardoor gebeuren dat we pas om 9 uur ‘s avonds eten, maar ach – dat maakt in het weekend niet uit toch?
Voor Joor maakte ik deze tikka masala overigens met kipstuckjes van De vegetarische slager, die zie je op de grote foto hierboven. Valt nauwelijks op toch? Mijn versie was gewoon met kip, die zie je op de twee foto’s hieronder. Erg lekker al zeg ik het zelf. Gewoon proberen op een avond dat je wat langer de tijd hebt. Het recept heb ik trouwens ‘geleend’ van Jamie Oliver, waarom zelf iets verzinnen als je het ook goed na kunt doen 🙂 Knoeize!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke tikka masala voor 2 personen?

* 400 gram kippenborstfilet (of 1 bakje kipstuckjes van De vegetarische slager)
* sateprikkers

Voor de marinade

* 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
* 1/2 theelepel komijn
* 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
* 1/2 theelepel garam masala
* 1/2 citroen, rasp en sap
* 1 citroen, in partjes
* 3 teentjes knoflook, geperst
* 2 cm gember, geraspt
* 3 eetlepels yoghurt
* 2 verse groene pepers (of, als je niet van pittig houdt: 1/2 groene paprika), in stukjes van 4 cm
* 1/2 theelepel zeezout

Voor de saus

* 1 ui, fijngesneden
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 1 rode chilipeper, fijngesneden
* 1 bakje verse koriander, takjes & blaadjes fijngesneden en apart bewaard
* 1/2 theelepel gemalen koriander
* 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
* 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
* 1/2 theelepel garam masala
* 3 eetlepels amandelmeel (of 1 handje amandelen, kleingemaakt in de keukenmachine)
* 1 blik tomaten (400 gram)
* 1/2 bouillonblokje (kip of groente)
* 400 ml kokosmelk

Hoe maak je deze heerlijke tikka masala?

Maak als eerste de marinade. Doe hiervoor de gemalen kruidnagel, de komijn, het gerookte paprikapoeder en de garam masala in een klein pannetje met dikke bodem (bijvoorbeeld een sauspannetje) en rooster de kruiden 1 minuut op laag vuur. Roer regelmatig om. Doe ze vervolgens in een grote kom. Voeg dan het citroenrasp en -sap toe, samen met de knoflook en de geraspte gember. Voeg ook de yoghurt toe en het zout. Roer goed door.

Snijd de kippendijen in stukken van ongeveer 5 centimeter. Doe de blokjes in de kom met de marinade en zorg dat ieder stukje kip onder de marinade zit. Rijg de stukjes kip om en om met de stukjes groene peper en de partjes citroen. Wil je het niet te pittig maken? Gebruik hiervoor dan paprika en geen pepers. Leg de kip op een schaal en dek deze schaal af met plastic folie. Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast om de marinade goed in te laten trekken. Gebruik je de kipstuckjes van De vegetarische slager? Dan hoeft de marinade slechts 10 minuten in te trekken, anders vallen de stukjes uit elkaar.

Maak meteen de saus. Doe hiervoor de ui, de knoflook, de chilipeper en de koriandertakjes samen met wat olie in een hapjespan. Laat deze mix op laag vuur zo’n 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg na 20 minuten de kurkuma, de gemalen koriander, de garam masala en de gerookte paprikapoeder toe en laat 2 minuten bakken. Voeg dan het amandelmeel, de tomaten, het bouillonblokje en 300 ml kokend water toe. Laat dit 5 minuten doorkoken en voeg dan de kokosmelk toe. Laat dit op zacht vuur zo’n 40 minuten doorsudderen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Zet een grillpan op hoog vuur totdat ‘ie zacht rookt. Druppel, voordat je de kipspiesjes gaat grillen, wat olijfolie over de kip. Grill dan de spiesjes totdat alle kanten bruin zijn. Haal dan met een vork de stukjes kip en stukjes peper van de sateprikker en voeg ze bij de saus. Haal de partjes citroen wel uit de saus. Laat 2 minuten doorpruttelen en serveer de tikka masala dan.

Serveer de tikka masala met naan en / of rijst en met wat yoghurt en de korianderblaadjes.

DSC_7360DSC_7349DSC_7369

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kip
  • man
  • rijst
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle soep van courgette en doperwten uit In perfecte conditie

  • 30 oktober 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Pulled pork uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

  • 8 november 2015
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

  • 9 maart 2021
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?