JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Daar ben ik weer eens! Het is enige tijd geleden dat ik een gastblog schreef voor JoorKitchen, dus reden temeer om terug te komen met een heerlijk recept. Het was al lang mijn plan om een recept voor schnitzel op het blog te zetten, omdat dat een van die stukjes vlees is die je heel simpel thuis kunt maken, maar die veel mensen toch vaak – onterecht – kant en klaar kopen.

Ik maakte er deze keer een zigeunersaus bij, die lekker pittig en kruidig is en die prima past bij deze schnitzels. Maak er wat rijst bij en misschien nog wat extra groenten en je hebt een heerlijk diner. Knoeize!

Wat heb je nodig voor schnitzels met zigeunersaus voor 4 personen?

Zigeunersaus

(Ik maakte een variatie op dit recept van Cakeje van eigen deeg)

* 1 paprika, in stukjes
* 200 gr champignons, in stukjes
* 1 jalapeno (zoetzuur ingemaakt), in stukjes
* 3 middelgrote zoetzure augurken, in stukjes
* 1 ui, grofgesneden
* 1 teentje knoflook, geplet en fijngesneden
* 1/2 kippenbouillonblokje
* 200 ml kokend water
* 1 blikje tomatenpuree
* 5 el ketchup
* 1/2 el suiker
* 1 tl sambal
* scheutje vocht uit het potje van de augurken
* 1 el maizena
* 1 el water

Schnitzel

(Ik gebruikt het recept van Allerhande voor deze schnitzels)

* 4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
* 1 citroen
* 100 g bloem
* 2 eieren
* 200 g paneermeel
* 100 ml olie
* 25 g boter
* 4 takjes peterselie

schnitzel2

Hoe maak je deze lekkere schnitzels met zigeunersaus?

Maak allereerst de saus

* Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de paprika, de augurken, de jalapenopeper en de champignons toe en bak 3 minuten.

* Voeg vervolgens het bouillonblokje, de tomatenpuree en de ketchup toe aan de groenten en roer goed door.

* Voeg nu ook de suiker, de sambal en het scheutje vocht uit het potje augurken toe. Roer daarna de maizena door de mix en laat minimaal 10 minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit totdat je de saus gaat gebruiken of gebruik de saus direct.

Maak nu de schnitzels

* Leg iedere schnitzel tussen twee velletjes plastic folie of bakpapier en sla met de deegroller de schnitzel voorzichtig plat. Heb je een vleeshamer? Dan gebruik je die natuurlijk om het vlees platter te slaan. Probeer je schnitzel tot ongeveer 1 cm dikte te krijgen.

* Snijd de citroen in plakjes (1 per persoon) en knijp de rest van de citroen uit boven de schnitzels. Wrijf de schnitzels in met peper en zout en laat even liggen.

* Maak nu je ‘paneerstraat’. Gebruik hier drie (diepe) borden voor waar de schnitzels in de lengte inpassen. Doe de bloem in het ene bord, klop de eieren met een vork los in het andere bord en gebruik het derde bord voor het paneermeel.

* Haal nu de schitzels een voor een door de bloem. Haal ze vervolgens (kort) door het losgeslagen ei en haal beide kanten van de schnitzel door de paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf.

* Verhit olie of boter in een koekenpan. Bak de schnitzels aan beide kanten 3-4 minuten totdat alle kanten knapperig bruin zijn. Eet je de schnitzels niet meteen op? Houd ze dan warm in de oven op 100 graden.

Serveer de schnitzels met de zigeunersaus en rijst.

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood (zonder suiker)

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

TexMex: tortilla’s met garnalen en guacamole

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.