JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Gastblog ‘De man’: schnitzel met zigeunersaus

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Daar ben ik weer eens! Het is enige tijd geleden dat ik een gastblog schreef voor JoorKitchen, dus reden temeer om terug te komen met een heerlijk recept. Het was al lang mijn plan om een recept voor schnitzel op het blog te zetten, omdat dat een van die stukjes vlees is die je heel simpel thuis kunt maken, maar die veel mensen toch vaak – onterecht – kant en klaar kopen.

Ik maakte er deze keer een zigeunersaus bij, die lekker pittig en kruidig is en die prima past bij deze schnitzels. Maak er wat rijst bij en misschien nog wat extra groenten en je hebt een heerlijk diner. Knoeize!

Wat heb je nodig voor schnitzels met zigeunersaus voor 4 personen?

Zigeunersaus

(Ik maakte een variatie op dit recept van Cakeje van eigen deeg)

* 1 paprika, in stukjes
* 200 gr champignons, in stukjes
* 1 jalapeno (zoetzuur ingemaakt), in stukjes
* 3 middelgrote zoetzure augurken, in stukjes
* 1 ui, grofgesneden
* 1 teentje knoflook, geplet en fijngesneden
* 1/2 kippenbouillonblokje
* 200 ml kokend water
* 1 blikje tomatenpuree
* 5 el ketchup
* 1/2 el suiker
* 1 tl sambal
* scheutje vocht uit het potje van de augurken
* 1 el maizena
* 1 el water

Schnitzel

(Ik gebruikt het recept van Allerhande voor deze schnitzels)

* 4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
* 1 citroen
* 100 g bloem
* 2 eieren
* 200 g paneermeel
* 100 ml olie
* 25 g boter
* 4 takjes peterselie

schnitzel2

Hoe maak je deze lekkere schnitzels met zigeunersaus?

Maak allereerst de saus

* Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de paprika, de augurken, de jalapenopeper en de champignons toe en bak 3 minuten.

* Voeg vervolgens het bouillonblokje, de tomatenpuree en de ketchup toe aan de groenten en roer goed door.

* Voeg nu ook de suiker, de sambal en het scheutje vocht uit het potje augurken toe. Roer daarna de maizena door de mix en laat minimaal 10 minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit totdat je de saus gaat gebruiken of gebruik de saus direct.

Maak nu de schnitzels

* Leg iedere schnitzel tussen twee velletjes plastic folie of bakpapier en sla met de deegroller de schnitzel voorzichtig plat. Heb je een vleeshamer? Dan gebruik je die natuurlijk om het vlees platter te slaan. Probeer je schnitzel tot ongeveer 1 cm dikte te krijgen.

* Snijd de citroen in plakjes (1 per persoon) en knijp de rest van de citroen uit boven de schnitzels. Wrijf de schnitzels in met peper en zout en laat even liggen.

* Maak nu je ‘paneerstraat’. Gebruik hier drie (diepe) borden voor waar de schnitzels in de lengte inpassen. Doe de bloem in het ene bord, klop de eieren met een vork los in het andere bord en gebruik het derde bord voor het paneermeel.

* Haal nu de schitzels een voor een door de bloem. Haal ze vervolgens (kort) door het losgeslagen ei en haal beide kanten van de schnitzel door de paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf.

* Verhit olie of boter in een koekenpan. Bak de schnitzels aan beide kanten 3-4 minuten totdat alle kanten knapperig bruin zijn. Eet je de schnitzels niet meteen op? Houd ze dan warm in de oven op 100 graden.

Serveer de schnitzels met de zigeunersaus en rijst.

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood (zonder suiker)

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

TexMex: tortilla’s met garnalen en guacamole

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.