JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Gepofte zoete aardappel (uit Uit Paulines keuken)

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Zoals beloofd mijn favoriete recept uit Uit Paulines keuken, de gepofte zoete aardappel met fetavulling. Zelfs ‘de man’ vraagt inmiddels om dit recept, terwijl hij niet zo’n fan is van zoete aardappel. Maar dit recept heeft ook veel lekkers en smaken die elkaar complementeren: het zoute van de feta, het pittige van de rode peper, het zure van de tomaat, het kruidige van de peterselie en natuurlijk het zoete van de aardappel. Ik maak de aardappels overigens met koriander, dat vind ik nog lekkerder.

Ik ben – in tegenstelling van ‘de man’ – een fan van zoete aardappel. Niet alleen omdat deze oranje groente (!) boordevol goede stofjes zit (wist je bijvoorbeeld dat 100 gram zoete aardappel meer beta-caroteen in zich heeft dan 100 gram wortel?), maar ook omdat voor een bijna-vega als ik de zoete aardappel de broodnodige structuur brengt die je soms als vega kunt missen. En zoete aardappel is heel veelzijdig, hij is lekker in burgers, als puree, gewoon zo of dus als gepofte aardappel zoals in dit recept. Ik ben benieuwd of jullie dit recept net zo lekker zullen vinden als ik. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke gepofte aardappelen te maken voor 2 personen?

* 2 grote zoete aardappelen (ongeveer 200 gram per stuk)
* 1 tomaat
* 1/2 rode ui of minder, gesnipperd
* 1/2 rode peper, in stukjes
* 1 teen knoflook, in stukjes
* 50 gram feta
* klein handje platte peterselie (of koriander), fijngesneden
* peper en zout
* olijfolie
* eventueel wat limoensap

Hoe maak je deze heerlijke maaltijd?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de zoete aardappels mooi schoon zijn aan de buitenkant. Dat doe je door ze onder de kraan goed te boenen. Je schilt de aardappels dus niet. Wel prik je iedere aardappel even in met een vork, om de stoom te laten ontsnappen. Leg de aardappelen in een ovenschaal, besprenkel ze ruim met olijfolie en zet ze 45 minuten in de oven. De laatste 5 minuten kun je checken of de aardappels gaar zijn door met een vork in de aardappel te prikken. Gaat dit makkelijk? Dan is de aardappel gaar.

Ondertussen maak je de salsa. Begin hiervoor met het kleinsnijden van de tomaat. Wij verwijderen altijd de zaadlijsten van de tomaat, maar dat hoeft niet. Meng de tomaat nu met de ui, de knoflook, de rode peper en de peterselie / koriander. Breng op smaak met peper en zout en wat olijfolie. Wij voegen soms ook nog wat limoensap toe om het geheel wat zuriger te maken.

Maak aan de bovenkant van de zoete aardappel met een mes een snee over de gehele lengte en tot 2/3 diep. Trek de beide zijden wat van elkaar af zodat je de aardappel kan vullen. Doe dit met de salsa en kruimel de feta erover. Eventueel kun je er nog extra kruiden overheen doen en nog wat extra olijfolie toevoegen.

Gepofte zoete aardappel

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • feta
  • tomaat
Vorige artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uitโ€ฆ Uit Paulines keuken

Lees verder
Volgende artikel
  • Dessert

Frozen yoghurt met mango

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

2 reacties
  1. Natalia Bos schreef:
    10 juni 2015 om 9:30 am

    Heerlijk!! Ik vind zoete aardappelen heel lekker))

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      12 juni 2015 om 4:43 am

      Ja he, is ook een van mijn lievelingsingredienten. Wat maak je er het liefst mee?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.