JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Zoals beloofd mijn favoriete recept uit Uit Paulines keuken, de gepofte zoete aardappel met fetavulling. Zelfs ‘de man’ vraagt inmiddels om dit recept, terwijl hij niet zo’n fan is van zoete aardappel. Maar dit recept heeft ook veel lekkers en smaken die elkaar complementeren: het zoute van de feta, het pittige van de rode peper, het zure van de tomaat, het kruidige van de peterselie en natuurlijk het zoete van de aardappel. Ik maak de aardappels overigens met koriander, dat vind ik nog lekkerder.

Ik ben – in tegenstelling van ‘de man’ – een fan van zoete aardappel. Niet alleen omdat deze oranje groente (!) boordevol goede stofjes zit (wist je bijvoorbeeld dat 100 gram zoete aardappel meer beta-caroteen in zich heeft dan 100 gram wortel?), maar ook omdat voor een bijna-vega als ik de zoete aardappel de broodnodige structuur brengt die je soms als vega kunt missen. En zoete aardappel is heel veelzijdig, hij is lekker in burgers, als puree, gewoon zo of dus als gepofte aardappel zoals in dit recept. Ik ben benieuwd of jullie dit recept net zo lekker zullen vinden als ik. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke gepofte aardappelen te maken voor 2 personen?

* 2 grote zoete aardappelen (ongeveer 200 gram per stuk)
* 1 tomaat
* 1/2 rode ui of minder, gesnipperd
* 1/2 rode peper, in stukjes
* 1 teen knoflook, in stukjes
* 50 gram feta
* klein handje platte peterselie (of koriander), fijngesneden
* peper en zout
* olijfolie
* eventueel wat limoensap

Hoe maak je deze heerlijke maaltijd?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de zoete aardappels mooi schoon zijn aan de buitenkant. Dat doe je door ze onder de kraan goed te boenen. Je schilt de aardappels dus niet. Wel prik je iedere aardappel even in met een vork, om de stoom te laten ontsnappen. Leg de aardappelen in een ovenschaal, besprenkel ze ruim met olijfolie en zet ze 45 minuten in de oven. De laatste 5 minuten kun je checken of de aardappels gaar zijn door met een vork in de aardappel te prikken. Gaat dit makkelijk? Dan is de aardappel gaar.

Ondertussen maak je de salsa. Begin hiervoor met het kleinsnijden van de tomaat. Wij verwijderen altijd de zaadlijsten van de tomaat, maar dat hoeft niet. Meng de tomaat nu met de ui, de knoflook, de rode peper en de peterselie / koriander. Breng op smaak met peper en zout en wat olijfolie. Wij voegen soms ook nog wat limoensap toe om het geheel wat zuriger te maken.

Maak aan de bovenkant van de zoete aardappel met een mes een snee over de gehele lengte en tot 2/3 diep. Trek de beide zijden wat van elkaar af zodat je de aardappel kan vullen. Doe dit met de salsa en kruimel de feta erover. Eventueel kun je er nog extra kruiden overheen doen en nog wat extra olijfolie toevoegen.

Gepofte zoete aardappel

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • feta
  • tomaat
Vorige artikel
  • Drankjes

Smoothie van watermeloen

Lees verder
Volgende artikel
  • Dessert

Frozen yoghurt met mango

Lees verder
Ook heel lekker
spaghetti met venkel-cherrytomatensaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

2 reacties
  1. Natalia Bos schreef:
    10 juni 2015 om 9:30 am

    Heerlijk!! Ik vind zoete aardappelen heel lekker))

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      12 juni 2015 om 4:43 am

      Ja he, is ook een van mijn lievelingsingredienten. Wat maak je er het liefst mee?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.