JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
44
Shares
14
0
30
0
0

Lekker en bijzonder eten hoeft eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dat bewijst dit gerecht echt voor mij. Ik ben helemaal geen bloemkooleter, maar in dit recept vind ik bloemkool heel erg lekker. Je roostert de bloemkool in de oven zodat deze nog licht knapperig blijft en een subtiele rooksmaak krijgt. De felroze bietenroom maakt dit bijzonder lekkere gerechtje helemaal af!

Moet je je voorstellen dat je dit pareltje bij een etentje op tafel zet: wat voor reacties zou je dan krijgen? En alleen jij weet dat je maar heel weinig moeite hebt hoeven doen voor dit gerechtje. En nog mooier: omdat je de bietenroom maakt met pijnboompitten komt er geen echte room aan te pas en dat maakt dit recept ook heel geschikt voor vegans of mensen die liever geen lactose willen eten. Ideaal toch?

Wat heb je nodig voor deze geroosterde bloemkool met bietenroom voor 2 personen?

    • 1 hele bloemkool
    • olijfolie
    • 200 gram rode biet
    • 80 gram pijnboompitten
    • handje peterselie
    • peper en zout

Extra benodigd: staafmixer

Hoe maak je deze geroosterde bloemkool?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Haal de bladeren van de bloemkool af. Zet de bloemkool op de bakplaat. Giet er 1 – 2 eetlepels olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Laat de bloemkool minimaal 45 minuten (maar liever 60 minuten) roosteren in de oven. Weinig tijd? Stoom de bloemkool dan eerst 15 minuten in een pan met deksel en een klein laagje water. Daarna rooster je de bloemkool nog 15 minuten in de oven.

3. Maak in de tussentijd de bietenroom. Doe hiervoor 100 ml kokend of heel heet water in een maatbeker samen met de pijnboompitten. Laat 1 minuutje staan. Voeg dan de bieten toe en gebruik een staafmixer om de bietenroom te maken. Breng op smaak met peper en zout.

4. Haal de bloemkool uit de oven en zet ‘m op een mooie schaal. Giet de bietenroom eroverheen en garneer met kleingesneden peterselie.

Wil je een hele maaltijd serveren? Maak dan romige aardappelpuree en serveer de bloemkool op een laagje puree.

14
0
30
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bieten
  • bloemkool
  • diner
  • roosteren
Vorige artikel
pepernotenscones
  • Zoet

Pepernotenscones

Lees verder
Volgende artikel
gevulde puntpaprika
  • Borrel

Gevulde puntpaprika

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.