JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Geroosterde bloemkool met bietenroom

Total
44
Shares
14
0
30
0
0

Lekker en bijzonder eten hoeft eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dat bewijst dit gerecht echt voor mij. Ik ben helemaal geen bloemkooleter, maar in dit recept vind ik bloemkool heel erg lekker. Je roostert de bloemkool in de oven zodat deze nog licht knapperig blijft en een subtiele rooksmaak krijgt. De felroze bietenroom maakt dit bijzonder lekkere gerechtje helemaal af!

Moet je je voorstellen dat je dit pareltje bij een etentje op tafel zet: wat voor reacties zou je dan krijgen? En alleen jij weet dat je maar heel weinig moeite hebt hoeven doen voor dit gerechtje. En nog mooier: omdat je de bietenroom maakt met pijnboompitten komt er geen echte room aan te pas en dat maakt dit recept ook heel geschikt voor vegans of mensen die liever geen lactose willen eten. Ideaal toch?

Wat heb je nodig voor deze geroosterde bloemkool met bietenroom voor 2 personen?

    • 1 hele bloemkool
    • olijfolie
    • 200 gram rode biet
    • 80 gram pijnboompitten
    • handje peterselie
    • peper en zout

Extra benodigd: staafmixer

Hoe maak je deze geroosterde bloemkool?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Haal de bladeren van de bloemkool af. Zet de bloemkool op de bakplaat. Giet er 1 – 2 eetlepels olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Laat de bloemkool minimaal 45 minuten (maar liever 60 minuten) roosteren in de oven. Weinig tijd? Stoom de bloemkool dan eerst 15 minuten in een pan met deksel en een klein laagje water. Daarna rooster je de bloemkool nog 15 minuten in de oven.

3. Maak in de tussentijd de bietenroom. Doe hiervoor 100 ml kokend of heel heet water in een maatbeker samen met de pijnboompitten. Laat 1 minuutje staan. Voeg dan de bieten toe en gebruik een staafmixer om de bietenroom te maken. Breng op smaak met peper en zout.

4. Haal de bloemkool uit de oven en zet ‘m op een mooie schaal. Giet de bietenroom eroverheen en garneer met kleingesneden peterselie.

Wil je een hele maaltijd serveren? Maak dan romige aardappelpuree en serveer de bloemkool op een laagje puree.

14
0
30
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bieten
  • bloemkool
  • diner
  • roosteren
Vorige artikel
pepernotenscones
  • Zoet

Pepernotenscones

Lees verder
Volgende artikel
gevulde puntpaprika
  • Borrel

Gevulde puntpaprika

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.