JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Gevulde avocado
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gevulde avocado met pesto

Total
10
Shares
0
0
10
0
0

Ik ben gek op avocado’s. Dat wisten jullie vast al. Typ maar eens ‘avocado’ in in het zoekgedeelte van mijn site en je vindt best wat gerechten met avocado erin. Een van mijn eerste gerechten met avocado was deze gevulde avocado met surimi – nog steeds een geliefd gerechtje hier thuis. Dit recept stond zelfs al eens in een tijdschrift. Maar, ik vond het tijd voor een nieuwe variant: de gevulde avocado met pesto. En jeetje, dit wordt misschien mijn nieuwe favoriet!

Pesto maak ik graag. Het is zo makkelijk en lekker en je kunt het bijna overal bij eten. Combineer dat met mijn liefde voor avocado’s en mijn voorkeur voor de Italiaanse caprese-salade en je hebt dit heerlijke gerechtje. En als je dan ook nog de pesto-tomaten-mozzarellamix serveert in de avocado’s heb je helemaal een topgerecht! Ideaal als voorgerecht bij een diner of als lunch. Enjoy!

Gevulde avocado

Wat heb je nodig voor gevulde avocado’s voor 2 personen?

  • 2 avocado’s
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 12 minibolletjes mozzarella
  • balsamico-azijn
  • pijnboompitjes

Voor de pesto

  • 30 gram verse basilicum
  • 100 gram pijnboompitjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vergine
  • zeezout

Gevulde avocado

Hoe maak je dit makkelijke gerechtje voor de lunch met pesto?

1. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan totdat je ze gaat ruiken.

2. Doe de ingrediënten voor de pesto (zonder de olijfolie en het zeezout) in de keukenmachine en laat deze flink draaien.

3. Voeg vervolgens de olijfolie toe (1 eetlepel per keer) totdat de pesto de gewenste smeuïgheid heeft.

4. Voeg de cherrytomaatjes bij de bolletjes mozzarella, meng met 1 -2 eetlepels balsamicoazijn en roer er vervolgens voorzichtig 2 eetlepels pesto doorheen. Niet genoeg? Roer en dan meer pesto doorheen.

5. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Vul het gat van de pit met de pestomix.

6. Serveer de halve avocado’s met de extra pijnboompitjes en wat basilicum.

Gevulde avocadoGevulde avocado

0
0
10
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Panzanella met groenten
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella met groenten

Lees verder
Volgende artikel
nasi
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gastblog ‘de man’: nasi zonder pakjes

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.