JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten

Gevulde avocado’s met surimi

Total
24
Shares
0
0
24
0
0

Iedere kok moet, vind ik, wat snelle, maar luxe uitziende gerechten in zijn of haar repertoire hebben. Dit is een van mijn recepten. Erg makkelijk te maken terwijl de uitstraling best chique is. Avocado is daarnaast een van mijn favoriete ingrediënten om mee te werken. Ik maak er guacamole van (recept binnenkort op dit blog), maar gebruik ‘m ook in smoothies, als belangrijkste ingrediënt voor pesto (recept ook later op dit blog) en ook zonder bereiding, met alleen een beetje zeezout eroverheen gestrooid, is ‘ie heerlijk.

Dit lichtige lunchgerecht of voorgerecht zou ik nog liever maken met echte krab, maar dat wordt me te duur. Hoewel ik laatst in de Delicious las dat krab helemaal niet zo duur meer hoeft te zijn, je kunt ze zelf vangen: ‘Op veel plaatsen langs de kust is het vanaf het voorjaar een makkelijk klusje: zelfs strandkrabben vangen oftewel krabbetukken.’ Ik zie het mezelf nog niet zo snel doen, maar wie weet. Tot die tijd maak ik dit recept gewoon met surimi. Enjoy!

gevulde avocado met surimi

Wat heb je nodig voor deze luxe gevulde avocado’s voor 4 personen?

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gram surimi
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • rasp van 1 limoen en sap van een 1/2 limoen
  • 1/2 bosje koriander
  • peper en zout

gevulde avocado's met surimi

Hoe maak je dit lekkere avocadohapje?

1. Maak eerst de dressing voor de surimi. Doe dit door in een schaaltje de mayonaise, de yoghurt, de chilipeper en de rasp en 1 eetlepel sap van de limoen te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Check ook even de smaak: is de smaak te zuur, voeg dan nog wat mayonaise toe. Let wel: je voegt straks nog zoete surimi en pittige ui toe.

2. Snijd daarna de surimi klein, of hak deze in de keukenmachine.

3. Doe vervolgens hetzelfde met de rode ui.

4. Voeg de ui en de surimi bij de dressing. Schep ook een klein handje koriander door de mix.

5. Check ook nu de smaak en stel bij waar nodig.

6. Snij als laatste de avocado’s over de lengte door midden. Verwijder de pit. Besprenkel alle helften met wat limoensap, avocado’s worden snel bruin tenzij je zuur toevoegt.

7. Vul het gat dat de pit achtergelaten heeft vervolgens met de surimimix, maak het gerecht af met wat koriander en breng het geheel op smaak met peper en zout.

gevulde avocado's met surimi

0
0
24
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • lunch
  • recept
  • surimi
  • voorgerecht
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch

Sushiwraps

Lees verder
Volgende artikel
dadel-koffiecake
  • Zoet

Dadel-koffiecake (zonder al te veel suiker)

Lees verder
Ook heel lekker
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.