Gevulde avocado’s met surimi

27 feb 2018 | Avondeten

Iedere kok moet, vind ik, wat snelle, maar luxe uitziende gerechten in zijn of haar repertoire hebben. Dit is een van mijn recepten. Erg makkelijk te maken terwijl de uitstraling best chique is. Avocado is daarnaast een van mijn favoriete ingrediënten om mee te werken. Ik maak er guacamole van (recept binnenkort op dit blog), maar gebruik ‘m ook in smoothies, als belangrijkste ingrediënt voor pesto (recept ook later op dit blog) en ook zonder bereiding, met alleen een beetje zeezout eroverheen gestrooid, is ‘ie heerlijk.

Dit lichtige lunchgerecht of voorgerecht zou ik nog liever maken met echte krab, maar dat wordt me te duur. Hoewel ik laatst in de Delicious las dat krab helemaal niet zo duur meer hoeft te zijn, je kunt ze zelf vangen: ‘Op veel plaatsen langs de kust is het vanaf het voorjaar een makkelijk klusje: zelfs strandkrabben vangen oftewel krabbetukken.’ Ik zie het mezelf nog niet zo snel doen, maar wie weet. Tot die tijd maak ik dit recept gewoon met surimi. Enjoy!

gevulde avocado met surimi

Wat heb je nodig voor deze luxe gevulde avocado’s voor 4 personen?

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gram surimi
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • rasp van 1 limoen en sap van een 1/2 limoen
  • 1/2 bosje koriander
  • peper en zout

gevulde avocado's met surimi

Hoe maak je dit lekkere avocadohapje?

1. Maak eerst de dressing voor de surimi. Doe dit door in een schaaltje de mayonaise, de yoghurt, de chilipeper en de rasp en 1 eetlepel sap van de limoen te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Check ook even de smaak: is de smaak te zuur, voeg dan nog wat mayonaise toe. Let wel: je voegt straks nog zoete surimi en pittige ui toe.

2. Snijd daarna de surimi klein, of hak deze in de keukenmachine.

3. Doe vervolgens hetzelfde met de rode ui.

4. Voeg de ui en de surimi bij de dressing. Schep ook een klein handje koriander door de mix.

5. Check ook nu de smaak en stel bij waar nodig.

6. Snij als laatste de avocado’s over de lengte door midden. Verwijder de pit. Besprenkel alle helften met wat limoensap, avocado’s worden snel bruin tenzij je zuur toevoegt.

7. Vul het gat dat de pit achtergelaten heeft vervolgens met de surimimix, maak het gerecht af met wat koriander en breng het geheel op smaak met peper en zout.

gevulde avocado's met surimi

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen