JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
gevulde avocado met surimi
  • Avondeten

Gevulde avocado’s met surimi

  • 27 februari 2018
  • Geen reacties
Total
20
Shares
0
0
20
0
0

Iedere kok moet, vind ik, wat snelle, maar luxe uitziende gerechten in zijn of haar repertoire hebben. Dit is een van mijn recepten. Erg makkelijk te maken terwijl de uitstraling best chique is. Avocado is daarnaast een van mijn favoriete ingrediënten om mee te werken. Ik maak er guacamole van (recept binnenkort op dit blog), maar gebruik ‘m ook in smoothies, als belangrijkste ingrediënt voor pesto (recept ook later op dit blog) en ook zonder bereiding, met alleen een beetje zeezout eroverheen gestrooid, is ‘ie heerlijk.

Dit lichtige lunchgerecht of voorgerecht zou ik nog liever maken met echte krab, maar dat wordt me te duur. Hoewel ik laatst in de Delicious las dat krab helemaal niet zo duur meer hoeft te zijn, je kunt ze zelf vangen: ‘Op veel plaatsen langs de kust is het vanaf het voorjaar een makkelijk klusje: zelfs strandkrabben vangen oftewel krabbetukken.’ Ik zie het mezelf nog niet zo snel doen, maar wie weet. Tot die tijd maak ik dit recept gewoon met surimi. Enjoy!

gevulde avocado met surimi

Wat heb je nodig voor deze luxe gevulde avocado’s voor 4 personen?

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gram surimi
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • rasp van 1 limoen en sap van een 1/2 limoen
  • 1/2 bosje koriander
  • peper en zout

gevulde avocado's met surimi

Hoe maak je dit lekkere avocadohapje?

1. Maak eerst de dressing voor de surimi. Doe dit door in een schaaltje de mayonaise, de yoghurt, de chilipeper en de rasp en 1 eetlepel sap van de limoen te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Check ook even de smaak: is de smaak te zuur, voeg dan nog wat mayonaise toe. Let wel: je voegt straks nog zoete surimi en pittige ui toe.

2. Snijd daarna de surimi klein, of hak deze in de keukenmachine.

3. Doe vervolgens hetzelfde met de rode ui.

4. Voeg de ui en de surimi bij de dressing. Schep ook een klein handje koriander door de mix.

5. Check ook nu de smaak en stel bij waar nodig.

6. Snij als laatste de avocado’s over de lengte door midden. Verwijder de pit. Besprenkel alle helften met wat limoensap, avocado’s worden snel bruin tenzij je zuur toevoegt.

7. Vul het gat dat de pit achtergelaten heeft vervolgens met de surimimix, maak het gerecht af met wat koriander en breng het geheel op smaak met peper en zout.

gevulde avocado's met surimi

0
0
20
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • lunch
  • recept
  • surimi
  • voorgerecht
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch

Sushiwraps

  • 25 februari 2018
Lees verder
Volgende artikel
guacamole from scratch
  • Avondeten
  • Borrel

Guacamole from scratch

  • 1 maart 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.