JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

In de winter en herfst is de oven echt mijn grote vriend. Niets makkelijkers dan bij thuiskomst iets in de oven duwen en er niet meer naar om hoeven kijken. Ik ga de komende tijd dus ook veel aan de slag met ovengerechten en ander lekkers dat je in de oven kunt bereiden. Voor nu start ik met deze heerlijke gevulde courgettes, die je makkelijk maakt en die toch een feestelijk effect geven op tafel. Ik ben vooral gek op de combinatie van de zacht zoute fetakaas en de lichtzure granaatappelpitjes. Kun je net als ik geen granaatappelpitjes vinden? Gebruik dan rode bessen, net zo lekker. Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit heerlijke en makkelijke gerecht voor 2 personen?

* 1 courgette
* 90 gram couscous
* 150 ml water
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 theelepels baharatkruiden
* peper en (zee)zout
* 50 gram fetakaas
* 50 gram pistachenoten
* 50 gram rozijnen
* rode bessen of granaatappelpitjes
* handje platte peterselie, kleingesneden

Hoe maak je deze heerlijke courgetteschotel?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de courgette overdwars en haal met een lepel het binnenste zachte gedeelte uit de courgette. Gooi niet weg! Leg de twee helften in een ovenschaal met de snijkant naar boven.

Meng de olijfolie in een kommetje met 1 eetlepel baharatkruiden. Giet de olie over de courgette totdat de hele bovenkant bedekt is met olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Let op dat de courgette niet te bruin wordt aan de bovenkant, dek ‘m als dat nodig is af met wat aluminiumfolie.

Snijd de zaadlijsten van de courgette in kleine stukjes en meng deze nu met de couscous, de rozijnen, 1 eetlepel baharatkruiden en wat zout in een kom. Schenk hier 150 ml kokend water over, roer even door met een vork en zet de kom afgedekt 5 minuten weg. Snijd in de tussentijd de pistachenoten klein.

Roer met een vork de couscous los en meng deze met de helft van de feta en de helft van de pistachenoten.

Haal de courgette na 20 minuten uit de oven en leg iedere helft op een bord. Schep het couscousmengsel in de courgettehelften. Strooi de resterende fetakaas en pistachenoten over de helften heen en garneer met de rode bessen of granaatappelpitjes en de platte peterselie. Sprenkel eventueel nog wat extra olijfolie over de helften heen.

DSC_7400DSC_7411

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • courgette
  • groente
  • kaas
Vorige artikel
  • Avondeten

Pulled pork uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Pesto van wortelloof

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.