Gevulde courgette met couscous en feta

9 nov 2015 | Avondeten, Vegetarisch

In de winter en herfst is de oven echt mijn grote vriend. Niets makkelijkers dan bij thuiskomst iets in de oven duwen en er niet meer naar om hoeven kijken. Ik ga de komende tijd dus ook veel aan de slag met ovengerechten en ander lekkers dat je in de oven kunt bereiden. Voor nu start ik met deze heerlijke gevulde courgettes, die je makkelijk maakt en die toch een feestelijk effect geven op tafel. Ik ben vooral gek op de combinatie van de zacht zoute fetakaas en de lichtzure granaatappelpitjes. Kun je net als ik geen granaatappelpitjes vinden? Gebruik dan rode bessen, net zo lekker. Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit heerlijke en makkelijke gerecht voor 2 personen?

* 1 courgette
* 90 gram couscous
* 150 ml water
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 theelepels baharatkruiden
* peper en (zee)zout
* 50 gram fetakaas
* 50 gram pistachenoten
* 50 gram rozijnen
* rode bessen of granaatappelpitjes
* handje platte peterselie, kleingesneden

Hoe maak je deze heerlijke courgetteschotel?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de courgette overdwars en haal met een lepel het binnenste zachte gedeelte uit de courgette. Gooi niet weg! Leg de twee helften in een ovenschaal met de snijkant naar boven.

Meng de olijfolie in een kommetje met 1 eetlepel baharatkruiden. Giet de olie over de courgette totdat de hele bovenkant bedekt is met olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Let op dat de courgette niet te bruin wordt aan de bovenkant, dek ‘m als dat nodig is af met wat aluminiumfolie.

Snijd de zaadlijsten van de courgette in kleine stukjes en meng deze nu met de couscous, de rozijnen, 1 eetlepel baharatkruiden en wat zout in een kom. Schenk hier 150 ml kokend water over, roer even door met een vork en zet de kom afgedekt 5 minuten weg. Snijd in de tussentijd de pistachenoten klein.

Roer met een vork de couscous los en meng deze met de helft van de feta en de helft van de pistachenoten.

Haal de courgette na 20 minuten uit de oven en leg iedere helft op een bord. Schep het couscousmengsel in de courgettehelften. Strooi de resterende fetakaas en pistachenoten over de helften heen en garneer met de rode bessen of granaatappelpitjes en de platte peterselie. Sprenkel eventueel nog wat extra olijfolie over de helften heen.

DSC_7400DSC_7411

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen