JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Gevulde zoete aardappel

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

zoeteaardappel3

Niet alle recepten voor mijn blog bedenk ik zelf. Soms maak ik variaties op bestaande gerechten, soms laat ik me inspireren door een gerecht dat ik in een restaurant gegeten heb. Maar er staat bij mij thuis ook best vaak een gerecht op tafel dat ik 1-op-1 van iemand over heb genomen. Sterker nog, als ik dat een goed recept vind, deel ik het graag met jullie. Zo ook dit recept voor deze goddelijke, gevulde zoete aardappel.

‘De man’ stuurt mij met regelmaat recepten door via de app, Messenger of de mail. Heel fijn, want ik kan altijd wel extra inspiratie gebruiken. En soms zit daar een onweerstaanbaar recept tussen, dat ik bijna nog diezelfde dag op tafel zet. Dat gebeurde ook met dit recept: gevulde zoete aardappel met guacamole. De ideale combi wat mij betreft. En omdat ik inmiddels he-le-maal weg ben van deze combinatie deel ik dit recept integraal met jullie. Alle credits gaan dus naar de bedenkers van het recept: Bosh. Enjoy!

curryzoeteaardappel5

Wat heb je nodig voor deze gevulde zoete aardappel voor 2 personen?

Voor de zoete aardappel

  • 2 zoete aardappels van allebei ongeveer 200 gram per stuk, voorgekookt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 35 gram kokosrasp
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • sap van 1 limoen
  • 4 eetlepels olie van zongedroogde tomaatjes
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes (- 4 tomaatjes)
  • 5 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1/2 bosje koriander
  • aluminiumfolie

zoeteaardappel4

Voor de guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel olie van zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje koriander

zoeteaardappel1

Hoe maak je dit lekkere gerecht van zoete aardappel?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe alle ingrediënten voor de zoete aardappel – behalve de zoete aardappel en de aluminiumfolie – in een keukenmachine. Mix goed door totdat je een pesto-achtige massa hebt.

3. Leg de zoete aardappels vervolgens allebei op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de ‘pesto’ daarna over de twee zoete aardappels. Druk lichtjes aan. Vouw vervolgens de folie dicht.

4. Leg de zoete aardappels nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Maak in de tussentijd de guacamole. Doe hiervoor alle ingrediënten voor de guacamole in een keukenmachine of blender. Mix totdat de guacamole de door jou gewenste dikte heeft.

Wacht als laatste tot de aardappels gaar zijn en haal ze – voorzichtig! – uit het aluminiumfolie. Snijd ze vervolgens overdwars open en vul ze met de guacamole. Garneer ze daarna eventueel met nog wat koriander en creme fraiche.

zoeteaardappel2

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
mashed avocado 6
  • Lunch
  • Vegetarisch

Mashed avocado

Lees verder
Volgende artikel
ananasfool 1
  • Dessert

Ananasfool

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.