JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
gezonde pastasalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gezonde pastasalade met avocado, tomaat en mozzarella

Total
166
Shares
0
0
166
0
0

Op dagen dat ik snel iets lekkers, maar toch gezonds wil eten of op dagen dat ik geen zin heb om lang na te denken over het avondeten, kom ik uit bij deze gezonde pastasalade. Ik maak ‘m in meerdere varianten, maar dit is wel mijn meest favoriete variant.

Vooral de combinatie van lenteuitjes, mozzarella, basilicum en pijnboompitjes is er eentje die me heel gelukkig maakt. Ik weet niet waarom, maar ik kan echt blij worden van deze salade. Ik heb ‘m inmiddels trouwens ook al ontzettend vaak gemaakt. Thuis, voor vrienden, voor familie, en allemaal vinden ze ‘m even lekker. Ik wilde ‘m daarom jullie niet onthouden… Enjoy!

gezonde pastasalade

Wat heb je nodig voor deze gezonde pastasalade voor 2 personen?

Voor de pastasalade

  • 160 gram pasta (ik gebruik vaak farfalle of fusilli)
  • 100 gram spinazie
  • 2 lente-uitjes, in stukjes gesneden
  • 1 bol mozzarella (liefst buffelmozzarella)
  • 2 tomaten, in kleine stukjes met het zachte gedeelte eruitgehaald
  • 1 avocado, in blokjes
  • 15 gram basilicum
  • handje pijnboompitjes

Voor de dressing

  • 1 eetlepel zwarte balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
gezonde pastasalade

Hoe maak je deze heerlijke pastasalade?

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een kom de avocado, de tomaatblokjes met de lente-uitjes. Houd de rest nog even apart.

2. Maak vervolgens de dressing en breng deze op smaak met peper en zout. Check de smaak: is deze te zoet? Voeg dan wat extra mosterd toe. Is ‘ie te pittig, voeg dan wat honing toe. Speel wat met de ingrediënten totdat de smaak je aanstaat. Bedenk wel, een dressing hoort als je ‘m los proeft wat sterk te smaken, als je ‘m straks mengt met de andere ingrediënten verliest hij wat van zijn kracht.

3. Verwarm daarna de pijnboompitjes in een pan op laag vuur. Je kunt ze ‘droog’ bakken, maar ik voeg altijd een klein drupje olijfolie toe, als een soort geleiding. Ik heb altijd geleerd dat de pijnboompitjes dan sneller bruin worden. Haal ze uit de pan als ze mooi bruin zijn geworden en laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier (die stap is alleen nodig als je wat olie hebt toegevoegd).

4. Giet de pasta af als deze gaar is en laat kort even staan. Roer dan de helft van de dressing door de pasta en voeg de pasta toe aan de kom met de avocado, de tomaat en de lente-uitjes.

5. Voeg nu de spinazie en de basilicum toe en mix de gezonde pastasalade door elkaar. Maak de borden op door daar een schep pastasalade op te scheppen en het geheel af te maken met stukken mozzarella en pijnboompitjes. Verdeel de overige dressing over de borden.

gezonde pastasalade
gezonde pastasalade
0
0
166
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kaas
  • pasta
  • tomaat
Vorige artikel
witlofsalade
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke salade met truffelmayonaise

Lees verder
Volgende artikel
ricottapannenkoekjes
  • Lunch
  • Ontbijt

Ricottapannenkoekjes

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

2 reacties
  1. Elsbeth schreef:
    9 augustus 2021 om 10:27 am

    Ga de komende 2 dagen en misschien wel 3 heerlijk eten. Want wat zijn het heerlijke recepten.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      9 augustus 2021 om 10:57 am

      Wat heerlijk om te horen Elsbeth! Dank je wel 😍

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 75 12
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 123 20
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 80 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.