JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
gezonde pastasalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gezonde pastasalade met avocado, tomaat en mozzarella

Total
106
Shares
0
0
106
0
0

Op dagen dat ik snel iets lekkers, maar toch gezonds wil eten of op dagen dat ik geen zin heb om lang na te denken over het avondeten, kom ik uit bij deze gezonde pastasalade. Ik maak ‘m in meerdere varianten, maar dit is wel mijn meest favoriete variant.

Vooral de combinatie van lenteuitjes, mozzarella, basilicum en pijnboompitjes is er eentje die me heel gelukkig maakt. Ik weet niet waarom, maar ik kan echt blij worden van deze salade. Ik heb ‘m inmiddels trouwens ook al ontzettend vaak gemaakt. Thuis, voor vrienden, voor familie, en allemaal vinden ze ‘m even lekker. Ik wilde ‘m daarom jullie niet onthouden… Enjoy!

gezonde pastasalade

Wat heb je nodig voor deze gezonde pastasalade voor 2 personen?

Voor de pastasalade

  • 160 gram pasta (ik gebruik vaak farfalle of fusilli)
  • 100 gram spinazie
  • 2 lente-uitjes, in stukjes gesneden
  • 1 bol mozzarella (liefst buffelmozzarella)
  • 2 tomaten, in kleine stukjes met het zachte gedeelte eruitgehaald
  • 1 avocado, in blokjes
  • 15 gram basilicum
  • handje pijnboompitjes

Voor de dressing

  • 1 eetlepel zwarte balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
gezonde pastasalade

Hoe maak je deze heerlijke pastasalade?

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een kom de avocado, de tomaatblokjes met de lente-uitjes. Houd de rest nog even apart.

2. Maak vervolgens de dressing en breng deze op smaak met peper en zout. Check de smaak: is deze te zoet? Voeg dan wat extra mosterd toe. Is ‘ie te pittig, voeg dan wat honing toe. Speel wat met de ingrediënten totdat de smaak je aanstaat. Bedenk wel, een dressing hoort als je ‘m los proeft wat sterk te smaken, als je ‘m straks mengt met de andere ingrediënten verliest hij wat van zijn kracht.

3. Verwarm daarna de pijnboompitjes in een pan op laag vuur. Je kunt ze ‘droog’ bakken, maar ik voeg altijd een klein drupje olijfolie toe, als een soort geleiding. Ik heb altijd geleerd dat de pijnboompitjes dan sneller bruin worden. Haal ze uit de pan als ze mooi bruin zijn geworden en laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier (die stap is alleen nodig als je wat olie hebt toegevoegd).

4. Giet de pasta af als deze gaar is en laat kort even staan. Roer dan de helft van de dressing door de pasta en voeg de pasta toe aan de kom met de avocado, de tomaat en de lente-uitjes.

5. Voeg nu de spinazie en de basilicum toe en mix de gezonde pastasalade door elkaar. Maak de borden op door daar een schep pastasalade op te scheppen en het geheel af te maken met stukken mozzarella en pijnboompitjes. Verdeel de overige dressing over de borden.

gezonde pastasalade
gezonde pastasalade
0
0
106
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kaas
  • pasta
  • tomaat
Vorige artikel
witlofsalade
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke salade met truffelmayonaise

Lees verder
Volgende artikel
ricottapannenkoekjes
  • Lunch
  • Ontbijt

Ricottapannenkoekjes

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

2 reacties
  1. Elsbeth schreef:
    9 augustus 2021 om 10:27 am

    Ga de komende 2 dagen en misschien wel 3 heerlijk eten. Want wat zijn het heerlijke recepten.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      9 augustus 2021 om 10:57 am

      Wat heerlijk om te horen Elsbeth! Dank je wel 😍

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.