Gnocchi met homemade pesto

21 jun 2016 | Avondeten, Vegetarisch

Het is weer bijna zomer 🙂 En zomer vraagt om zomerrecepten. Of om recepten die je aan de zomer doen denken, zoals dit recept voor gnocchi met homemade pesto. Dit bordje heerlijkheid doet me heel erg denken aan Italië en aan lange zomeravonden met een wit wijntje op een terras. Waarschijnlijk komt dat door de combinatie van zelfgemaakte pesto, tomaatjes, mozzarella en gnocchi.

Voor dit recept bak ik de gnocchi in een koekenpan nadat ik ze gekookt heb. Dat vind ik de lekkerste bereiding voor gnocchi: ze zijn dan zacht van binnen en krokant van buiten, ideaal. Zelfs ‘de man’, niet zo’n liefhebber van gnocchi, vindt deze aardappelballetjes op deze manier best te eten 🙂 Wil je de gnocchi niet bakken? Dan kan dat ook prima. Net zo lekker. Enjoy!

gnocchipesto3

Wat heb je nodig voor gnocchi met homemade pesto voor 2 personen?

Voor de pesto

  • 1 basilicumplantje of drie bakjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram pijnboompitjes
  • 30 gram peccorino of parmezaanse kaas
  • zeezout
  • peper
  • extra vierge olijfolie

Voor de rest

  • 1 pakje gnocchi
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1 bolletje mozzarella

gnocchipesto6

Hoe maak je dit makkelijke gnocchirecept?

1. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan totdat ze lichtbruin kleuren en lekker beginnen te ruiken.

2. Maak vervolgens de pesto. Doe hiervoor de blaadjes van driekwart van het basilicumplantje samen met het teentje knoflook, de pijnboompitjes en het stukje kaas in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien totdat alle ingrediënten kleingehakt zijn. Voeg nu naar smaak olijfolie toe. Ik houd er zelf altijd van als de pesto lekker smeuïg is.

3. Snijd nu de cherrytomaatjes door de helft. Haal de mozzarella uit de verpakking en leg klaar.

4. Proef vervolgens de pesto en breng ‘m op smaak met zeezout en peper. Let wel op, door de kaas is de pesto al best zout.

5. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

6. Zet tijdens het koken van de gnocchi een koekenpan op het vuur die je verwarmt en waarin je een klein beetje (olijf)olie giet.

7. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan als deze boven komt drijven. Laat even uitlekken boven de pan en doe ze vervolgens in de koekenpan. Pas op, dit kan spetteren! Bak de gnocchi een minuut of 5 in de koekenpan totdat ze bruin en knapperig zijn. Voeg eventueel wat olijfolie toe als dat nodig is.
(deze stap kun je overigens overslaan als je liever alleen gekookte gnocchi wil)

8. Zet het vuur uit onder de koekenpan en schep 2 eetlepels pesto door de gebakken gnocchi. Kijk of je dit voldoende pesto vindt, voeg eventueel nog meer pesto toe.

9. Serveer de pestognocchi met de halve cherrytomaatjes, de in stukjes getrokken mozzarella en garneer je bord met wat overgebleven basilicumblaadjes en eventueel nog wat extra vierge olijfolie.

gnocchipesto4

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen