JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Gnocchi met homemade pesto

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Het is weer bijna zomer 🙂 En zomer vraagt om zomerrecepten. Of om recepten die je aan de zomer doen denken, zoals dit recept voor gnocchi met homemade pesto. Dit bordje heerlijkheid doet me heel erg denken aan Italië en aan lange zomeravonden met een wit wijntje op een terras. Waarschijnlijk komt dat door de combinatie van zelfgemaakte pesto, tomaatjes, mozzarella en gnocchi.

Voor dit recept bak ik de gnocchi in een koekenpan nadat ik ze gekookt heb. Dat vind ik de lekkerste bereiding voor gnocchi: ze zijn dan zacht van binnen en krokant van buiten, ideaal. Zelfs ‘de man’, niet zo’n liefhebber van gnocchi, vindt deze aardappelballetjes op deze manier best te eten 🙂 Wil je de gnocchi niet bakken? Dan kan dat ook prima. Net zo lekker. Enjoy!

gnocchipesto3

Wat heb je nodig voor gnocchi met homemade pesto voor 2 personen?

Voor de pesto

  • 1 basilicumplantje of drie bakjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram pijnboompitjes
  • 30 gram peccorino of parmezaanse kaas
  • zeezout
  • peper
  • extra vierge olijfolie

Voor de rest

  • 1 pakje gnocchi
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1 bolletje mozzarella

gnocchipesto6

Hoe maak je dit makkelijke gnocchirecept?

1. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan totdat ze lichtbruin kleuren en lekker beginnen te ruiken.

2. Maak vervolgens de pesto. Doe hiervoor de blaadjes van driekwart van het basilicumplantje samen met het teentje knoflook, de pijnboompitjes en het stukje kaas in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien totdat alle ingrediënten kleingehakt zijn. Voeg nu naar smaak olijfolie toe. Ik houd er zelf altijd van als de pesto lekker smeuïg is.

3. Snijd nu de cherrytomaatjes door de helft. Haal de mozzarella uit de verpakking en leg klaar.

4. Proef vervolgens de pesto en breng ‘m op smaak met zeezout en peper. Let wel op, door de kaas is de pesto al best zout.

5. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

6. Zet tijdens het koken van de gnocchi een koekenpan op het vuur die je verwarmt en waarin je een klein beetje (olijf)olie giet.

7. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan als deze boven komt drijven. Laat even uitlekken boven de pan en doe ze vervolgens in de koekenpan. Pas op, dit kan spetteren! Bak de gnocchi een minuut of 5 in de koekenpan totdat ze bruin en knapperig zijn. Voeg eventueel wat olijfolie toe als dat nodig is.
(deze stap kun je overigens overslaan als je liever alleen gekookte gnocchi wil)

8. Zet het vuur uit onder de koekenpan en schep 2 eetlepels pesto door de gebakken gnocchi. Kijk of je dit voldoende pesto vindt, voeg eventueel nog meer pesto toe.

9. Serveer de pestognocchi met de halve cherrytomaatjes, de in stukjes getrokken mozzarella en garneer je bord met wat overgebleven basilicumblaadjes en eventueel nog wat extra vierge olijfolie.

gnocchipesto4

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • basilicum
  • italiaans
  • tomaat
Vorige artikel
Hotel Gaia
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt… Hotel Gaia

Lees verder
Volgende artikel
  • Drankjes

7x zomerse smoothies

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.