JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Total
107
Shares
13
0
94
0
0

Soms leveren de restjes in mijn koelkast de lekkerste resultaten op. Of wat zeg ik, dat gebeurt eigenlijk steeds vaker. Ik heb namelijk ontdekt hoe leuk restjeskoken is en hoeveel je er mee kunt besparen. Niet alleen qua hoeveelheid afval, maar ook wat geld betreft. En als nieuwbakken zzp’er is dat laatste best wel handig 😉 Mijn laatste creatie was meteen een heel fijne: halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise!

Ik word met de dag een grotere fan van halloumi. Deze harde, zoute kaas smelt namelijk niet als je ‘m bakt of grilt en dat maakt deze kaas ideaal in gerechten waarin je een bite wil hebben. En als je de kaas zoals hier mengt met wat bloem en in frieten snijdt, hebt je dus echte halloumifrieten! Voor de gezonde toets voegde ik ook nog wortelfrieten en een avocadomayo toe en klaar is kees! binnen 30 minuten op tafel en je hebt het gevoel als je net langs de snackbar bent gereden en iets heel slechts heb meegenomen. Niet dus. Probeer maar!

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Wat heb je nodig voor halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise voor 2 personen?

  • 2 winterwortels
  • 1 blok halloumi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 medium wraps (of meer als je meer trek hebt)
  • peper en zout

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Hoe maak je deze makkelijke, vegetarische maaltijd met halloumi?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de wortels in frietjes en doe hetzelfde met de halloumi (houd de halloumi iets dikker).

3. Mix vervolgens de wortelfrietjes met 1 eetlepel olijfolie en peper en zout. Mix de halloumi met 1 eetlepel olijfolie en de eetlepel bloem.

4. Leg de frietjes verspreid over de bakplaat, zorg dat je een gelijkmatige laag hebt en dat de frietjes niet over elkaar heen liggen.

5. Bak de frietjes 15-20 minuten in de oven. Keer ze halverwege en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas de laatste 5 minuten over de wortelfrietjes.

6. Maak in de tussentijd de avocadomayonaise door de avocado te prakken en te mengen met de creme fraiche, mayonaise en peper en zout.

7. Zijn de frietjes nog er bleek? Leg de frietjes dan nog 5 minuten of meer onder de grill.

Serveer de frietjes in (warme) wraps met een flinke dot avocadomayonaise.

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

13
0
94
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • diner
  • groenten
  • lunch
  • wortel
  • wrap
Vorige artikel
pompoentraybake met ras al hanout
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

Lees verder
Volgende artikel
taart van eierkoeken met kruidnoten
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.