Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

27 nov 2019 | Avondeten, Lunch

Soms leveren de restjes in mijn koelkast de lekkerste resultaten op. Of wat zeg ik, dat gebeurt eigenlijk steeds vaker. Ik heb namelijk ontdekt hoe leuk restjeskoken is en hoeveel je er mee kunt besparen. Niet alleen qua hoeveelheid afval, maar ook wat geld betreft. En als nieuwbakken zzp’er is dat laatste best wel handig 😉 Mijn laatste creatie was meteen een heel fijne: halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise!

Ik word met de dag een grotere fan van halloumi. Deze harde, zoute kaas smelt namelijk niet als je ‘m bakt of grilt en dat maakt deze kaas ideaal in gerechten waarin je een bite wil hebben. En als je de kaas zoals hier mengt met wat bloem en in frieten snijdt, hebt je dus echte halloumifrieten! Voor de gezonde toets voegde ik ook nog wortelfrieten en een avocadomayo toe en klaar is kees! binnen 30 minuten op tafel en je hebt het gevoel als je net langs de snackbar bent gereden en iets heel slechts heb meegenomen. Niet dus. Probeer maar!

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Wat heb je nodig voor halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise voor 2 personen?

  • 2 winterwortels
  • 1 blok halloumi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 medium wraps (of meer als je meer trek hebt)
  • peper en zout

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Hoe maak je deze makkelijke, vegetarische maaltijd met halloumi?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de wortels in frietjes en doe hetzelfde met de halloumi (houd de halloumi iets dikker).

3. Mix vervolgens de wortelfrietjes met 1 eetlepel olijfolie en peper en zout. Mix de halloumi met 1 eetlepel olijfolie en de eetlepel bloem.

4. Leg de frietjes verspreid over de bakplaat, zorg dat je een gelijkmatige laag hebt en dat de frietjes niet over elkaar heen liggen.

5. Bak de frietjes 15-20 minuten in de oven. Keer ze halverwege en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas de laatste 5 minuten over de wortelfrietjes.

6. Maak in de tussentijd de avocadomayonaise door de avocado te prakken en te mengen met de creme fraiche, mayonaise en peper en zout.

7. Zijn de frietjes nog er bleek? Leg de frietjes dan nog 5 minuten of meer onder de grill.

Serveer de frietjes in (warme) wraps met een flinke dot avocadomayonaise.

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen