JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
  • Geen reacties
Total
50
Shares
1
0
49
0
0

Soms leveren de restjes in mijn koelkast de lekkerste resultaten op. Of wat zeg ik, dat gebeurt eigenlijk steeds vaker. Ik heb namelijk ontdekt hoe leuk restjeskoken is en hoeveel je er mee kunt besparen. Niet alleen qua hoeveelheid afval, maar ook wat geld betreft. En als nieuwbakken zzp’er is dat laatste best wel handig 😉 Mijn laatste creatie was meteen een heel fijne: halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise!

Ik word met de dag een grotere fan van halloumi. Deze harde, zoute kaas smelt namelijk niet als je ‘m bakt of grilt en dat maakt deze kaas ideaal in gerechten waarin je een bite wil hebben. En als je de kaas zoals hier mengt met wat bloem en in frieten snijdt, hebt je dus echte halloumifrieten! Voor de gezonde toets voegde ik ook nog wortelfrieten en een avocadomayo toe en klaar is kees! binnen 30 minuten op tafel en je hebt het gevoel als je net langs de snackbar bent gereden en iets heel slechts heb meegenomen. Niet dus. Probeer maar!

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Wat heb je nodig voor halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise voor 2 personen?

  • 2 winterwortels
  • 1 blok halloumi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 medium wraps (of meer als je meer trek hebt)
  • peper en zout

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Hoe maak je deze makkelijke, vegetarische maaltijd met halloumi?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de wortels in frietjes en doe hetzelfde met de halloumi (houd de halloumi iets dikker).

3. Mix vervolgens de wortelfrietjes met 1 eetlepel olijfolie en peper en zout. Mix de halloumi met 1 eetlepel olijfolie en de eetlepel bloem.

4. Leg de frietjes verspreid over de bakplaat, zorg dat je een gelijkmatige laag hebt en dat de frietjes niet over elkaar heen liggen.

5. Bak de frietjes 15-20 minuten in de oven. Keer ze halverwege en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas de laatste 5 minuten over de wortelfrietjes.

6. Maak in de tussentijd de avocadomayonaise door de avocado te prakken en te mengen met de creme fraiche, mayonaise en peper en zout.

7. Zijn de frietjes nog er bleek? Leg de frietjes dan nog 5 minuten of meer onder de grill.

Serveer de frietjes in (warme) wraps met een flinke dot avocadomayonaise.

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

1
0
49
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • diner
  • groenten
  • lunch
  • wortel
  • wrap
Vorige artikel
pompoentraybake met ras al hanout
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

  • 21 november 2019
Lees verder
Volgende artikel
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Courgettesoep met een twist
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?