JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
261
Shares
1
0
260
0
0

Je hebt soms van die recepten die je al jaren maakt, maar waarvan je je eigenlijk niet meer kunt herinneren waar je ze vandaan hebt gehaald. Het recept voor deze hartige worteltaart is zo’n recept. Ik maak ‘m al sinds m’n 17e minimaal een paar keer per jaar voor wisselende gelegenheden en nog steeds vind ik ‘m lekker. Het oorspronkelijke recept komt volgens mij uit een boekje van Blue Band dat mijn moeder ooit ergens kreeg. Ik kan het boekje niet meer vinden, maar het recept heb ik altijd onthouden.

Waarom ik deze hartige worteltaart zo lekker vind, vraag je je af? Omdat hij makkelijk te maken en relatief gezond is en omdat je ‘m voor meerdere gelegenheden kunt maken. Zo maakte ik ‘m regelmatig toen ik nog in mijn eentje woonde. Ik vroor dan drie stukken in en kon er later dan altijd nog van eten. Ik maakte ‘m ook al eens met Pasen en Kerstmis, voor etentjes en voor mijn vaders 60e verjaardag waarop ik voor meer dan 50 mensen een diner verzorgde. Deze taart gaat nooit vervelen. De ingrediënten kun je het gehele jaar door krijgen en je kunt ‘m bijna iedereen voorzetten. Wat wil je nog meer? Enjoy!

worteltaart

Wat heb je nodig voor 1 taart (goed voor 4 personen)?

  • 5 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (die eerste vind ik lekkerder)
  • 800 gram winterwortel, geraspt
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 1/8 theelepel gemberpoeder
  • 1/8 theelepel zwarte peper
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 1 takje verse tijm
  • 8 sprietjes bieslook, in stukjes geknipt
  • 100 gram geraspte (oude) kaas
  • peper en zout

worteltaart

Hoe maak je deze lekkere hartige taart?

1. Start met het ontdooien van de plakjes bladerdeeg en het verwarmen van de oven op 200 graden.

2. Bekleed vervolgens een springvorm aan de onderkant met bakpapier en vet de randen in met boter. Bekleed vervolgens de springvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Je kunt eventueel de plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en er met een deegroller 1 plak van maken.

worteltaart

3. Bak de geraspte wortel in een pan met wat olie. Doe dit ongeveer 5 minuten. Voeg na 2 minuten de ketoembar, het uien- en gemberpoeder en de zwarte peper toe en roer goed door. Breng de wortel op smaak met zout en (eventueel) nog wat zwarte peper. Schep de wortel na 5 minuten in de springvorm.

4. Klop nu in een aparte kom de eieren los met de kookroom. Roer hier de blaadjes van het takje tijm en de bieslook doorheen. Mix ook de helft van de kaas door de eiermix en giet de mix over de wortelen. Maak met een vork openingen tussen de wortels zodat het ei ook ertussen komt.

5. Strooi als laatste de rest van de kaas over de taart en bak de taart 30 – 35 minuten in de oven totdat hij bruin is.

worteltaart

1
0
260
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • taart
  • wortel
Vorige artikel
pompoensoep
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pittige geroosterde-pompoensoep

Lees verder
Volgende artikel
appelcrumble
  • Dessert
  • Zoet

Makkelijke appelcrumble

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

5 reacties
  1. Mechtilde schreef:
    9 juli 2017 om 11:21 am

    Ik miste wat zout en peper. Kookroom had ik niet in huis maar wel kruidenroomkaas. Die heb ik door de wortelen geroerd. Dat laten afkoelen en daar het eimengsel (met een scheut koffiemelk) doorheen gedaan. Zo komt het eimengsel overal en komt er een mooie taart uit de oven. Het ruikt heerlijk in huis.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      10 september 2017 om 11:40 am

      Fijn om te horen dat het huis zo lekker rook! Ik hoop dat de taart goed gesmaakt heeft 🙂 Goed idee ook om kruidenroomkaas toe te voegen. Het peper en zout toevoegen, zal ik wat duidelijker in het recept zetten. Thanks voor de feedback!

      Beantwoorden
  2. Anneke Oosterink schreef:
    5 december 2017 om 6:32 pm

    Ik voeg in plaats van koriander kummelzaadjes toe, dat smaakt ook erg lekker! Ik hou niet zo van bladerdeeg, dus ik heb gewoon hartige taartdeeg gebruikt (kant en klaar zijn ze er ook), maar deze is bij ons een beetje sinterklaas eten geworden 😛 Dus komend weekend gaan we er weer aan geloven.

    Beantwoorden
  3. Hilde hroezinga-Lindeman schreef:
    30 mei 2018 om 1:51 pm

    Mijn schoonzoon eet ook geen eieren (veganist) wat kan ik i.p.v. eieren gebruiken?

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      26 juli 2018 om 4:10 pm

      Hoi Hilde, wellicht is dit een idee? https://www.puursuzanne.nl/recepten/quiche-zonder-ei

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.