JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
15
Shares
0
0
15
0
0

Ik ben gek op pizza. Zeker nu ik ontdekt hebt hoe lekker homemade pizza is. Ik dacht altijd dat zelf pizza maken niet eenvoudig zou zijn, maar het blijkt super easy. En weet je wat? Zelfgemaakte pizza is ook nog eens een stuk lekkerder dan bestelde of diepvriespizza. Alleen al omdat je weet dat je alles zelf gemaakt hebt. Probeer maar eens!

Ik maakte deze foto’s oorspronkelijk als opdracht voor de Fotovakschool, waar ik tussen februari en mei van dit jaar de basisopleiding volgde. Uiteindelijk besloot ik dat deze foto’s te gewoontjes waren – ik wilde met een iets mooiere reportage die opleiding afronden. Dat werd deze fotoreportage ‘De reis van de tomaat’, waar ik nog steeds heel trots op ben. Maar deze foto’s wil ik zeker aan jullie laten zien, omdat ze duidelijk maken hoe ontzettend makkelijk het is om zelf pizza te maken. Ik hoor graag hoe het jullie bevallen is! Laat je het me weten de comments? Enjoy!

Homemade pizza, wat heb je nodig?

Voor het pizzadeeg

  • 250 gram bloem. Kies bij voorkeur 001 bloem
  • 150 ml handwarm water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de toppings

  • tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • basilicum

Homemade pizza

En dan?

Zelf pizza maken is dus echt heel erg makkelijk. Hieronder leid ik je door alle stappen heen. Je zult zien dat pizza maken net zo eenvoudig is als je boterham besmeren met pindakaas of het raspen van kaas. Echt waar. Proberen maar!

Homemade pizza

1. Doe de ingrediรซnten voor de bodem in een mengkom. Zorg dat je zout, suiker en gist gescheiden houdt.

Homemade pizza

2. Maak een kuiltje.

Homemade pizza

3. Schenk de eetlepel olijfolie in het kuiltje. Voeg daarna ook het water toe.

Homemade pizza

4. Roer even door met een spatel en gebruik verder de keukenmachine of je handen om het deeg te kneden. Kneed minimaal 10 minuten (of laat de keukenmachine dat doen). Wil je testen of het deeg klaar is? Trek dan met je vingers een vliesje van het deeg. Scheurt het niet en kun je er een dun vliesje van trekken? Dan is het deeg klaar.

5. Laat het deeg minimaal 1 uur reizen totdat het in volume is verdubbeld.

Homemade pizza

6. Verwarm de oven tot 250 graden en rol het deeg uit tot een pizzabodem.

Homemade pizza

7. Besmeer de bodem met de tomatensaus.

Homemade pizza

8. Voeg de schijfjes tomaten toe.

Homemade pizza

9. Voeg de rode ui, de basilicum en de mozzarella toe.

Homemade pizza

10. Bak je homemade pizza in het midden van de oven, het liefst op een pizzasteen, zo’n 10 – 12 minuten.

Homemade pizza

Smullen maar!

Pizza

0
0
15
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • homemade
  • italiaans
  • kaas
  • pizza
  • tomaat
Vorige artikel
Op het dak Rotterdam
  • Ontdekt!
  • Rotterdam

JoorKitchen ontdekt…. Op het dak Rotterdam

Lees verder
Volgende artikel
lemon curd
  • Zoet

Homemade lemon curd

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.