JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Homemade pizza – zelf pizza maken is zo makkelijk!

Total
14
Shares
0
0
14
0
0

Ik ben gek op pizza. Zeker nu ik ontdekt hebt hoe lekker homemade pizza is. Ik dacht altijd dat zelf pizza maken niet eenvoudig zou zijn, maar het blijkt super easy. En weet je wat? Zelfgemaakte pizza is ook nog eens een stuk lekkerder dan bestelde of diepvriespizza. Alleen al omdat je weet dat je alles zelf gemaakt hebt. Probeer maar eens!

Ik maakte deze foto’s oorspronkelijk als opdracht voor de Fotovakschool, waar ik tussen februari en mei van dit jaar de basisopleiding volgde. Uiteindelijk besloot ik dat deze foto’s te gewoontjes waren – ik wilde met een iets mooiere reportage die opleiding afronden. Dat werd deze fotoreportage ‘De reis van de tomaat’, waar ik nog steeds heel trots op ben. Maar deze foto’s wil ik zeker aan jullie laten zien, omdat ze duidelijk maken hoe ontzettend makkelijk het is om zelf pizza te maken. Ik hoor graag hoe het jullie bevallen is! Laat je het me weten de comments? Enjoy!

Homemade pizza, wat heb je nodig?

Voor het pizzadeeg

  • 250 gram bloem. Kies bij voorkeur 001 bloem
  • 150 ml handwarm water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de toppings

  • tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • basilicum

Homemade pizza

En dan?

Zelf pizza maken is dus echt heel erg makkelijk. Hieronder leid ik je door alle stappen heen. Je zult zien dat pizza maken net zo eenvoudig is als je boterham besmeren met pindakaas of het raspen van kaas. Echt waar. Proberen maar!

Homemade pizza

1. Doe de ingrediรซnten voor de bodem in een mengkom. Zorg dat je zout, suiker en gist gescheiden houdt.

Homemade pizza

2. Maak een kuiltje.

Homemade pizza

3. Schenk de eetlepel olijfolie in het kuiltje. Voeg daarna ook het water toe.

Homemade pizza

4. Roer even door met een spatel en gebruik verder de keukenmachine of je handen om het deeg te kneden. Kneed minimaal 10 minuten (of laat de keukenmachine dat doen). Wil je testen of het deeg klaar is? Trek dan met je vingers een vliesje van het deeg. Scheurt het niet en kun je er een dun vliesje van trekken? Dan is het deeg klaar.

5. Laat het deeg minimaal 1 uur reizen totdat het in volume is verdubbeld.

Homemade pizza

6. Verwarm de oven tot 250 graden en rol het deeg uit tot een pizzabodem.

Homemade pizza

7. Besmeer de bodem met de tomatensaus.

Homemade pizza

8. Voeg de schijfjes tomaten toe.

Homemade pizza

9. Voeg de rode ui, de basilicum en de mozzarella toe.

Homemade pizza

10. Bak je homemade pizza in het midden van de oven, het liefst op een pizzasteen, zo’n 10 – 12 minuten.

Homemade pizza

Smullen maar!

Pizza

0
0
14
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • homemade
  • italiaans
  • kaas
  • pizza
  • tomaat
Vorige artikel
Op het dak Rotterdam
  • Ontdekt!
  • Rotterdam

JoorKitchen ontdekt…. Op het dak Rotterdam

Lees verder
Volgende artikel
lemon curd
  • Zoet

Homemade lemon curd

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.