JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
13
Shares
0
0
13
0
0

Deze Indiase zoete-aardappelsoep uit Feel Good Food wil ik al een tijdje met jullie delen. Vooral omdat ik het zo’n heerlijk, simpele soep vind – hij lijkt zelf een beetje op mijn favo eigen currysoep – maar ook omdat ik ‘m perfect bij deze tijd van het jaar vind passen.

Deze soep komt uit het nieuwste kookboek van Pauline van Uit Paulines Keuken. Het boek heb ik al een tijdje in huis, maar ik ben er nog niet aan toegekomen om er een review over te schrijven. Omdat ik zelf nog op zoek was naar een gerecht om mijn vega-kerstmenu mee te starten, kwam ik uit bij deze soep. Hij is perfect als lunch (want vult goed), maar je kunt er ook prima een diner mee starten. Enjoy!

Indiase zoete-aardappelsoep Feel Good Food

Wat heb je nodig voor deze Indiase zoete-aardappelsoep uit Feel Good Food voor 4 personen?

  • 500 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels yoghurt
  • sap van een 1/2 citroen
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • verse koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Indiase zoete-aardappelsoep Feel Good Food

Hoe maak je deze lekkere soep?

1. Fruit de ui, de knoflook, de rode peper en de gember aan.

2. Voeg de garam masala en de komijn toe en bak dit even kort mee.

3. Voeg de zoete aardappel toe en laat ook even meebakken.

4. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken totdat de zoete aardappelen gaar zijn.

5. Pureer de soep met een staafmixer

6. Breng de soep op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.

Garneer de soep met de yoghurt, de koriander en eventueel nog wat schijfjes rode peper.

Nieuwsgierig naar meer recepten uit Feel Good Food?

Bol.com

Indiase zoete-aardappelsoep Feel Good FoodIndiase zoete-aardappelsoep Feel Good Food

0
0
13
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • curry
  • indiaas
  • soep
Vorige artikel
Aardappelpuree JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Aardappel anders: aardappelpuree

Lees verder
Volgende artikel
vegetarische strudel JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Kerstmenu 2: vegetarisch kerstmenu

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.