JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
11
Shares
0
0
11
0
0

Toegegeven, het is niet echt weer voor deze Italiaanse broodsalade. Wat een vies, nat weer is het de afgelopen dagen geweest! Ik werd er soms superchagrijnig van, jullie ook? Maar misschien is deze heerlijke en makkelijke salade daarom juist een goede keuze: je hebt echt het zonnetje op je bord als je deze salade op tafel zet. Reden genoeg toch om meteen te proberen?

Het recept voor deze Italiaanse broodsalade is oorspronkelijk van HelloFresh. Wij hebben bijna iedere week een box van HelloFresh met 3 maaltijden. Vanwege het gemak en het feit dat ik vaak tot half 7 voor de klas sta en ‘de man’ in Antwerpen werkt en ook laat thuis is. Dan nog boodschappen doen, gebeurde vaak niet. De app van Thuisbezorgd zat onder ‘speed dial’ en daarom nemen we nog steeds iedere week een box af. Lekker makkelijk. Van dit recept werden we alletwee blij en we maken het sindsdien met enige regelmaat. En dit recept is ook ideaal als je oud (stok)brood op wil maken, dus ook lekker duurzaam. Dus wil je komend weekend toch een beetje zonnig beginnen? Maak dan deze lekkere Italiaanse broodsalade!

Oh en we betalen zelf voor de box van HelloFresh, bovenstaande is puur enthousiasme πŸ™‚

Wat heb je nodig voor deze Italiaanse broodsalade voor 2 personen?

  • 5 tomaten
  • oud stokbrood / ciabatta of 4 oude broodjes
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 citroen
  • zakje mesclunsla
  • handje basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • peper en zout
    • Hoe maak je deze lekkere salade?

      1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

      2. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes van 1 – 2 cm. Scheur ook de basilicum fijn en rasp de schil van de citroen en pers de ‘m uit.

      3. Snijd het brood in blokjes van 2 – 3 cm, verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 6 minuten in de oven, of totdat de croutons goudbruin zijn.

      4. Meng ondertussen in een saladekom de knoflook, rode ui, tomaten, basilicum, Β½ tl citroenrasp per persoon, 1 tl citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

      5. Meng vlak voor serveren de croutons en de mesclunsla door de tomatensalade en breng op smaak met peper en zout.

      0
      0
      11
      0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
bananenbrood
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Gezond bananenbrood

Lees verder
Volgende artikel
Strandpaviljoen Zuid
  • Den Haag

JoorKitchen ontdekt…. Strandpaviljoen Zuid (Den Haag)

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.