Italiaanse broodsalade

14 sep 2017 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Toegegeven, het is niet echt weer voor deze Italiaanse broodsalade. Wat een vies, nat weer is het de afgelopen dagen geweest! Ik werd er soms superchagrijnig van, jullie ook? Maar misschien is deze heerlijke en makkelijke salade daarom juist een goede keuze: je hebt echt het zonnetje op je bord als je deze salade op tafel zet. Reden genoeg toch om meteen te proberen?

Het recept voor deze Italiaanse broodsalade is oorspronkelijk van HelloFresh. Wij hebben bijna iedere week een box van HelloFresh met 3 maaltijden. Vanwege het gemak en het feit dat ik vaak tot half 7 voor de klas sta en ‘de man’ in Antwerpen werkt en ook laat thuis is. Dan nog boodschappen doen, gebeurde vaak niet. De app van Thuisbezorgd zat onder ‘speed dial’ en daarom nemen we nog steeds iedere week een box af. Lekker makkelijk. Van dit recept werden we alletwee blij en we maken het sindsdien met enige regelmaat. En dit recept is ook ideaal als je oud (stok)brood op wil maken, dus ook lekker duurzaam. Dus wil je komend weekend toch een beetje zonnig beginnen? Maak dan deze lekkere Italiaanse broodsalade!

Oh en we betalen zelf voor de box van HelloFresh, bovenstaande is puur enthousiasme 🙂

Wat heb je nodig voor deze Italiaanse broodsalade voor 2 personen?

  • 5 tomaten
  • oud stokbrood / ciabatta of 4 oude broodjes
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 citroen
  • zakje mesclunsla
  • handje basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • peper en zout
    • Hoe maak je deze lekkere salade?

      1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

      2. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes van 1 – 2 cm. Scheur ook de basilicum fijn en rasp de schil van de citroen en pers de ‘m uit.

      3. Snijd het brood in blokjes van 2 – 3 cm, verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 6 minuten in de oven, of totdat de croutons goudbruin zijn.

      4. Meng ondertussen in een saladekom de knoflook, rode ui, tomaten, basilicum, œ tl citroenrasp per persoon, 1 tl citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

      5. Meng vlak voor serveren de croutons en de mesclunsla door de tomatensalade en breng op smaak met peper en zout.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- Ă©n portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen